reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Tylko czy to możliwe żeby cały dzień nie chciała jeść?
No i u nas problem tkwi w tym, że zaczęła za mało przybierać :-(

ja jestem ciekawa czy moja dzisiaj ruszy butlę...
przed chwilą była pierś i znowu po kilku minutach ryk, ale przekonała się jednak do jedzenia i dalej ssała..
ciekawe czemu rano i w nocy takich cyrków nie odstawia - co jest przyczyną?

Agutku u mnie było podobnie jak zaczynało mi brakowac pokarmu:tak: Natalka jadła i po chwili płakała, jadła i znów płacz:no: i doszłam do wniostu że moja hrabianka chce jeść tylko z pełnych piersi i wtedy nie płacze a jak są miękkie to nie chce jej się ciągnąć i płacze:wściekła/y: żeby nie było sprawdzałam w miękkich piersiach mam pokarm:tak:

reklama
Wiesz co w dzień faktycznie są miekkie, ale pokarm jest :tak:

Córka wypiła dzisiaj 50ml z butli...ale ile było przy tym płaczu :rolleyes:
Nie ulała jednak po tym i poszliśmy zaraz na spacerek i spała 3h przez cały spacer - co jej się ostatnio nie zdarzało :-)

:growl:u mnie dzisiaj prawie cały dzień nie było pokarmu:no: już nie wiem co robić:confused: pewnie przez noc napiłynie i rano na dwa karmienia będzie mleko zobaczymy co będzie później:confused:

roksi i co wtedy karmisz cały dzień butlą?
ja coś czuję, że u mnie też niedługo karmienie piersią się skończy, no cóż...

roksi i co wtedy karmisz cały dzień butlą?
Dzisiaj karmiłam butlą ale starałam się też przystawiać do pierisi:tak: no ale mało co leciało:-( a tak w ogóle to przeszłam z Omneo na Bebiko 1 bo przy apetycie Natalki Omneo doprowadziloby nas do bankructwa:szok: ostatni rekord mojej córki 160ml:szok::szok:
u nas Omneo 19,90zł 400ml
Bebiko 1 9.90zł 350ml

U nas podobnie, mały jak się przysysa, to czasem kwili :confused: Zresztą widzę, że nieraz ciągnie i ciągnie a nic nie łyka :rolleyes: Czyżby i mi się ilość pokarmu zmniejszyła?? :confused:

Malaga, u mnie to samo:tak:. Jak mała sie przyssie to miauczy jak kociątko, że nic nie ma. Ale po chwili bezproduktywnego ssania czuje jak mi pokarm napływa i mała zaczyna łykać:-p.
im częściej dajemy butle tym mniej mamy pokarmu no nie? Ja czasem z lenistwa daje butle ale tylko jak widze że mała jest głodna a piersi są zupełnie puste.:baffled: Jak zupełnie nic z piersi nie leci wtedy jest bardzo zła :tak:
Gdzieś usłyszałam że butelke daje sie o stałych porach, wtedy nasz organizm myśli że dziecko po prostu wtedy np. śpi:eek::laugh2:

Ja karmię piersią ale ostatnio moja córka je z dwóch piersi i nadal jest głodna. Co mogę zrobić żeby mieć więcej pokarmu?

Ja karmię piersią ale ostatnio moja córka je z dwóch piersi i nadal jest głodna. Co mogę zrobić żeby mieć więcej pokarmu?
no własnie wszystkie się nad tym zastanawiamy:baffled: ja pije dużo wody i niby cos to daje:happy: rzuciam herbatkę laktacyjną bo nie widziałam poprawy:no:

reklama
Do góry