reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Możesz spróbować na początek mu dać samo Omneo, a jak nie będzie mu smakowało, to wtedy mieszać, np. 3/4 Bebika i 1/4 Omneo, potem pól na pół itd. Mój Karol od początku pił samo Omneo i mu nie przeszkadzało, że gorzkie.

reklama
malaga najlepiej przechoidzic ponoc stopniow - np. jesli dajesz 3 miarki bebiko to teraz dac 2 i 1 omneo, po jakims czasie 2 omneo a juz 1 bebiko, az w koncu samo omneo..

sorki za pisownie, mam mala na rece...

ja jestem ciekawa czy moja dzisiaj ruszy butlę...
przed chwilą była pierś i znowu po kilku minutach ryk, ale przekonała się jednak do jedzenia i dalej ssała..
ciekawe czemu rano i w nocy takich cyrków nie odstawia - co jest przyczyną?

Przeczytałam :tak:

U nas to był nagły skok - z dnia na dzień.. I kupka jest bardziej gęsta i kleista..

No i piszą, że jeśli kupka jest miękka, nawet jeśli nie pojawia się codziennie to nie jest zaparcie :confused:

Nie martwiłabym się, gdyby nie to, że mały się męczy, jak się nie wypróżni minimum raz dziennie :-(

No to pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość.. Dopajam go herbatkami, tak jak tam radzą, daję Lakcid, zmienię mleko i zobaczymy...

reklama
Moje dzieciątko pospało ładnie 2 godzinki na balkonie, po czym przyssało się do piersi i zrobiło małą kupkę.. Zmieniłam pieluszkę, a moje dziecię walnęło kolejne kupsko, tym razem duże :-D To już 3 dzisiaj.. Ciekawe, czy to jednorazowy incydent, czy też nam się zaczyna wszystko stabilizować :confused: Nie dawałam mu dziś Bebiko, ale wcześniej też bywały dni, nawet kilka pod rząd, że nie jadł Bebiko, a kupki nie robił.. więc to chyba nie od tego.. Próbowałam mu dać herbatki i nie chce..

Do góry