reklama
Beja - ja tam nie robiłam żadnych cudów z tym glutenem, po prostu jak lekarz zalecił, żeby wprowadzać, to dosypuję małemu łyżeczkę kaszy manny do zupy albo do wieczornej kaszki ryżowej. I tyle. Zaczęłam ze 3 tyg. temu, teraz już dostaje 2-3 łyżeczki, a myślę, że wkrótce tak jak Anapi będzie dostawał całą porcyjkę np. na kolację. I już
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Beja ja do zupki czy deserku dodaję jedną płaską łyżkę stołową kaszki BoboVita mleczna kaszka manna, UNIKALNY SMAK! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Ona jest na mleku modyfikowanym i zawiera kaszę mannę, ta ilość to właśnie zalecane 2-3g glutenu.
Tak się karmimy od dwóch tygodni i zamierzam kontynuować ekspozycję na gluten tak jak radzą najnowsze badania czyli prze ok 2 m-ce
Ona jest na mleku modyfikowanym i zawiera kaszę mannę, ta ilość to właśnie zalecane 2-3g glutenu.
Tak się karmimy od dwóch tygodni i zamierzam kontynuować ekspozycję na gluten tak jak radzą najnowsze badania czyli prze ok 2 m-ce
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
U nas póki co nic nie wyskakuje na szczęście więc narazie dajemy ale liczę się z tym że w końcu coś się może ujawnić bo my oboje z T alergicy...
Aestima - ja podaję taką kaszkę jak Madzioolka, więc po prostu dosypuję łyżeczkę do ciepłej zupki czy kleiku, zamieszam i już Jej nie trzeba gotować.
Moje dziecko dziś było drugi raz na basenie i jest takie wykończone, że jak padł o 12.15 jak tylko zapięłam fotelik w aucie, to śpi do teraz... Nawet wyjmowanie z fotelika, ściąganie kombinezonu i czapy i położenie do łóżeczka nie było w stanie go rozbudzić.. ;-)
Moje dziecko dziś było drugi raz na basenie i jest takie wykończone, że jak padł o 12.15 jak tylko zapięłam fotelik w aucie, to śpi do teraz... Nawet wyjmowanie z fotelika, ściąganie kombinezonu i czapy i położenie do łóżeczka nie było w stanie go rozbudzić.. ;-)
reklama