reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Dziewczyny, chcviałam prosić o szybką poradę. W czym Wasze Maluchy piją mleczko?? Nasz nigdy butelek nie używał i pił teraz z butelki aventa ale ustnik od niekapka lovi miał włożony. Tam się jednak mało mleczka mieści ( 210) i po prostu już przy okazji chcemy odświeżyć i właśnie na all czegośszukam. Na co dzieńpije wodę z kubka ze słomką ( canpol), doidy albo zwykłego kubeczka, ale mleko wypija " duszkiem" i wydaje mi się, że ze słomki za ciężko ciągnąć a z normalnego kubka, może się pooblewać.
myślę o NUK Active Cup kubek niekapek miękki ustnik 300ml (2939294536) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., ale drogawy a nie wiem ile jeszcze Miesio takie porcje mleka będzie wypijał, a można w ogóle najpierw w takim bidonie dawać mleko a potem wodę? czy ten zapach mleka zostanie? Bo on coraz mniej mleczka pije ostatnio a wydać 3 dychy na bidon do mleka na chwilę mi się nie uśmiecha...

reklama
Marysia pije wciąż z butelki:zawstydzona/y: tylko musiałam przedziurawić smoczek żeby leciało znacznie szybciej. No i ten smoczek nam się kilka dni temu rozwalił na amen. NIestety znalazłam jeszcze taki w szafce i przedziurawiłam go znowu... ale zdecydowanie butelka to wstyd w tym wieku! Ja się zastanawiałam czy nie dawać Marysi mleka już do kolacji. W kubeczku doidy do popicia.

Ja tak próbowałam, ale pił znacznie mniej ( doidy lub zwykły kubek). Nie próbowałaś do butli władować końcówkę od niekapka- Miesio tak pije od miesięcy i sprawdzało się, ale skoro teraz nowy muszę kupić , to już chyba niekapek od razu lepiej?
Co do wieku, spokojnie, wyobraź sobie, że córka znajomych ma 3 l i z butli ciągnie:szok: herbatkę też:szok::szok::szok:

poza tym ranek jest kluczowy- jestem tak nieprzytomna, że M. podaje Miesiowi mleko i leci do pracy a ja dopiero jak się zbiorę w sobie to śniadanie robię ( chyba że na 8 idę, to oLA mu robi), więc to poranne mleko- ważna sprawa u nas.

Aestima tylko nie wiem jakie ustniki weszłyby do naszej butelki.Bo mamy firmy Mebby, raczej mało popularna. Wydaje mi się, że kiedyś coś próbowałam z ustnikiem Lovi i chyba pasował... a jaki ustnik wtedy? są różne? Marysia pije tylko z bidonu i zwykłych kubków + doidy.

Ja po prostu do aventa lovi ustnik wpasowałam i git, ale ten avent to sama nie wiem czym był- butelką czy niekapkiem? taki mix chyba;) a nie jednak niekapek
Avent kubek niekapek z uchwytem 12+ - 260 ml - Ceneo.pl
A bidon jaki macie? MIesio ma ten canpola ze słomką , ale w sumie najczęściej już z normalnego kubka, bądź doidy pije.

A ten nuka co wkleiłam wydaje Ci się ,ze spełni swoją rolę? Kupić??

Marysia też ma ten z canpola :))
Nuk wygląda OK, ale ja nie mam doświadczenia z niekapkami. No ale skoro ma być po prostu duży to zawsze możesz do niego przełożyć twój ustnik, co? Bo chyba też pasuje.
Co do tego żeby potem butelka była na wodę... no niby może być. Nawet poszłam powachać naszą butelkę na mleko i nic nie czuć:-D wyparzysz i bedzie jak nowa.

reklama
ja chyba zbytnio nie pomogę też.. u nas ten canopola ze słomką, albo jakiś bezfirmowy (też ze słomką) do normalnego picia... a mleko też było z butli do tej pory, ale teraz mały stanowczo odmawia picia mleka, więc poniekąd problem się sam rozwiązał :-D

właśnie kobitki ktoś na głównym pisał, że te niekapki i słomki to niekorzystne (dla zgryzu? czy coś tam innego) to z czego te nasze maluchy najlepiej, żeby piły? no rozumiem, że z normalnego kubeczka, ale chodzi mi o coś na spacery, wyjścia itp itd?

Do góry