reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

hEJ DZIEWCZYNY ! A JA IDE DZIS DO LEKARZA,BO OD PARU DNI MALA WIECZORAMI STRASZNIE PLACZE MA TWARDY BRZUSZEK MECZY SIE PRZY GAZACH I JUZ OD PARU DNI NIEMOZE ZROBIC KUPY ,WIEM ZE TO MOZE I KOLKA JEST I Z TA KUPA BIEDNA SIE MECZY TO CHCE ZEBY JEJ ULZYLO BO BIEDNA PLACZE W NIEBO GLOSY I NA NIC USPOKAJANIE MOZE COS LEKARZ PRZEPISZE ,MAMY BOBOTIC ALE NIE DZIALLA NIESTETYsorki ze duzy litery z pospiechu wcisnal mi sie caps lock:0

Kup infacol powinno pomoc Lenka tez miala problemy ale wszystko sie unormowalo choc codziennie kupki nie robi ale pediatra mowila ze to normalne jesli dziecko jest na mleku sztucznym

Agnieszka a to maly cwaniak :-Dto szykuj party dla synka tylko to Tobie pozostalo :-D

Milego dnia uciekam konczyc galabki

reklama
witajcie juz my z powrotem jak narazie kazala odstawic nabial ,i uzywac boboticu taki akurat mamy w domu to podobnie jak espumisan i herbatki podawac z koperku ,no i zobaczymy mam nadzieje ze minie i lzej dla niej bendzie ,tylko co ja bende jesc ciezko bndzie ale dla nadi wszystko,tylko pewnie jakies wapno z apteki zakupic trzeba skoro teraz zero nabialu,aniu ja jak narazie sama piersia karmie ale tez to jest normalne jak niema kupy pare dni i sie ni meczy dziecko z tego powodu ale moja sie meczy wiec to nie jest okej,bietko ja tez mysle ze to problemy gasrtyczne bardziej niz kolka a moze i kolka z tego wszystkiego niewiem ,zobaaczymy za pare dni czy cos sie poprawi

Witajcie babeczki:) Ja dziś po wizycie teściów jestem uf jakoś ten czas minął:)
Kinga mój też do zerówki idzie:)
Teśka uważaj z podawaniem herbatki z kopru w nadmiarze daje odwrotny skutek dzieci mają po tym zaparcia :tak: o kolkach wiem też baaaardzo dużo miał je Pawełek i miał je Adaś
Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Witajcie

Ja dzisiaj wyrwałam się na trochę z pracy i wyskoczyłam z Mają na szczepienie. Ale dumna jestem, bo małą nawet nie zapłakała... A no i waży 9,550... To o kg mniej niż Jakubek w jej wieku :)
No i przy okazji spotkałyśmy Martę i Olę... Olcia cudna!! I rośnie jak na drożdżach!!

Teska oby koli przeszły szybciutko!! Ja nie pomogę bo u nas ani jednej kolki nie było, ale kuzynka męczyła się z nimi dość długo :(
Agnieszka u nas na urodzinkach istne przedszkole było :)
Kinga zdradź się gdzie do pracy ruszasz?
Bietka teraz ;) Jestem w domku ;) A że masz do mnie 100 metrów to w kapciach możesz przelecieć :D

Ja jutro również będę miała wesoło. Bo z przedszkola zabieram Jakubka i jego przyjaciela... Koleżanka dłużej pracuje więc chłopcy jeszcze u nas się pobawią :)

A ja z dziećmi sobie teraz odpoczywam... Maluchy przytargały do d.pokoju kołdrę i poduszkę Jakubka i leżą na dywanie oglądają bajeczki...
Mąż pojechał nabić klimatyzację u mnie w aucie, bo się coś tam skończyło i słabo działała...
A ja mam lenia...więc idę do dzieci na podłogę :)

Ostatnia edycja:
Martuś widzisz nie wchodziłam na bb... trzeba było smska puścić;)

no dziewczynki a ja naładowana pozytywną energią....!!! wczoraj zdałam pracę inż promotorce, dzisiaj rada pedagogiczna, a jutro mój debiut:))))
miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!

