reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

menu naszych dzieci

U mnie mniej więcej tak:
ok. 2.00 - 3.30 -bebilon pepti 150 ml
7.00-7.30 - bebilon pepti - 150 ml
10.00-11.00 - kaszka ryżowa z jabłkiem lub banenem na bebilonie pepti - 180ml
12.00 - deserek (125g)
13-15.00 - zupka jarzynowa lub z mięskiem ze słoiczka - ok. 125- 150g
18- 18.30 - kaszka ryżowa z bananem na bebiloniem pepti - 180ml - 200ml

czasem jeszcze 150 ml bebilonu pepti gdzieś pomiędzy jak nie wytrzymuje.

reklama
Cześć dziewczyny!:cool2:
Chrupki kukurydziane bardzo Michasiowi podeszły i nie ma żadnych oznak nietolerancji pokarmowej, więc jestem :-D happy!:laugh2:
Dzięki monika_maz!:wink: Co do chlebka też jeszcze troszeczkę poczekam.

Ostatnio widziałam nowe słoiczki z Gerbaer'a... Zupka jarzynowa z kurczakiem i kaszą manną, Jabłuszka z kaszką manną, Winogrona i jabłuszka z twarożkiem. Kasza manna, czyli gluten.

Gerber

Przyłączam się do Myszy. Moniko_maz, zapraszamy na główny!:wink:

cloe - ile je Oliwka w ciągu dnia?:confused:
Rekinasia - wydaje mi się, że mleka w diecie Igorka nie jest za dużo.

U nas jest mniej więcej tak:
2:00 - NAN 150ml
6:00 - NAN 150ml
10:00 - słoiczek
12:30 - NAN 120ml
14:30 - słoiczek
16:30 - NAN 150ml + kaszka ryżowa
20:30 - NAN 150ml + kaszka ryżowa

+ herbatka i chrupki kukurydziane

U nas wygląda to mniej więcej tak:
6:30-7:00- mleko 180
9:30-10:00- słoiczek+ mleko 150
12:30-13:00- kaszka owocowa 180
16:00-16:30- deserek+ mleko 150
No i od 3 dni Michałek pomija jedzenie o 19:30- 20:00 na które miał mleczko 150 i zjada okolo 22:00 150 mleko+ kaszka. W nocy juz od b. dawna nie je. Ostatnio mi sie przebudza nad ranem- okolo 5, ale dostaje smoczek i spi sobie dalej.

Hej
U nas jeszcze nie jadł ...

A u mnie dzień zaczyna się

6-7 - mleko
9 - kaszka (Tu mnie nie ma :-) )
12 - obiadek(Tu mnie nie ma :-) )
15 - mleko
17 - mleko
22 - mleko
2 - mleko
4 - mleko

Więc jak widać mały szaleństw nie ma :-)

I zastanawiam się czy jeszcze dodatkowo mu czegoś nie podawać ...

Witam....
Co do chrupek kukurydzianych to Jula pochalanialaby paczkami.....poprostu je uwielbia...
a jej menu wyglada tak:
7-8 mleko
10-11deserek albo kaszka
13-14 mleko
16-17obiadek
20 mleko

pozdrawiamy....

Mysza- troszkę dużo ma mały tych posiłków, ja chyba bym narazie nie powiększała. Wage ma dobrą, więc ok. A urozmaicać jedzonko można podczas podawania kaszki i obiadku.
Co do chrupek. Ja Michałkowi nie będe ich podawać. Gdzieś wyczytałam, że są to puste kalorie :dry::baffled: Zresztą on ma narazie główne pory karmienia i w międzyczasie poaje mu owoce, za jakiś czas będą jagorty, więc narazie się wstrzymam z chrupkami.

reklama
Do góry