reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

menu naszych dzieci

Ania ajra - podobnie jak Ty jeszcze nie podałam Jasiowi jogurtu, z żółtkiem też się wstrzymuję. Mały nie chce wcale jeść słoiczków zarówno zupek jak i deserków za to chętnie je tarte jabłuszko i gruszkę (koniecznie podane na czerwonej tartce:-D). Czytałam, że jogurt są dobrze tolerowane przez maluszki, czasem lepiej niż mleka modyfikowane i chciałabym spróbować, nie wiem tylko jaki kupić...

reklama
Gosia 78 - 1/2 żółtka co drugi dzień zaczęłam podawać dzieciom do zupki od 7 miesiąca i było wszystko dobrze. Jogurty można podawać od 9 mies., aczkolwiek moje Maluszki spróbowały go kilka dni temu:-). Są gotowe deserki z jogurtem Bobovity, również z twarożkiem i te można podawać od 6 miesiąca! Ja kupiłam jogurt naturalny z Bakomy (ewentualnie Danona) i dodałam zmiksowane owoce - a dzieciom smakowało:tak:.

Anna_ajra - może wymioty Michasia były spowodowane czymś innym niż żółtkiem? A gdybyś spróbowała podać na początek 1/4 żółtka i zobaczyła jego reakcję? Jeśli wcześniej układ pokarmowy nie był jeszcze gotowy, to teraz już powinien dobrze reagować.

Maritka - ja nie śpieszę się z żółtkiem ponieważ mój starszy syn był na jajka długo uczulony, w rodzinach obciążonych alergią podaje się je trochę później. Co do jogurtów to znalazłam na stronie Nestle jogurty w czteropaku z maliną lub jagodami. Mąż dostał listę do marketu, zobaczymy czy uda mu się kupić...

Ja kupuje jogurty od Nestle-jagodowy Dominik uwielbia i podaje codziennie na drugie śniadanie, albo Hippa w słoiczkach te lubi mniej ale też zjada, można je jeść od 6 miesiąca. Dannonki, bakusie i inne wynalazki są dla starszych dzieci i narazie nie będe podawać ich małemu skoro moge podać mu coś odpowiedniego do jego wieku.
Żółtko podaje Dominikowi do zupki , tak około 2 razy w tygodniu po 1/2.

Do nas niestety jeszcze nie dotarły nowości z Nestle jak i pierwsze ciasteczka z Hippa:no::-(, szkoda... Może w następną niedzielę pojedziemy do Szczecina to tam kupię jogurciki dla Jasia.:tak:

reklama
Do góry