hej

wiedziałam że ktoś zapyta mnie o prace... ale nie chcę o tym pisać tutaj. Jeżeli chcecie pogadać to piszcie do mnie na gg. Nie wszyscy muszą wiedzieć o wszystkim prawda. a to jest otwarty wątek dla każdego. Mogę jedynie zdradzić że to praca na pół etatu:) tak jak chciałam bo chodzi tylko o to abym miała zajęcie i była wśród ludzi:) kasa się tak nie liczy. nie dla mnie. i bede robiła to co lubię:tak: i tak jak mąż o 12 już w domku!!! :) robić obiad i na spacer z psem! idealnie! :)
Dziś wstaliśmy o 7. Nawet Filip wstał po 7 co mnie cieszy bo musi się przestawić ze spaniem. do przedszkola na 8:) i tak ma dobrze że nie na 7. zawsze troche dłużej może pospac dziecko.
Jutro oddajemy meble. dziś już musze wszystko opróżnić z szafek. myślę że w czw-pt juz bedziemy mieli nowe:)
jeszcze tapczan Filipa musze wywalić... bo też mu łóżko wymieniamy:)
Fajny dzień się zapowiada nam bo jest co robić a poza tym to wieczorem imprezka, zielona noc. ostatni dzień wakacji:) Filip sie cieszy bo bedziemy robić pizze i banany w panierce i takie tam pychotki:) posiedzimy sobie przed tv razem.. na pewno bedzie miło.

necia no wiem że twój też do zerówki! :) pisałam ci na fb:) chłopaki gotowi! :-) mój się cieszy ale troche mu szkoda starych kolegów z przedszkola poprzedniego. polubili się już wiadomo jak to jest.. tutaj pozna nowych.. ale bede go miała blisko:)

Mykam bo robota czeka
Pozdrawiam koleżanki moje
i dziekuje za odzew na gg i fb.. ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej hej! :))
Ja dosłownie na chwilę,zabiegana jestem na maksa!
Dopiję kawę i zbieram się do fryzjera zmienić fryzurę,chcę czegoś nowego na głowie hehe :-D
Ostatnie przygotowania Alana do szkoły trwają.Jutro jeszcze mamy w domu kontrolę ze szkoły.Myślę że wszystko będzie ok!
Poza tym jutro wielkie pakowanie bo w nocy wyjeżdżamy na mały urlopik :-)
Zdrowie dopisuje,już lepiej.Przeziębienie minęło po dwóch dniach :tak:
Coś widzę że suwaczki mi szwankują ale zajmę się nimi po urlopie.

Pozdrawiam moje koleżanki:)
baj baj!

hej !wczoraj bylam z mala u lekarza bo ostatnio bardzo placze wieczrami ,ma wzdecia ,placze przy gazach i niemogla zrobic kupki od paru dni no i pani doktor zalecila odstawic nabial i jajka ,podawac bobotic podawalismy ale nie pomaga ,no i niewiem jak teraz urozmaicic sobie jedzenie bo w sumie w kazdym prawie produkcie jest cos z jaj i nabialu ,poradzcie co wy jecie ,pieczywo zwykle mozna bo juz sama niewienm w necie rozne sa opinie i badz madry ,i pewnie kupie sobie jakis preparat z wapniem ,a co do kupy malej to wczoraj tak cierpilala to pomoglam jej starym babcinym sposobem kawaleczek mydelka do pupci i od razu pomoglo ,i zupelnie inne dziecko tak jej ulzylo ,kochane pozdrawiam was i wasze szkraby i zycze milego dzionka,aha no i skoro tyle rzeczy niemoge jesc to czy mala najada sie moim mlreczkem czy mimo tego ono jest wartosciowe,niewiem

Hej
My dziś zaczęliśmy ćwiczenia metodą Vojtu- zobaczymy jak to będzie.
Mały śpi :)
ja poczytałam i napisze paresłów i też ide leniuchować :)
Teska z tego co ja wiem to z pieczywa nie możesz bułek, ale mięsko z kurczaka możesz niestety nie wiem dużo na ten temat :(
To jutro wielki dzień dla przedszkolaków i pierwszoklasistów :)

reklama
Do góry