reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
wydaje mi się, że skoro dawałaś już Tymkowi mleko krowie (ja Leosiowi zresztą też, np. w budyniu), to nie bawisz się w żadne stopniowe zmiany - ja przynajmniej bym tak nie robiła; po prostu, odstawiłabym mm i dawała wyłącznie krowie; chyba, że chcesz dawać Tymkowi np. całą michę rano zamiast mm i wieczorem tez zamiast mm (aczkolwiek wg mnie to jednak za wiele mleka kr.) ?

No właśnie nie wiem w jaki sposób, to zrobić... Bo Tymek je 2 posiłki dziennie mleczne (mm): o 6 rano butle mm - 240 ml + 8 miarek mm i na kolację kaszkę na mm Bobovite, zazwyczaj 180 ml wody i 5-6 łyżek kaszki. I jak to zamienić??

no to ja bym 1 posiłek zastąpiła krowim, a drugi jeszcze zostawiła na mm; wydaje mi się, że na dzień to za wiele mleka kr. - na 2 posiłki;
Leo też jada 2 x dziennie mleczne kaszki (na mm), ale zastanawiam się czy mu jednak nie zamienić mlecznego śniadania na kanapki zwykłe, może podgrzane w tosterze pieczywko z "obkładem", w ciągu dnia odrobinę jogurtu (ale nie jesienią i zimą, jestem pod tym kątem oddana zasadom 5 przemian;-)), a na noc kaszę na mm albo na krowim może... muszę przemyśleć zmiany w Leosiowym jadłospisie;

aaaa, czyli tą piankę należy zebrać i wywalić, tak?

edit. znalazłam taką notkę:
Masło klarujemy w małym garnuszku, na małym ogniu, ok. 8 min. (pozbawimy je wtedy laktozy);

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry