reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Mati je podobnie
ok 6 rano kaszka - 300 ml
przed południem, bułka z masłem, żółtym serem/jogurt (uwielbia)/deserek/albo jajecznica
zupa ok 200 ml czasem mniej, je z nami, tzn to co my - gotuje na ziołach głównie mało sole
jak sie obudzi drugie danie, to co wasze dzieciaki podobnie
potem ewentualnie jeszcze jakąś kolacje (czasem jej brak), jajka, pieczywo z czymś, kiełbaska drobiowa.
i przed spaniem ok 250 ml kaszki pełnoziarnistej
wychodzi 5-6 posiłków czasem jest ich 4 czasem nawet 7, różnie bywa

reklama
Kasiawilde - no i jak Młoda tak wcina to ma nieco ciążowy ;-)brzuszek ew. wygląda - z uwagi na chude nóżki i rączki - jak dziecko z opuchlizną głodową...:baffled: Krysia też jest na coś uczulona ale nikt nie wie na co poza większą ilością bazylii czy czekoladą - momentalnie czerwone plamy na buzi, które zaraz znikają.
Kati83 - no Mati to prawdziwy odkurzacz :-p

forever ja też tak sądzę, ale nie wyglada na grube dziecko ma takie spalanie po mamie ;-) ale babcie twierdzą, ze mało je i taki drobny :baffled: a w październiku ważył 11,8 kg czyli norma
od urodzenia 50 centyl

dziewczyny gotujecie teraz w czasie zimowym dzieciakom zupy na warzywkach mrożonych ze sklepu?
nigdzie juz nie moge kupic kalafiora ani brokułu :baffled:

Z mrożonek czasem dorzucę np. ciut kalafiora czy brokuła, ale generalnie bazy mam takie same z tego co zawsze, czyli standardowo marchewki, pietruszka, ziemniaki, por, cebula i jesienią oraz zimą prawie zawsze czosnek (wszystko z lokalnego bazaru).

mamoM jak najbardziej, ja robię na mrożonkach. U nas ostatnie brokuły są za 10zł za małą główkę:baffled:

edit: tzn tak jak andariel - dorzucam z mrożonek np brokuły i kalafior a marchewki i inne takie daję świeże.

mama MATIEGO - u nas glównie mrożone - dostałam bardzo dużo swojskich na raz no i z wygody - ale tak jak napisałam swojskie lub bio - bazar albo sklep. Wiosną myślę się przerzucimy na z okolicznego warzywniaka - taki sezonowy samochód - ale napewno żaden supermarket.
Traschka - to jakaś kosmiczna cena :szok:, nawet na BioBazarze za tyle nie widziałam, ale w sumie brokułów nie widziałam wogóle, natomiast kupiłam kalafior na wagę - same różyczki - 4 zł/kg.

reklama
U nas owoce rzadko, a jak już to gł.sezonowe i krajowe. Np.teraz to jedynie jabłka, ale raczej na ciepło z cynamonem, imbirem i kardamonem, czasem -przyznaję - banan:zawstydzona/y:cytrusów wcale nie daję.

Do góry