reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mazurskie mamy !!!

reklama
nineczko :-) a jak u ciebie? też taka zima?
agnieszka rozumiem.... heh :sorry2:

pozdrówki dziewuszki!
ciesze sie ze weekend juz sie zbliża bo w pt jedziemy do trójmiasta na trzy dni:-) w ndz wieczorem powinnismy być w domku i moze jeszcze zajrzę wtedy ;-)

Nie wiem dlaczego ta klawiatura wariuje mi tylko na babyboom :wściekła/y: O, chyba się naprawiło :dry:
Śnieg sypie strasznie :szok: Dziś bardziej sankami niż samochodem trzeba się poruszać. Jest ciepło ale chodnikami chodzic się nie da.
Jutro idę z Hanutem na dzień otwarty do przedszkola - zobaczymy jak zareaguje. W sobotę kolejne takie spotkanie i chyba znów pójdziemy - a co tam - niech się dziecko pobawi :cool2: Czeka mnie słuchanie dwa razy tego samego ale co tam.

Kinga - zazdroszczę wyjazdu, mam nadzieję, że do piątku pogoda się poprawi :tak:

Agnieszko - pisz, pisz kobieto cokolwiek :-D

Maarta - co u was? Jak chłopaki?

Dziewczyn reszta- żyjecie? Pogoda brzydka, szybko przed komputery! ;-)

U nas prawdziwy szok pogodowy... z wielkich mrozów i zasp śnieżnych nagle słoneczko. Ahh wiecie jak miło było popatzreć pzrez okno gdy tak promienie po oczach dawały? czuło sie nadchodzącą wiosnę w środku zimy :-D:-D:-D i to powietrze mmmm aż okna pootwierałam :-D i jedna refleksja ciśnie się do głowy - ja chcę lato - nie lubei zimy na prawde nie lubie no chyba że zza okna.

Syneczki witaj:) Ty już sie szykujesz na 2 urodziny waszego młodszego smyka co? :-)
ja tam chcę wiosny! kocham tą porę roku....
a co do zimy cóż nie jest zła.. też ma swój urok ;)

nineczko
i jak tam Hania zareagowała na przedszkole? :blink:

Pozdrawiam ciepło

Witam poranną kawą:-)
U nas oczywiście mnóstwo sniegu, super jest. dzisiaj idziemy pierwszy raz z Antkiem na łyżwy, ciekawa jestem jak mu pójdzie, tymbardziej ze skromnie mówiąc mamusia kiedyś mistrzynią była;-)w short tracku.

Jesteśmy juz po chrzcinach Piotra, odbyły się w sobotę, imprezka na 26 osób, fajowsko było, Piotruś zachował się jak należy i całą mszę i połowę imprezki przespał, kochane dziecko.
No i jutro u Antka w przedszkolu bal karnawałowy:-) przebranie juz jest a raczej dwa i nie wiem w co go ostatecznie ubiore, mam strój batmana i kowboja, syn wybierze sam;-)

Marta - liczę na fotki z imprezy. Zazdroszczę umiejętności jazdy na łyżwach - ja chyba połamałabym sobie wszystko co się da połamać :sorry2:

U nas dziś pięknie - mrozek i słońce się pokazuje. Super pogoda na sanki.

Po wczorajszej wizycie w przedszkolu - super to za mało powiedziane. Nie mogłam dziecka do domu wyciągnąć. Po 10 minutach od wejścia mogłam już sobie iść a ją zostawić. Hania zadowolona bawiła się z dziećmi i nawet nie wrzeszczała, gdy panie przedszkolanki z nią rozmawiały :szok: Uwierzcie - to coś nowego- obca, dorosła osoba się odzywa a moje małe nie ucieka. W sobotę idziemy znów i wtedy zrobie parę fotek.
Miejsce super, kolorowo i tak ... cieplutko :tak: Panie też miłe, spokojne, zainteresowane swoimi podopiecznymi.

Wiosna tuż tuż - planuję już harmonogramy w pracy na marzec - i od razu się cieplej na sercu robi :cool2:

Kinguś udanego wyjazdu ;-)

Martuś a bo te Piotrusie to złote chłopaki ;-) mam sentyment do tego imienia (pierwsza miłość) :-D

Nineczko żeby z moimi we wrześniu tak gładko poszło ehh

Hania dzis pierwszy dzień w przedszkolu. Wejście poszło w miarę gładko, bez płaczu, poszła bawić sie z dziećmi. Ale ciii... Nie chcę zapeszać. Ciągle się zastanawiam co ona tam robi - za dużego pożytku dziś ze mnie nie będzie w pracy :sorry2:

W sobotę nie mogłam jej z przedszkola wyciągnąć więc jest nadzieja...

reklama
Witam
Nineczko spokojnie na pewno Hania dobrze się tam bawi,krzywda się jej nie dzieje.Jeszcze będą takie chwile że nie będzie chciala z przedszkola do domu wracać ;-)Glowa do góry i bądz dobrej myśli ;-)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry