reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Jestem...
Zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu :)
Mąż wyszedł już do pracy :/
Moje dzieci też śpią, Maja od 19 a Jakubcio od 20 :)

JA urodziłam Jakuba z wagą 3660g i dł 54 cm :) Teraz ma jakieś 16-17 kg, miał 17 ale po chorobie zjechał troszkę... Maja wagę urodzeniową miała 3560g i 54 cm <prawie jak Jakub> :) Teraz ma jakoś 7-8 kg, ważyła już 8 ale po chorobach też spadła... Musiałabym jutro posadzić te moje dzieci na wagę :)

Marta z mopsu nie dostajesz pitu ;) Trzymam kciuki, zeby wszystko wróciło do normy i kupka już sie nie pojawiła...no tylko taka "normalna" ;)
Bietka fakt Michałowska jakaś taka...jak to na szczepieniach :) My i w przychodni i prywatnie leczymy sie u Żuralskiego... jak dla mnie bardzo dobry lekarz :)
Aguska bp jest lepsze w smaku, może jakoś Bartuś je zaakceptuje...

Idę dalej poprasować ;)

--------------------------------------------------------------------------------------

Ja już po prasowaniu...ufff czuję sie jak parowóz!!

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam prośbę do dziewczyn z poza Iławy, czyli aguska i necia. Gdyby któraś z was byłą tak miła, i podbiła mi cenę za leżaczek na allegro:) Leżaczek FisherPrice z Wibracją i Muzyką!!!TANIO!! (1485997233) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Celowo dziewczyny nie z Iławy, bo po ostatnich ekscesach na allegro Franiowejmamy wszystkiego można się spodziewać.
Prosze was, jeżeli któraś z was ma konto to podbijcie kilka zł, chcę zobaczyć czy ta osoba więcej da:)

Witajcie!
Kasia a co tam się działo na all? Ja bym ci cenę podbiła ;)

Dzisiaj Majka wędrowała przez sen po łóżeczku...
Ja wstałam z bólem głowy, jakaś migrena czy co? Wzięłam tabletkę, może przejdzie :/

Hej kobietki :-)
Ja dziś między 12-13 musze iść po tą druga recepte a mi sie chce...
bartkowi w życiu nutramigen nie przejdzie więc spróbujemy z bebilonem.Co do wagi to ja mojego urodziłam w 38 tyg i był taki maleńki 2600kg i 52cm ale to po mamusi :-)Miał chude nóżki i duże stopy:-DNie zapomne jak po cesarce nie mogłam się śmiać a jak mąż mi pokazałam jego stópki to zwijałam się ze śmiechu i z bólu:-DA teraz to mój za duży też nie jest bo ma 77 cm i jak już wspominałam 10500kg waży.należy do tych baaaaardzo ruchliwych dzieci więc chyba wszystko spala:-p
KasiaiAlex na ile ci przebić ten leżaczek?mam nadzieje że ktoś inny też mnie przebije:-p
mój skarbuś bawi sie znowu łyżeczka i puszka po herbatce ostatnio uwielbia takie mieszanie w naczyniach
marta2801 trzymam kciukasy za Ole oby jej przeszło

Aguska mój Jakub jak miał 10 msc wazył ponad 11 kg, poszedł na nóżki i jak miał roczek miał nieco ponad 10 kg...tak spadł jak zaczął biegać :)

Majka zasnęła 1,5 h temu...a ja stoję z robotą, nic mi się nie chce...
Mąż pojedzie do pracy <teraz śpi po nocce jeszcze> to pewnie weny na sprzątanie nabiorę :D

A my przed chwila wróciliśmy ze spacerku:-)I mały zasnąl:-)
Moja koleżanka leży w szpitalu i czeka na poród dziś będzie miała prepidil czy coś takiego żeby przyśpieszyć poród bo ma cukrzyce i cinienie jej skacze a zaczęła 40tyg.Już się nie mogę doczekać małej Amelki na świecie.

Hej kochane.
Marta, ja też obudziłam się dziś z bólem, ale nerki:/ Miałam ostatnią tabletkę ketonalu w domu i wzięłam, może przejdzie.
Aguska, przebiłaś już tą cenę, czy to ktoś inny? bo już dwie osoby tam licytowały i nie wiem, czy to ty.
A z allegro byłą taka sprawa, że jednej mamie z naszego forum zalicytowała coś koleżanka (też z forum) i Allegro im zablokowało konta. Niestety jedno konto było charytatywne dla jej synka wcześniaczka i miała potem spore problemy z wytłumaczeniem się i odblokowaniem tego konta. A dziewczyny nie zrobiły tego specjalnie, tylko jedna chciała po prostu pomóc drugiej i kupić coś od niej. No i tak to wyszło potem. Dlatego wole nie ryzykować:)

Aguska to trzymam kciuki za koleżankę.
Moja koleżanka też od wczoraj w szpitalu, tyle tylko, ze 31 tydzień ciąży...i krwawienie :( Wczoraj opanowali sytuację, pomimo, ze pokazały sie skurcze, dostała leki na rozwój płucek małej. No i póki co ważny jest każdy dzień i do rozwiązania zostanie w szpitalu, bez możliwości wstania z łóżka :(
Kasiu ja też nic w domu "normalnego" wzięłam aponaproksen <czy jak to tam się pisze> i przeszło, chociaż jescze czuję lekko.

My na spacerek pewnei później się wybierzemy...teraz jeszcze leń mnie trzyma hehe

Marta jak Oleńka? Byłyście u lekarza? Zaczynam się martwić...
Bietka jak Marylka po szczepieniu?

reklama
witam was
Ja dziś trochę zakatarzona jestem ale daje rade. Kupiłam sudafed i myślę że bedzie ok.
Byłam na spacerze dłuższym i niedawno dopiero wróciłam, pogoda cudna!
Teraz kawa i biorę się za obiad! Potem po synka do przedszkola i znowu na spacer!
Pozdrawiam was i życzę miłego dnia! :)

Do góry