reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Maja lubi "pociama" co znaczy pomarańcza :-) jabłka je surowe albo ubieczone w mikrofalówce - nastawiam na 3-4 minuty i obie wcinamy banana zjada do połowy potem mi oddaje a kiedyś "banam" to był rarytas, ale juz Jej przeszło.
Zupy czy obiady gotuje tak jak większość czyli baza surowa plus mrożone dodatki.
Zupy czy obiady gotuje tak jak większość czyli baza surowa plus mrożone dodatki.
Zupy podobnie gotuje, czasem jak ostatnio podczas choroby była tylko z mrożonki a czasem ze świeżych warzyw. U nas ostatnio brokuł (fakt mały) był po 4 zł
a owoce to jabłka, pomarańcze, jeżyny i maliny mrożone swoje, suszone morele, żurawina i troche pociamka czasem daktyli
a owoce to jabłka, pomarańcze, jeżyny i maliny mrożone swoje, suszone morele, żurawina i troche pociamka czasem daktyli
andariel
mama super dwójki :]
a, no i zapomnialam napisać o suszonych figach, morelach - co akurat M. kupi; tylko patrze by nie były siarkowane, azotynowane itd.
martadelko - nigdy nie pokusiłam się o pieczenia jabłek w piekarnikukroję na drobniejsze cząstki, wrzucam na odrobinę wrzątku, dodaje te moje przyprawy i gotowe; można zaciągnąć np. mąką ziemniaczana rozrobioną w odrobinie zimnej wody, żeby gęściejsze było;
martadelko - nigdy nie pokusiłam się o pieczenia jabłek w piekarnikukroję na drobniejsze cząstki, wrzucam na odrobinę wrzątku, dodaje te moje przyprawy i gotowe; można zaciągnąć np. mąką ziemniaczana rozrobioną w odrobinie zimnej wody, żeby gęściejsze było;
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
no ja też byłam w szoku jak mi kolezanka powiedziała ale wychodzi superMadzioolka hmmm w mikrofali??? nigdy nie robiłam (na święta nam się zepsuła...)
dziewczyny jak gotujecie owsiankę? na wodzie czy mleku? ja cały czas na mleku a gdzieś wyczytałam, że mleko utrudnia wchłanianie cynku...
wczoraj zrobiłam owsiankę z karmelizowanym jabłkiem pyyyyychota! (andariel na jakimś blogu 5p znalazłam;-))
aha a w ogóle to można podawać dziecku codziennie owsiankę...?
wczoraj zrobiłam owsiankę z karmelizowanym jabłkiem pyyyyychota! (andariel na jakimś blogu 5p znalazłam;-))
aha a w ogóle to można podawać dziecku codziennie owsiankę...?
Ostatnia edycja:
andariel
mama super dwójki :]
martadelko ja Nince robiłam codziennie (2x dziennie jadła) na wodzie - kwestia umiejętnego doprawienia, no a zapach cynamonu...miodzio! Leo aż tak chętnie nie zjada, ale też i przyznaje bez bicia, że rzadko już robię (bo nie muszę - u Ninki to było zamiast mm) chyba dziś zrobię, aż mi ślinka pociekła
reklama
no ja przyznaje bez bicia, że jak Emi nie zje swojej porcji, to chętnie (baaardzo chętnie) sama resztę pałaszuję robię ze wspomnianym karmelizowanym jabłkiem (jeszcze z gruszką muszę zrobić), suszonymi morelami, suszoną żurawiną, czasami z bananem
andariel, dziewczyny macie jeszcze jakieś pomysły?
andariel, dziewczyny macie jeszcze jakieś pomysły?