reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

u nas to juz wogole pokrecone to wszystko sie zrobilo :sorry2:

8-9 - mleko
10-11 - sniadanko
15-(nieraz nawet)17 - obiadek
ostatnio w ciagu dnia jeszcze tez mleczko
i kolo 19-20 - kolacyjka

do tego w miedzy czasie jakies ciacho lub owoc :blink:

reklama
kaskada gdybym mogła to też bym młodej jeszcze kaszkę ładowała, ale odmówiła jakoś wiosną zeszłego roki :dry: także teraz dodaję tylko miarkę kaszki do bidonu mleka i ze śniadaniami i kolacjami muszę kombinować.

Dzisiaj jedliśmy na śniadanie jajecznicę i dałam jej trochę, żeby zobaczyć czy ma nadal uczulenie na jajo, ale nawet nie ruszyła, na sam widok zaczęła płakać :baffled:

moja tez nie lubi kaszki:crazy:
ostatnio bardzo lubi grzanki francuskie czyli chlebek tostowy obsmażony w jajku i mleku:tak:

Karol dostaje na śniadanie kaszkę, ale nie zjada jej zbyt dużo. Mleka nie pije żadnego. Wczoraj mu dałam Monte do picia i to o dziwo mu smakuje, ale jak została resztka na dnie i dolałam mu trochę mleka, to już było be :baffled:.

moja za to uwielbia mleko! dwa bidony po 210ml to jest minimalna norma i to zawsze musi być, a do tego z tego co mi teściowa opowiada to u niej też pije jeszcze trzeci bidon :-)

roksi muszę wypróbować u nas te grzanki! może się skusi na tę odrobinę jaja w końcu i będę wiedzieć czy ma dalej uczulenie czy nie, a do tego fajna alternatywa by była do kanapek

moja tez lubi mleko ok 300ml rano wypije,kaszki nie lubi:no:Na sniadanie je jajecznice,chleb z pasztetem roznie.A na kolacje je parowki do tego musi byc ogorek kiszony uwielbia ostatnio taki zestawik.

u nas dzień wygląda tak
bidon mleka (ok 210)
śniadanko (kanapki, parówka - raz w tygodniu, staram się nie częściej)
obiad: zupka (ogórkowa, szczawiowa, pomidorowa, krupnik) + drugie danie (żeberka w sosie własnym + kasza gryczana/ jaglana + warzywo; ogóki kiszone są uwielbiane; mięsko gotowane + jw, ewentualnie ziemniaczek/ ryż; pulpety, kotlet w panierce lub bez smażony)
A ostatnio kluski śląskie były miam, i makaron też jest uwielbiany, naleśniki nei specjalnie :-(
mleko w ciągu dnia
owoc/ jogurt sojowy/ warzywa gotowane (bez mięska)
sinlac/ mleko na noc przed kąpielą , sinlac do picia

kaszki dawno znienawidzone zostały:baffled:

moja zrobiła się ostatnio straszny niejadek :dry: bardzo mało je, wybredna...i wygląda na to, że głodna to ona za bardzo nie jest...

obiady ciągle lądują w koszu, kanapki też...serki dziubnie, ale kanapkę mleczną to by jadła codziennie :baffled:

mam nadzieję, że to przez wychodzącego zęba, bo już nie mam pomysłów co jej dawać, ile razy dziennie można mleko pić? bo jak ją głód dopadnie to najchętniej tylko tym by się żywiła :-p

już nawet wczoraj sok marchwiowy kupiłam, żeby chociaż odrobinę witaminek jej przemycić :rolleyes2:

reklama
Agutek ja młodej czasami w sobote daje cały dzień mleko, jak mi tak pójdzie spać że nie zdążę jej dać normalnego obiadu przed basenem, więc wtedy je mleko 4 razy......A może rób Toli bardziej kolorowe kanapki, albo jakieś buźki komponuj.....ja czasami tak robie :oczka z kechupu, buzike...i Wice jakoś szybciej wtedy idzie jedzenie

Do góry