reklama
andariel
mama super dwójki :]
Leo w wieku Waszych bączków (5 m-cy) ważył 7.500 kg;
teraz, na 7 m-cy, waży 8.500 kg, więc jak widać tempo przyrostu znacznie spada w drugim półroczu;
i jak patrzę na wasze "rozkłady jazdy" to przyszła mi do głowy refleksja, że za mało daję jeść Leosiowi, o ja wyrodna rodzicielka;-)
Aestima podoba mi się pomysł z tym musem jabłkowym, dziś próbuję! a Miesiowe krosteczki może od śliny? jakiś czas temu Leo miał takie drobniutkie na brodzie, od śliny właśnie, wtedy parę razy posmarowałam cienko Emolium i już jest ladnie, a teraz niczym nie smaruję (chyba, że wychodzimy - wtedy w ruch idzie Nivea krem na każdą pogodę);
teraz, na 7 m-cy, waży 8.500 kg, więc jak widać tempo przyrostu znacznie spada w drugim półroczu;
i jak patrzę na wasze "rozkłady jazdy" to przyszła mi do głowy refleksja, że za mało daję jeść Leosiowi, o ja wyrodna rodzicielka;-)
Aestima podoba mi się pomysł z tym musem jabłkowym, dziś próbuję! a Miesiowe krosteczki może od śliny? jakiś czas temu Leo miał takie drobniutkie na brodzie, od śliny właśnie, wtedy parę razy posmarowałam cienko Emolium i już jest ladnie, a teraz niczym nie smaruję (chyba, że wychodzimy - wtedy w ruch idzie Nivea krem na każdą pogodę);
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Tymek też właśnie waży 7,5 kg.
Wczoraj była pierwsza próba zupki jarzynowej z kurczakiem i... jestem w ciężkim szoku Nie nadążałam łyżeczką wachlować, tak wcinał
Wczoraj była pierwsza próba zupki jarzynowej z kurczakiem i... jestem w ciężkim szoku Nie nadążałam łyżeczką wachlować, tak wcinał
Aestima
Fanka BB :)
Andariel, chyba nie, bo aż do uszek dochodzą:-( Po oilatum lepiej, ale i tak się martwię, że to gluten a nie tolerancja glutenu, to niezłe *****
Asinka, mój wczoraj dostał zupkę z indyka i płakał jak zabierałam łyżeczkę żeby nałożyć nową porcję
Asinka, mój wczoraj dostał zupkę z indyka i płakał jak zabierałam łyżeczkę żeby nałożyć nową porcję
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
o podwojna mamusia... witam szczególnieU nas plan dnia jest taki:
6 - cyc i
10 - kaszka + owoce
11 - spacer
13 - obiadek / sloiczek
16 - cyc 10 min+mm 75-90 ml
19 - kapiel
20 - cyc 10 min +mm 75-90 ml
24 - mm 150ml
w nocy juz nie ma karmien
pomiedzy sa jeszcze woda/herbatka/soczek wedle potrzeb, a potzreby teraz maja duze, w domu chyba troche za goraco jest jak sie zapali w kominku.
Na razie jemy gotowce ze sloiczkow. Przy mojej dwojce chyba nie dam rady przyrzadzac cos, no chyba ze jak sami zaczna sie bawic ze soba to cos sie uda. Czasami brak czasu mam na gotowanie dla siebie
ja tez jestem mama bliźniat i jeszcze jednej starszej krolewny. U mnie gotowanie na calego, chyba wolą od słoiczkowych. Choc szybko im sie wszystko zmienia wiec trudno wyczuc
martadelka a ja polecam butelki MAM baby MAM Baby, Uwolnij swoje dziecko od Bisfenolu A - MAM Baby, bpa , bpa free, bisfenol, butelki bez bpa, butelki bez bisfenolu, smoczki bez bpa, smoczki bez bisfenolu, bisfenol a, butelki dla niemowląt, smoczki dla niemowląt, jedwabisty silikon, szczo Maja szybko załapała, a kaszę pije z aventa ze smoczkiem trójprzepływowym, ale picie kaszy ostatnio idzie nam ciężko, wczoraj tylko 50ml zjadła
Aestima u nas też krostki, nawet na brwiach takie maluśkie w kolorze skóry i na polikach tak po bokach bardziej...
Aestima u nas też krostki, nawet na brwiach takie maluśkie w kolorze skóry i na polikach tak po bokach bardziej...
Asinka85 najlepszego dla Tymka z okazji skończonych 5-ciu m-cy! :-)
Aestima trzymam kciuki, żeby to nie chodziło o gluten. I Maja też ma krostki :-( moja też miała takie czerwonawe ale to ewidentnie od śliny a to nie to samo.
Aestima trzymam kciuki, żeby to nie chodziło o gluten. I Maja też ma krostki :-( moja też miała takie czerwonawe ale to ewidentnie od śliny a to nie to samo.
Martadelka - ja wieczorem daję kaszę Nestle Sinlac - taka dla alergików Łyżeczką. Butekę miałam Lovi, teraz kupiłam Tommee Tippee 4m+, ale Szymi nie kuma bazy i nie chce pić więc picie też podaję łyżeczką, kilka łyżeczek po obiadku. Wcześniej próbuję butelką licząc, że w końcu załapie. Rehabiltantka powiedziała mi, żebym mu dała 2 tygodnie czasu na poznanie butelki - powinien po tym czasie się nauczyć, także uzbrajam się w cierpliwość i próbuję codziennie Kupiłam też taki kubeczek mOmma.pl - Szymi ma zajawkę ale ze dwie kropeki z niego wysysa, ale myślę, że z tym kubkiem dam mu spokój, bo za dużo nowości na jeden raz
No i muszę się pochwalić, że właśnie ugotowałam Szymkowi zupkę - zaraz będę miksować, ciekawe czy zje... w razie co mam awaryjnie zapas słoiczków
No i muszę się pochwalić, że właśnie ugotowałam Szymkowi zupkę - zaraz będę miksować, ciekawe czy zje... w razie co mam awaryjnie zapas słoiczków
reklama
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
ja tez mam dwie takie butelki i byłabym z nich zadowolona, ale zawsze jest jakies ale. U nas sie z nich leje czasem, z tego odkrecanego dna. "leje" to moze za duzo powiedziane ale cieknie czasami i nie wiem czym jest to spowodowane, czasem wydaje mi sie ze dzieje sie tak jak wleje do butelki bardzo ciepłą wode. Masz tez tak czasem?a ja polecam butelki MAM baby