reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

reklama
u nas chrupaczki ryżowe, kukurydzianych nie lubi :/ biszkopty też nie wzbudzają większego zainteresowania... a ostatnio dostał różyczkę brokuła i ładnie próbował, ale chyba nie posmakowało bo rzucał mi nią po całej kuchni :]

zastanawiam się nad tą książką 'bobas lubi wybór' bo chciałabym spróbować blw, ale tak trochę na zasadzie mieszanej i nie wiem jak się do tego zabrać. Na zasadzie mieszanej, bo wiadomo, że na początku za dużo by się nie najadał, a po naszej anemii i pobytach w szpitalu zalecili nam szybkie rozszerzenie diety, więc zupki i tak by dostawał

kasiawild nas mlody sam je banany, jabłka, kanapki z maslem, kotlecik mielony pokrojony w paski, chrupki

kiedys dalam mu herbatnika po 7 mc ale sie zakrztusil i boje sie poki co poczekam az bezie mial wiece zebow

mam ksiazeczke o blw - ale nie jest jakas genialna wiec nie polecam jakos specjalnie ;-)

mój czasem dostanie kawałek ziemniaka, różyczkę brokuła, oczywiście chrupki i krążki ryżowe, ugotowane żółtko... - ładnie sobie z tym radzi. A jeszcze jabłka ugotowane:)

dzięki dziewczyny :)

ironia ja nie szukam odkrywczej książki, ale już mam właśnie dość chodzenia po dziesiątkach stron, żeby wyłapać jakieś wartościowe informacje ;) przejdę się do księgarni i przejrzę co mają po prostu :)

u nas buraczki teraz rządzą, bo Hanka znowu ma niziutką HGB, na skraju normy :-( Ugotowałam jej sama pare razy zupke (marchew, seler, pietruszka, buraczek, brokół, ryż) ale nie chciała i pluła :sorry: Słoiczki o dziwo gerberowe jej smakują niemal wszystkie, więc teraz daje pół słoiczka i ścieram 1,4 buraczka do tego i zajada tak od paru dni ze smakiem.
Jeśli chodzi o samodzielne jedzenie to póki co wyłącznie chrupki kukurydziane, chlebek i banan/jabłko w siatce.
Pije kompocik z jabłek przeze mnie ugotowany lub rozcieńczony z wodą pół na pół soczek marchewkowy i tyle, samej wody nie chce :-(

Setanko super, że Natalce posmakowało

za Waszą namową kupiłam Tymkowi zupkę hippa koperkową i oto Tymcia reakcja jak już zupka się skończyła :-D:-D:-D
P1070574.jpg :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
kasiawilde

Nie wiem czy to robie,bo nie znam zasad blw cos mi sie o uszy obiło ale jak Oli lerzy na brzuszku to kłade mu pieluszke tetrowa i tam kawałek jabłka i mandarynki lub pomaranczki czasem banana - to co Amela (i ja:-)) ma na podwieczorek - wysysa z nich cały sok i jest superasnie szczesliwy.

Do góry