reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Kasiu na ząbki może też być wyższa temperatura ;)
Necia gdyby tu chodziło o moje dziecko, to też bym strasznie panikowała...
Aguska gratulujemy ząbka!

Ja miałam meksyk...
Ale wykąpałam maluchy razem...Jakubek zjadł kolacyjkę...
Majka kaszki nie chciała :/ Mleczka też nie...ale wstawiłam do podgrzewacza, moze za chwilkę jej się zachce...
Dzieci jeszcze mi buszują... Maja późno miała drzemkę... Ale już marudka i się pokłada...zaraz pewnie spaciulki pójdzie :)
Jakubek też już o łóżeczku wspomina :)

reklama
U nas chyba tez zabki..ludze sie przynajmniej ze stad to marudzenia...jak Ola marudzi tak ze nie moge juz jej sluchac to smaruje zelem i przechodzi placz wiec mysle ze to to.

aguska, jeju ja jestem pod wrazeniem Elblaga..tyle sklepow co kawalek...w sumie dobrze ze tam nie mieszkam bo pewnie bym byla zawsze na debecie hehe. z mala weszlam tylko do carrefoura, zakupilam jej spodnie za 19,99 i leginsy za 9,99. i w dola wpadlam bo taki wybor deserkow, obiadkow, kaszek itp...a Ola nie chce/nie moze jesc :( eh...

kurcze ja od kilku dni chodze jakas taka zestresowana, nie wiem co sie dzieje, taka spieta i zdenerwowana dawno sie nie czulam...

kasia duzo zdrowka dla Alexa, daj znac co wyniklo

U nas mały apetyt...wieczorem znikomy, znowu mała wieczorem nie zjadła :/
I ta qpka...
Tylko dziąsła bez zmian... ale moze sie wstawiają dopiero wysoko ząbki.
Pytałam się dzisiaj farmaceutki co na kupkę...bo niby rozwolnienia nie ma ale jest "inna"
I kazała podać probiotyki i prebiotyki...więc podaliśmy.

Martus ja obecnie w temacie kupkowym jestem baaaaaaaaaaaaardzo na biezaco:) jakby kupki dalej byly luzne, o ile u Was sa luzne a nie rozluznione, i byloby ich wiecej niz zwykle to ja polecam baaaardzo Enterol. Super podzialal. Lekarze czesto przepisuje nifuroksazyd ale ja rozmiawialam o tym z gastroenterologiem przy okazji naszej ostatniej biegunki i powiedzial zebym tego nie dawala...Luzne kupki, ba-nawet rozwolnienie u dzieci to nic groznego pod warunkiem ze nie ma drastycznej goraczki, wysypki i innych takich objawow. no i jak napewno wiesz poic, poic jeszcze raz poic:)
Gastrolog kazal mi podawac Smecte, ew. ten enterol i probiotyk. U nas akcja trwala tydzien i przez ten tydzien zuzylam cala pake pampkow, rozm 4 wiec 70szt...no i dwie paczki chusteczek..

Martuś u nas luzik...kupek 4 przez całą dobę... Ale przeważnie było ok 3 więc drastycznie ilość ich nie wzrosła.. Do tego nie ma gorączki, wysypki i innych... słabszy apetyt jedynie...

Kurcze jutro sama siedzę w domu od 14 do 22 :/

A miałam wam napisać moich znajomych córcia ma rok i leży biedna w szpitalu właśnie przez biegunki.Utrzymywały sie przez tydzień to leksrka wysłała ich do szpitala na obserwacje i badania.okazało sie po wielu badaniach że mała ma jakąś bakterie zwierzęcą którą mogla sie zarazić przez niepasteryzowane mleko surowe mięso od psa bądź kota mogli przynieść tą bakterie do domu na podeszwie buta a mała raczkując i liżac wszystko się zaraziła.Robią jeszcze dodatkowe badania żeby stwierdzić dokładnie kiedy sie to stało i najprawdopodobniej w czym to było.Mała jest na antybiotyku ale ma diete i różne badania które ją bardzo stresuja.a w domu muszą wszystko zdezynfekować wszyściutko!wygotować pościel ubrania itp.Nie pamiętam nazwy tej bakterii ale słyszałam ze dorosłemu nie grozi a u dzieci rzadko sie zdarza

aguska biedna malenka...ale dobrze ze na odpowiedniego lekarza trafila..u nas jak biegunka trwala 4dni to pediatra w sumie nic z tego nie zrobila...dobrze ze Olka temperatury nie miala...

Martus ja tez jutro kompletnie sama..nawet mama pracuje od rana do wieczora i nie bedzie do kogo sie odezwac. poki co plan mam taki ze na 10.45 wybiore sie z Ola do kosciola, tzn przed kosciol o ile pogoda bedzie dopisywala tak jak dzis:)

teraz uciekam powoli spac. juz sie nocki boje bo Ola cos lekkim snem spi..

reklama
Aguśka gratuluję kolejnego ząbka :) a co do kolejności to u nas też nie są po kolei bo Adasiowi na górze zamiast jedynki wybiła się dwójka a lekarka kazała nam zrobić TSH bo to może być przyczyna !
Marta03 co do tych kupek to też polecam enterol i smektę jeśli się nasili i zdróweczka dla Majeczki i dla wszystkich dzieciaczków !!!

Do góry