reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jadłospis 8-9m na mm

Tez sie o sklad bym obawiala, ale Hipp powinien miec ok. Zwykle maja dobre produkty.
Wiadomo, ze jogurt posilku mlecznego nie zastapi, jest uzypelnieniem diety, dodatkiem. Podstawa jest jeszcze mm.
 
reklama
Tez sie o sklad bym obawiala, ale Hipp powinien miec ok. Zwykle maja dobre produkty.
Wiadomo, ze jogurt posilku mlecznego nie zastapi, jest uzypelnieniem diety, dodatkiem. Podstawa jest jeszcze mm.

Wyczytałam że w wieku 8 miesięcy mm stanowi 75% pożywienia dziecka. Pozostałe 25% to wszelkie owoce, obiady i inne rzeczy. To dużo! Dopiero po roku proporcje rozchodzą się pół na pół. Także zaczynam małej dawać więcej mleka :)

Flammie proszę o przepis na placuszki:)
 
Sasanko, nie moge się zgodzić jeśli chodzi o miód. Dzieciom poniżej pierwszego roku życia nie wolno podawiać miodu i to nie z powodu alergii ale z powodu możliwości zatrucią botuliną, to zatrucie jadem kiełbasianym!!
Wiecej szkody miod narobic moze niz racjonalne dawanie jogurtu.
Spokojnie ,nasz polski miód nie jest niebezpieczny :)
"Z kolei badania próbek miodu w innych krajach nie wykazały w ogóle zanieczyszczeń przetrwalnikami C. botulinum. Do takich krajów należą: Niemcy, Francja, Polska i Arabia Saudyjska."
Co innego miody np z USA :D

W tych czasach wszystko chyba stanowi zagrożenie, łącznie z powietrzem.
 
reklama
A gdzie stoi mleko w kartonie? Bo na pewno nie w lodówce.
Chyba pojęcie pasteryzacji nie jest czymś nowym;)
Skład wyzej wspomnianego Hippa: Mleko pełne* 62%, banany* 10%, zagęszczony sok jabłkowy* 9%, jabłka* 7%, maliny* 4%, skrobia, sok marchwiowy* z soku zagęszczonego, substancja zagęszczająca (pektyna, mączka chleba świętojańskiego), regulator kwasowości - węglan wapnia, bakterie kwasu mlekowego.
Jak już tak się czepamy, to do składów mm też polecam zajzec.
 
Do góry