andariel
mama super dwójki :]
Aestima ja dodaję 1 łyżkę płatków górskich (Młyny w Stoisławiu) na 0,5 l zupy i gotuję zupkę 45-50 min. pod prawie zupełnym przykryciem, potem miksuję a na koniec dodaję dosłownie kilka kropli oliwy z oliwek (można masło zamiast niej);
płatki te są sprzedawane w białym papierowym opakowaniu z niebieskimi napisami, w zwykłych sklepach w różnych rejonach Polski (widzę je zarówno w Pruszkowie i Warszawie, jak i np. w lubuskim); generalnie są czyste, ale w ostatnich 2 latach dwukrotnie trafiłam na "brudniejszą" partię; trzeba miksować na koniec;
płatki te są sprzedawane w białym papierowym opakowaniu z niebieskimi napisami, w zwykłych sklepach w różnych rejonach Polski (widzę je zarówno w Pruszkowie i Warszawie, jak i np. w lubuskim); generalnie są czyste, ale w ostatnich 2 latach dwukrotnie trafiłam na "brudniejszą" partię; trzeba miksować na koniec;