reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Kasiu współczuję! Obserwuj maluszka jeśli tylko ma temperaturę to mu ją zbijaj a na razie do lekarza nie jedź bo i tak nic by Ci nie poradził jeśli nie ma innych niepokojących objawów ! Trzymaj się

reklama
Witajcie!
Ale dzisiaj pogoda cudna!!
Goście dopiero od nas odjechali... I niestety mąż do pracy też pojechał :/
Ale za to ja skoczyłam dzisiaj na zakupki... i nawet udane były :)
A jak Majunia wstanie i zje to jedziemy n kinderparty do córeczki koleżanki :)

Bietka u nas ciągle ktoś lub coś się dzieje... Ale ja lubię tak na pełnych obrotach :)
Kasia a może ząbki? albo trzydniówka? Jak Alex się czuje?

Alex wstał o 12, temperaturę miał 37, za godzinę było już 37.5. Trochę zaczyna kichać, mam nadzieje, że to tylko przeziębienie. Niewiem zupełnie co mam robić, czekać czy iść dziś do lekarza. Jeszcze sama w domu jestem kurcze...

Kasiu a masz coś na przeziębienie dla małego? Może podaj... A tak możesz podawać co 4 godz Nurofen <dawka jak dla Alexa> nawet jeżeli nie będzie miał temperatury to zachamuje rozwój ew zapalenia czy infekcji <tak mi zawsze pediatra zalecał gdy była gorączka i żadnych innych objawów> a i maluszek będzie spokojniejszy. Dodatkowo smaruj go maścią rozgrzewającą... i wieczorem długa gorąca kąpiel ;)
Jak jesteś sama...ja mam dzisiaj auto więc jak ci coś potrzebne z apteki to pisz...skoczę i ci podrzucę.

Dziękuję kochana, jak na razie wszystko mam. Czopki podaję i nosek mu płuczę. Maluch jest pogodny i ładnie się bawi więc chyba dziś lekarza odpuścimy, zobaczę jeszcze jakie będą kolejne godziny.

Kasiu to zdróweczka dla Alexa. U nas pojawił się mały kaszelek u Jakubka ale myślę, ze to alergiczny, bo inhalacje już ciągniemy trzeci dzień i pomagają :) Majunia trochę luźne qpki ma ale moze ząbki...póki co nie jest źle.
Pogoda dopisuje więc moze i ta choroby pójdą precz :)

Kasiu i jak Alex? Może rzeczywiście to ząbki! A ja właśnie mam chwilkę spokoju Adaś śpi Pawełek ogląda bajeczkę a ja siedzę przy laptopku :-D cały czas myślę o tym zabiegu na oczko nie wiem co robić ? Adasiowi katarek przechodzi kaszel się zmniejsza i chyba przeciwwskazań nie będzie? Jak tam dzwoniłam ostatnio to babka powiedziała mi że jeśli przejdzie przeziębienie do poniedziałku to mam przyjść . Obejrzą Adasia i zdecydują ! Strasznie się denerwuję wiem panikara ze mnie ale tu chodzi o moje maleństwo i nie umiem inaczej!

Necia, to jest normalne i chyba każda z nas by tak panikowała.

A u nas spokojnie jak na razie, stan podgorączkowy się utrzymuje ale temperatura nie rośnie jakoś drastycznie, więc chyba nie jest tak źle. Ostatnio, kiedy Alex miał zapalenie gardła, gorączka była 39 i to taka, że nie mogłam jej zbić. Dziś nad ranem zbiłam bez problemu i do tej pory nie ma tak wysokiej. Nie wiem czy na ząbki byłaby aż tak duża gorączka, bo powinien być raczej stan podg. a rano było jednak te 38.5

reklama
Do góry