reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
ja zakupiłam dzisiaj Kaszkę musli Bio Holle i hebratkę dla dzieci też z Holle.
dziewczyny robicie śniadanie (kolację)z produktów gotowych? w sensie np kaszkę kupną? czy same np robicie płatki owsiane, kaszkę mannę?

U nas bobovita na gęsto ale w butli np.manna z bobovity albo jakaś owocowa gotowa.Czasem robię jej zwykłą manne na normalnym mleku(sporadycznie)

trasiu a jak robisz mannę??Na MM bo na zwykłym chyba nie przy Marysi uczuleniach...

katamisz robię na MM albo na wodzie i dodaję soku malinowego od babci. Generalnie manna na słodko zwykle, z owocami.
Zapomniałam jeszcze o kuskus, z warzywkami wchodzi.

trasia to jak robisz to na MM żeby go nie gotować??gotujesz na wodzie studzisz do 45-50 st i zasypujesz mm czy jak??
Kurcze muszę sprobować jaglaną z owocami zrobić czy owsiane na mleku z owocami bo nigdy nic robiłam no i kuskusa z warzywami tysz chętnie bym zrobiła a masz jakiś konkretny przepis na tego kuskusa z warzywami??

katamisz normalnie gotuję:) Oczywiście traci wtedy większość składników odżywczych ale mi nie chodzi wtedy o jego odżywczość tylko sam smak, bo dzienną dawkę mleka Marysia wypija rano i wieczorem. Tak samo robię budyń, też na MM.
przepisu żadnego na kuskus nie mam, wrzucam co akurat mam w domu. Pomidorki, brokuły itp.

dziewczyny a jak robicie owsiankę?

reklama
martadelka ;-) ale jak dokłądnie? Bo jak gotowałam tą owsiankę i potem nawet sporo czekałam to była twarda. Jak zrobić taką gładką? Słyszałam żeby robić wieczorem i zostawić na rano albo namoczyć wcześniej płatki. Robicie tak?

Do góry