reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A ja mam wrażenie, że mam coraz mniej pokarmu :confused: Najgorsze jest to, że Piotrek wcale nie chce butli.. Wczoraj po cyckach wypił raz 30 ml.. Dziś rano ryczał, jak go przystawiałam do pustych już piersi (ssał, ssał, ale prawie wogóle nie łykał) to się uspokajał, a jak mu dawałam butlę to krzywił się i znowu zaczynał ryczeć :eek: Niedobrze, moje dziecko się uzależniło od cyców :-p

23 maja mamy szczepienie, zobaczymy, jak przybiera na wadze :rolleyes:

reklama
u mnie dzisiaj cyrk mała obudziła się o 5 zjdała cycka poszła spać wstała o 8 ja przystawiam ją do piersi a tu płacz:szok: popróbowałam kilka razy i nic:szok: dobiero teraz ją nakarmiłam, ale najpierw płakała i musiałam ją karmić nosząc na rękach, oczywiście w czasie karmienia zasnęła:baffled: pewnie wlałaby butelkę ale ja miałam pełane piersi:tak:

Debiutantko napisz jak smakuje Bocianek czy da się to pić:confused: ja już nie mogę patrzeć na herbatkę mlekopędną a co dopioero ją pić:sick:
Pani doktor mówiła mi jeszcze że najwięcej pokarmu wytwarza się podczas karmienia i wcale piersi nie muszą być super pełne. W tych miękkich też jest pokarm:tak:
Idę parzyć herbatkę:sick:

Już dawno to powtarzałam, że miękkie nie znaczy puste:tak: Sama jestem tego najlepszym przykładem. Nie trzeba się przejmować, tylko karmić.

Jak się przystawia dziecko do piersi, a ono nie jest głodne to będzie płakało albo wręcz wrzeszczało, w końcu jak ma nam powiedzieć że nie jest głodne.

Co do bawarki to dziewczyny mają rację - nie działa, chyba że jako środek na sprowokowanie wymiotów:-D - moja mama tak zareagowała, jak mój świętej pamięci pradziadek podrzucił jej taki pomysł:-D:-D:-D

Herbatka mlekopędna - brrr - piłam, wpadłam na ten głupi pomysł jak byłam po cesarce i miałam mało pokarmu (Wiktorii wystarczało - tylko że dopiero teraz do tego doszłam) , a położyli mnie na sali z babkami, które były 3 dni po porodzie i miały nawał pokarmu. Wyobrażacie sobie jakiego miałam doła.

Mity na temat karmienia

"Jeśli ma Pani miękkie piersi, to znaczy, że pokarm zanikł."

Pierś to nie hurtownia (raczej fabryka). Produkcja mleka trwa przez całą dobę, ale największa jest w czasie ssania. Nie ma więc potrzeby gromadzenia w piersi wielkich zapasów.

fabryka... dobre:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczyny, wiecie może na jak długo trzeba przerwać karmienie piersią jak się zje coś podejrzanego, albo wypije (np. piwko ;-))?

Myślę, że nie można przerywać karmienia jak chce się karmić, chyba że odciągamy pokarm i wylewamy. :eek: Szukamy na co Wiktoria ma alergię (podobno pokarmową) i na jej buzi od razu widać jak zjem coś "niedozwolonego" - wczoraj jadłam jakieś ciastka, a dziś Wiki ma krostki na buzi. Więc dzień napewno, a czytałam że 2-3 dni, a nawet dwa tygodnie organizm może się oczyszczać, ale ile w tym prawdy...

Dziewczyny, a jak wygląda taka wysypka uczuleniowa? gdzie jest ? i wogóle proszę o szczegóły. Młodemu coś na brodzie wyszło ale niedużo i nie wiem czy to to..

reklama
dzisiaj u mnie coś się ruszyło z produkcją mleka:-) wczoraj wieczorem młoda zjadła 160ml butli:szok: w cyckach były pustki:szok:

Do góry