reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
Aestima w Carrefourze kupowałam ostatnio gerbery z kaszą manną
martadelka rzeczywiście wygodna ta kaszka, ja z oporem mannę zawsze gotuję, bo grudki mi się robią zawsze:wściekła/y:

Silva to współćzuję, wiem co przechodzisz. Może ty wymyśliłaś co można zjeść na chlebie? Bo ja już rzygam mięsem. Sucha kromka z wędliną przyprawia mnie o mdłości, czasem robię suchego tosta ale ogólnie śniadania to dla mnie trauma.

Trasia, może tofu byś mogła?? w eko sklepie na pewno jest i w biedronce. Popytaj teżw eko sklepie- ja jak byłam na diecie beznabiałowej mama mi tam różne pasty kupowała,.. Robiła mi też taką pastę z cukinii- na oliwie z oliwek dusiła na papkę taką jakby i natkę pietruszki wrzucała do tego, bazylię i inne przyprawy i tym smarowałam sobie chlebek razowy...

Aestima dzięki! byłam dziś w sklepie eko i patrzyłam na te pasty, ale one mają w skłądzie dużo różnych niedozwolonych dla mnie rzeczy np sok z cytryny. A tofu nie cierpię :zawstydzona/y: ALe pasta z cukini brzmi dobrze. Poczekam jaszcze kilka dni na samej marchewce i wypróbuję.

dziewczyny mam pytanie. Dałam Antosiowi słoiczek Bobovity- jabłka z marchewką.
Zjadł cały słoik!!!!!!!!!!!! Czy to nie za dużo? I mam wrażenie że jeszcze mu mało było... :szok:

tak pożerał te owoce że szok... A teraz mam wyrzuty że to za dużo i że coś mu będzie :wściekła/y:

AgatkaT co najwyżej może mu sranko przyblokować bo marchewka jest troszkę zatwardzająca, przynajmniej u nas tak działa i wtedy daję Majce słoiczek gruszki albo soczek gruszkowy żeby przywrócić równość w przyrodzie :)

Aestima wybór kaszki Nestle podyktowany był tylko i wyłącznie wygodą, nie wiem czy jest lepsza od manny, pewnie nie, ale na pewno o wiele droższa.

reklama
Aestima
Nic mu nie bedzie jak nie dostanie codziennie glutenu - wazne by dostawał w miare czesto by organizm sie przyzwyczajił i pózniej nie było alergii.

Olek dostał dzisiaj pierwsze danie z miaskiem, i znowu zjadł moze z 2 lyzeczki i stracil zainteresowanie jedzeniem.
Mleko pije ok. 13, objadek dostaje o 16 wiec powinien byc głodny a on usmiecha sie jak glupol i nic nie chce.
Jutro ugotuje mu sama marchewke - zobaczymy moze domowe mu zasmakuje, tylko kaszke je ładnie z łyzeczki - mleczny dzieciak, moze zaczne te obiadki troszeczke zageszczac kleikiem na mm, co myslicie?

Do góry