reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

witam
dziewczyny cz moglybyscie (te które nie odpowiedzialy) odpowiedziec na moja prosbe wczorajsza, dotyczaca glutenu? byłabym ogromnie wdzieczna:tak:
dzieki i buziaki dla was i waszych pociech;-)

reklama
Beja - ja tam nie robiłam żadnych cudów z tym glutenem, po prostu jak lekarz zalecił, żeby wprowadzać, to dosypuję małemu łyżeczkę kaszy manny do zupy albo do wieczornej kaszki ryżowej. I tyle. Zaczęłam ze 3 tyg. temu, teraz już dostaje 2-3 łyżeczki, a myślę, że wkrótce tak jak Anapi będzie dostawał całą porcyjkę np. na kolację. I już :tak:

Madzioolka, to chyba najlepsze rozwiązanie- też tak robiłam, ale przez te plamy się boję i daję zwykłą mannę:(( Może za tydzień spróbuję znów z bobovitą...

U nas póki co nic nie wyskakuje na szczęście więc narazie dajemy ale liczę się z tym że w końcu coś się może ujawnić bo my oboje z T alergicy...

Aestima - ja podaję taką kaszkę jak Madzioolka, więc po prostu dosypuję łyżeczkę do ciepłej zupki czy kleiku, zamieszam i już :) Jej nie trzeba gotować.
Moje dziecko dziś było drugi raz na basenie i jest takie wykończone, że jak padł o 12.15 jak tylko zapięłam fotelik w aucie, to śpi do teraz...:szok: Nawet wyjmowanie z fotelika, ściąganie kombinezonu i czapy i położenie do łóżeczka nie było w stanie go rozbudzić.. ;-)

Olga, rozumiem, myślałam, że zwykłą mannę. Piszesz, że łyżeczka- jeśli dajesz bobovitę, to łyżka stołowa odpowiada zalecanej dawce glutenu (2,3g)- tak mi odpisała pani z bobovity na maila.

reklama
A basenu zazdroszczę:tak: Chyba też się wybierzemy wkrótce- koło moich rodziców jest fajny, małouczęszczany basen z ozonowaną wodą:-)

Do góry