reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

trasiu hmmm no ja miksuję płatki (30g), jakieś 3/4 szklanki wcześniej przygotowanego mm i 1 jabłko; gotuje niedługo bo jakieś 4-5min, potem dodaję zmiksowane (starte) jabłko. Można też ugotować na wodzie (niewielka ilość) a po ugotowaniu dodać mleko. A Ty jak robisz?
Też czytałam, że wcześniej można na noc namoczyć płatki, ale nie próbowałam tego - a podobno lepiej...

ja dziś zrobiłam kaszę jaglaną z bananem - mała nie chciała jeść, zresztą oprócz kaszki Holle (w/w) nic nie zjadła...:baffled:

edit: więc ja wszamałam jaglankę mniami mniami:-p

Ostatnia edycja:
reklama
trasiu zrobiłam dziś małej wspomnianą owsiankę i gadzina zjadła 4 łyżeczki:eek: znowu ja musiałam zjeść, oczywiście poszło mi gładko:-p
Emi obiadku zjadła 4 łyżeczki, kolacji tyle samo i kawałek bułki (jestem za chlebem), bo nic innego nie chciała:baffled: dobrze, że chociaż dużo pije

ja to kobitki wpadam przy Was w mega kompleksy :p u nas owsianka instant :p polecam szczerze to nomina, o których też kati wspominała na którymś wątku, są dwa razy tańsze niż holle i jest ich 300g, a nie 250... a jakością myślę, że zbytnio się nie różnią... my jemy ich owsiankę i wielozbożową :)

kasia ja kupiłam holle po raz pierwszy a owsiankę robię ze płatków owsianych (górskich)
edit a gdzie Ty kupujesz tą owsiankę instant? jakoś nie kojarzę, żebym ją widziała w sklepie...

Ostatnia edycja:
martadelka tą owsiankę "Nomina" to sie kupuje na allegro albo w czechach bo to czeskie kaszki, ja sie po nie wybieram już jakiś czas i dojechać nie moge :zawstydzona/y:, ale we wtorek będę u rodziców i poprosze mojego brata zeby mi jedną kupił bo on jeździ 3 razy w tyg czechy-słowacja

kasia chodzi ci o kaszkę owsianą?

martadelka są płatki owsiane błyskawiczne, takie tylko do zalania wodą, ale nie polecam. Jak to zwykle bywa - produkt pozbawiony najwartościowszych składników odżywczych. Różnica taka jak przy białej mące i pełnoziarnistej.

kati ja też się ciągle przymierzam do tej kaszki Nomina ale chcę zamówić od razu kilka opakowań ze względu na ksozt przesyłki. Teraz nie mam kasy, może w przyszłym miesiącu. Wydałm wszystko na ciuchy:zawstydzona/y::-D

reklama
Do góry