reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Aestima myślę, że podobnie - pewnie koło 50% kaszy manny jest(skoro mm43%). Ja bym na Twoim miejscu dała te 6g czyli łyżeczkę. Myślę, że nie przestrzelisz się powyżej 3g ani poniżej 2g

Dzięki mrsmoon:) Jutro wsypię łyżeczkę do obiadku. A Ty wsypujesz do gorącego czy takiego letniego??
Poza tym trochę się martwię, bo mały ma szorstką buźkę i nie wiem co to mogło spowodować jeśli nie ten gluten- jedyna nowość. Dzisiaj nowością było też mięsko, ale grudki na buzi ma już od kilku dni...:-(

ja w łyżce ciepłej wody rozpuszczam i do tego dodaję owoce albo obiadek, u nas też poliki szorstkie, ale podejrzewam, że od spacerów, bepanthen w ruch poszedł wczoraj i już o niebo lepiej jest

Ja mu posmarowałam przed chwilą oilatum. Są szorstkie, ale to chyba nie spacery, bo pod światło widzę takie grudki, mini krostki:eek:

U nas plan dnia jest taki:
6 - cyc i
10 - kaszka + owoce
11 - spacer
13 - obiadek / sloiczek
16 - cyc 10 min+mm 75-90 ml
19 - kapiel
20 - cyc 10 min +mm 75-90 ml
24 - mm 150ml
w nocy juz nie ma karmien
pomiedzy sa jeszcze woda/herbatka/soczek wedle potrzeb, a potzreby teraz maja duze, w domu chyba troche za goraco jest jak sie zapali w kominku.
Na razie jemy gotowce ze sloiczkow. Przy mojej dwojce chyba nie dam rady przyrzadzac cos, no chyba ze jak sami zaczna sie bawic ze soba to cos sie uda. Czasami brak czasu mam na gotowanie dla siebie:-D

ludzikruda, wow, karmisz piersią przy bliźniakach? Chyba rzadko się to zdarza, podziwiam i gratuluję!!:-)

reklama
ludzikruda a 24 to nie noc? :-p bo ja już wtedy głośno chrapię :-D masz również i u mnie brawa za cycusia przy dwójce maluchów :tak:
aestima też liczyłam, ja mojej daję łyżeczkę kaszki Nestle, u Ciebie wychodzi to samo :biggrin2: ja nie rozpuszczam w wodzie, daję bezpośrednio do dania :biggrin2:
traschka a jakiej firmy używasz butlę i smoka?:-)
Silva jak dajesz kaszkę na noc to z butli czy łyżeczką? a butlę do picia to z jakiej masz firmy?

sorki, ze tyle pytań, nie wiem, jak Wy, ale ja ja czasami mam wrażenie, że co do jedzonka naszych milusińskich to ja mam więcej pytań niż odpowiedzi i zagubiona jestem czasami. Mojej dziś czwarty dzień usilnie (delikatnie:-)) podaję herbatkę - gryzie smoka i raczej ciężko powiedzieć, ile wypija, bo się krzywi i wypluwa. jeszcze parę dni popróbuję i podam jej dla odmiany soka. Próbowałam zwykłą wodę, ale też nie chciała. Ja cycowa więc wiedziałam, że będzie problem z butlą, mam nadzieję, że kiedyś załapie butlę.

Ostatnia edycja:
Do góry