reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

reklama
witam
natala - witaj fajnie ze jestes powoli sie rozkrecamy :-)
kolorekz fotki super i sciecie fajne
ja juz nie byłam u fryzjera ho ho. a o tipsach juz zapomniałam jak sie maja urodziła. jakos mi sie wydaje ze nie bede mogła przy neij nic zrobic tymbardziej ze moje sa strasznie krótkie i jakis taki dyskonfort miałam. ale ja niedoswiadczona i moze dlatego;-) :-) pogoda dzis w miare ale my jeszcew domku bo drzemka przed nami . walczymy ju z 0,5 ha kłąde juz ja sam a do łozeczka juz nie mam siły nosic, bujac....jak zasnie to zasnie a ja nie to si echyab zakatrupie :-) :-)
co do spania na noc.jak spi w dzien to zasypia ok 22.00 z wiielkim zalem jak nie drzemie w dzien pada normalnie o 20.00 .
nie wiem czy takie małę dzieck o juz moze nie spacw dzien , pod wieczór juz jest koszmarnie zmeczona , jeczaca .....:wściekła/y:
juz nie mam pomysłów jak ja usypiac w dzien . teraz lezy i sobie podgaaduje sama do siebie . ani mysli chyba o spaniu ??:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
nie spi................ słysze ja :eek: :eek: :eek: ale jestem dzis twarda i nie pójde niech jeczy az sama padnie ................. :sick:

Co do spania to Haneczka najpierw zasypiala grubo po 22giej a teraz mój aniolek (mam nadzieje ze nie zapesze ;-)) potrafi iść spać o 19tej a wstać dopiero o 7na jedzonko i znowu kimono do 10tej :-D:-D:-D Mamusia happy i wyspana. Tylko w dzień ten mój urwis spać nie chce za bardzo. Leży i gada jak najęta :-D
To akurat ma po mamusi :-D:-D:-D

Natala- fajna fryzurka i kolorek też niczego sobie :tak:

maarta - jestem zainteresowana tymi fryzjerkami ;-) jak mozesz to prześlij mi na nie jakieś namiary, będę dźwięczna

uspokoilyście mnie z tą wit D3. Jak dobrze, że mamy komu sie pożalić i kogo poradzić :-D

Madzia to naprawde Ci wspolczuje ze dzieciaczek nie chce Ci tak spac :baffled:
Amelka chociaz nie dlugo skonczy 9 misiecy, potrafi spac nawet 4 razy dziennie po 1-1,5 h.

Wlasnie dzwonil do mnie maz (pracuje w Niemczech) i troszke mnie na smuty wzielo bo dopiero za 4 tygodnie wroci, przed sama operacja Amelki. Czas sie tak okropnie dluzy, nie ma go 2 tygodnie a mi sie zdaje ze juz z miesiac co najmniej minal.
Staral sie mnie pocieszyc tym ze kupil mi torebke ktora kiedys widzielismy razem i bardzo mi sie podobala :-) Nie ukrywam ze sie nie ciesze :tak::-D ale czasem ciezko tak samej byc ze wszystkim.

No ale patrze ze mnie cos tu na zale wzielo, trzeba byc twardym i sie nie lamac !! :cool2:

Natala, o jakiej operacji ty mówisz? :szok:
Nie lam się kobito! W życiu trzeba być twardym a nie miętkim!!! ;-)
Pomyśl co będzie jak on wróci... :-D

Faktycznie wam jeszcze nie mówilam o operacji Amelki. Opowiadałam o tym na forym kwietniowek. Moja Niunia ma 2 dziurki na serduszku i 1 na tętnicy Botala, która jest przykryta tętniakiem. Na 20 lutego mamy wyznaczony termin operacji w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
Az mi się serce kraje jak o tym mowię bo jeszcze to tak całkiem do mnie nie dochodzi.

W ten czwartek jedziemy juz ostatni raz przed operacja do wojewodzkiego szpitala dzieciecego w olsztynie. Jezdzimy tam od jej urodzenia. Na poczatku wykryto jej duze szmery serca no i wyslano nas wlasnie do olsztyna, tam powiedzieli nam ze te dziurki sie same zrosna dopoki amelka skonczy roczek. Tylko ze sie nie zrosly, a ich przybylo, poniewaz powiedziano nam ze jest tylko jedna a w chwili obecnej az 3.

:szok: Biedna ta twoja Amelcia. Taki maluszek a już tyle cierpienia ją spotyka :no: Natala, ty musisz być silną osobą. Ja bym się chyba zalamala a ty taka dzielna jesteś :tak:
Ja ile razy slyszalam o dziurkach w serduszku to wlasnie zawsze mówili ze to się zrasta ale żeby ich ilość się powiększala :confused:
Będzie dobrze! To dobry szpital z tego co slyszalam i naprawde dobrzy lekarze.

Dzieki za slowa otuchy :)
Nie powiedzialabym z jestem taka twarda. Po prostu do tego ciezkiego wydarzenia jeszcze miesiac i nie dochodzi do mnie jeszcze to co tam sie stanie.
Najgorzej bedzie juz na miejscu.

Natala jestesmy z Toba:-) i Amelcia, nawet nie jestem w stanie wyobrazic co czujesz i jak to przezywasz, naprawde jesteś dzielna, że dajesz sobie rade.
Nam niestety nie pozostało nic innego jak trzymac mocno kciuki!!!! I wspierac Cie duchowo!!
A fryzura jest supeer!!!!:-) :-) :-) :-)
Jeżeli chodzi o spanie to Antos spi ładnie, od poczatku był spiochem, a teraz zasypia o 19 i spi do 6 rano bo idziemy do pracy na 7, juz zapomniałam co znaczy nie spac po nockach!!;-) ;-) ;-)
A w dzień śpi trzy razy po 45 min do godzinki.

reklama
Nie wiem czy zauważylyście dziewczynki ale naszą aktywnością na tym wątku pobijemy niedlugo Koleżanki Bialostocczanki :-D:-D:-D
Mazury górą!!! :-D

Do góry