reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A Ty podajesz Bebilon?

Ona je jak chce...dzisiaj rano 80ml, 3h później tylko 50ml, jakieś 1,5h później 70ml i ryk, że jeszcze, dorobiłam i zjadła jakies 50ml. Może to od gorąca?
A innym razem zje 130ml od razu, raz zjadła 170ml... Przygotowuję więc czasem 150ml, a czasem 120ml, częściej mniej...nie mogę jej wyczuć.

Znajomych dzieci,które sa w tym wieku zjadają nawet po 200ml ...:eek:
Tak, podaję Bebilon.

Karol raczej nie zje na raz więcej jak 130ml. Jak mu kiedyś dałam więcej, to potem połowę zwrócił. Z resztą dzieci ulewające powinny jeść mniejsze porcje a częściej.

reklama
Tak, podaję Bebilon.

Karol raczej nie zje na raz więcej jak 130ml. Jak mu kiedyś dałam więcej, to potem połowę zwrócił. Z resztą dzieci ulewające powinny jeść mniejsze porcje a częściej.

I jesteś zadowolona? Podajesz ten zwykły czy AR?
Bo ja zwykły.

Dzisiaj rano córcia dostała najpierw troszkę cyca a potem butlę i wypiła 90ml.
Pewnie z tego cycusia za dużo nie wypiła niestety więc zaczynam sie martwić, że mam jakiegoś niejadka. :nerd:

Ja na Piotrka narzekać nie mogę - wcina, co się mu da - i butlę i cycusia :-) I Bebiko i herbatkę :-) Jak już jest pojedzony to nic mu nie wcisnę do buzi - od razu ma odruch wymiotny :dull: Ale najczęściej po cycu chętnie weźmie butlę, a jeszcze chętniej po butli cycusia :-D

Dzięki wprowadzeniu butli Piotruś przybrał na wadze prawie kilogram w 3 tygodnie :szok::-D

W południe zjadła już 130ml i wypiłaby więcej gdyby było :-) Także to nie kwestia tego, że mleczko jej nie smakuje - bo już taką wersję brałam pod uwagę ;-)
Tylko już sama nie wiem ile przygotowywać w tej butli, bo ciągle je inaczej :-D

Zaraz potem poszła megakupa :cool::happy2:

malaga to ładnie butla wpłynęła na przyrost wagi. Jestem ciekawa czy u nas też tak będzie (nie ukrywam, że na to liczę ;-) )

Tylko już sama nie wiem ile przygotowywać w tej butli, bo ciągle je inaczej :-D

Zaraz potem poszła megakupa :cool::happy2:

malaga to ładnie butla wpłynęła na przyrost wagi. Jestem ciekawa czy u nas też tak będzie (nie ukrywam, że na to liczę ;-) )
Ja zawsze robię 120 ml - najczęściej tyle wypija :tak: Jak jeszcze jest głodny to robię ponownie 60 ml, albo 90 ml :happy:

Dziś Piotruś też zrobił mega kupę dwudniową :-D

Myślę, że na butli Tola powinna ładnie przybrać na wadze :tak: I tego Wam życzę :-)

U nas jak dorobię mleczka to najczęściej córcia już zdążyła stracić zainteresowanie butlą ;-):-D

A ile podajesz butli na dzień? Trzy?
Ja się zastanawiam czy nie wprowadzić przed snem, bo jakoś mam wrażenie, że w cycusiach pustki :dull:
Z drugiej strony jak będę regularnie ją przystawiać to może pobudzę sobie jeszcze na tę godzinę wieczorną laktację?:confused2:

No!

Dzisiaj wieczorem miałam dużo więcej pokarmu w piersiach.
Ba! Były nawet twarde i zaczynały się robić guzki :tak:

Czyli konsekwentne przystawianie do piersi mimo, że były bardzo miękkie poskutkowało.
Mam nadzieję, że utrzyma się tak jakiś czas ;-):happy:

reklama
Do góry