reklama
magdab200!o2.pl
Zaciekawiona BB
Jaki skad mają te jogurty? Bo mi się wydaje ze dość długi i bogaty. Większość z nich nie wymaga nawet przechowywania w lodowce.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
To fakt, stoją na półkach obok pasteryzowanych słoiczków z owocami czy obiadami dla dzieci.
Jaki skad mają te jogurty? Bo mi się wydaje ze dość długi i bogaty. Większość z nich nie wymaga nawet przechowywania w lodowce.
karolyn O tym samym pomyślałam. Już lepiej dać dwie łyżeczki zwykłego jogurtu niż te deserki.
karolyn1987
Fanka BB :)
Dlatego trzeba się zastanowić co jest mniejszym złem
magdab200!o2.pl
Zaciekawiona BB
Tez sie o sklad bym obawiala, ale Hipp powinien miec ok. Zwykle maja dobre produkty.
Wiadomo, ze jogurt posilku mlecznego nie zastapi, jest uzypelnieniem diety, dodatkiem. Podstawa jest jeszcze mm.
Wyczytałam że w wieku 8 miesięcy mm stanowi 75% pożywienia dziecka. Pozostałe 25% to wszelkie owoce, obiady i inne rzeczy. To dużo! Dopiero po roku proporcje rozchodzą się pół na pół. Także zaczynam małej dawać więcej mleka
Flammie proszę o przepis na placuszki
Sasankaa
Spokojnie ,nasz polski miód nie jest niebezpiecznySasanko, nie moge się zgodzić jeśli chodzi o miód. Dzieciom poniżej pierwszego roku życia nie wolno podawiać miodu i to nie z powodu alergii ale z powodu możliwości zatrucią botuliną, to zatrucie jadem kiełbasianym!!
Wiecej szkody miod narobic moze niz racjonalne dawanie jogurtu.
"Z kolei badania próbek miodu w innych krajach nie wykazały w ogóle zanieczyszczeń przetrwalnikami C. botulinum. Do takich krajów należą: Niemcy, Francja, Polska i Arabia Saudyjska."
Co innego miody np z USA
W tych czasach wszystko chyba stanowi zagrożenie, łącznie z powietrzem.
karolyn1987
Możesz sobie podpatrzec na stronę bobovity. Tam można ustawić jsdlospis dla dziecka w konkretnym wieku. Zawsze będziesz miała odniesienie
karolyn1987
Miód jest mocnym alergenem i ja bym się mimo wszystko wstrzymala dla 8 miesięcznego dziecka
magdab200!o2.pl
Zaciekawiona BB
Możesz sobie podpatrzec na stronę bobovity. Tam można ustawić jsdlospis dla dziecka w konkretnym wieku. Zawsze będziesz miała odniesienie
Fajna sprawa, dzięki Zawsze to jakaś podpowiedź, co przygotować dziecku
reklama
Sasankaa
A gdzie stoi mleko w kartonie? Bo na pewno nie w lodówce.
Chyba pojęcie pasteryzacji nie jest czymś nowym
Skład wyzej wspomnianego Hippa: Mleko pełne* 62%, banany* 10%, zagęszczony sok jabłkowy* 9%, jabłka* 7%, maliny* 4%, skrobia, sok marchwiowy* z soku zagęszczonego, substancja zagęszczająca (pektyna, mączka chleba świętojańskiego), regulator kwasowości - węglan wapnia, bakterie kwasu mlekowego.
Jak już tak się czepamy, to do składów mm też polecam zajzec.
Chyba pojęcie pasteryzacji nie jest czymś nowym
Skład wyzej wspomnianego Hippa: Mleko pełne* 62%, banany* 10%, zagęszczony sok jabłkowy* 9%, jabłka* 7%, maliny* 4%, skrobia, sok marchwiowy* z soku zagęszczonego, substancja zagęszczająca (pektyna, mączka chleba świętojańskiego), regulator kwasowości - węglan wapnia, bakterie kwasu mlekowego.
Jak już tak się czepamy, to do składów mm też polecam zajzec.
Podziel się: