reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

byłam na sor-ze. stwierdziliśmy z mężem że lepiej dzisiaj niż jutro czekać do chirurga cały dzień, bo co z małą..?mąż do pracy..
zrobili mi zdjęcie i oczywiście się pokłóciłam z dr- chirurgiem. na skręcenie kostki chciał zakładać gips, ale się nie zgodziłam. bo to stare metody. mam kuzyna który się na tym zna i powiedział że mam się nie zgadzać:)
więc się nie zgodziłąm ale faceta myślałam że kulą potraktuję. co za gbur...
dobrze że na zdjeciu nic groźnego nie widać:)
kolorowych snów:)

reklama
Bietka87 życzę szybkiego powrotu do zdrowia

A ja dziś chciałam iść do naszej pediatry ale dopiero jutro idziemy bo dziś nie przyjmuje.już wiem że to mleko małego uczula bo odkąd daje to mleko ryżowe jest już poprawa a to tylko 3 dni.chce żeby przepisała mi bebilon pepti może któraś sie orientuje ile kosztuje takie mleko na receptę?
Słoneczko u nas świeci chyba po obiadku na spacerek jakiś sie wybierzemy:-)

Bietka dobrze, ze nie dałaś sobie gipsu założyć. JA tak jak ci pisałam jak miałam skręconą kostke wsadzili mi nogę w szynę :/ A moim zdaniem bandaż elastyczny wystarczy ;) Wracaj do zdrówka!
Aguska dobrze, zę znalazłaś przyczynę alergii. U mnie ze wzgledu na obciążenie alergią <po mnie> i Jakub był na bebilonie pepti i teraz Maja je pije. Koszt takiego mleczka to ok 11 zł za puszkę 450 g

Maja próbuje zasnąć, Jakub ją rozśmiesza...
JA w domu mam pobojowisko!
Nie było nas przez weekend a wygląda jak po porządnej imprezie!
Trzeba zakasać rękawy i sprzątnąć...
W południe wyjdziemy na spacerek, bo wygląda na to, ze ładnie dzisiaj :)
Umówiłam się z koleżanką na spacerek a później na kawkę.
Koleżanka z LO... spotkałyśmy się w szpitalu i jednego dnia urodziłyśmy dzieci :)
Tak to się fajnie złożyło hehehe

Na ja tu gadu gadu, a ja z tych którym buzia sie nie zamyka...a robota czeka i woła woła żeby się za nią wziąść :/

Witajcie:)
Bietka Ty biedulko dobrze że nie dałaś się zapakować w ten gips !Trzymaj się i zdrowiej nam szybko!!!
Aguśka dobrze że wiesz od czego ta wysypka ! Adaś też jest na bebilon pepti i tak jak Marta napisała kosztuje ok 11 zł
Ciężko będzie na początku Twojemu synkowi zaakceptować to mleczko bo jest nie smaczne! Najlepiej znoszą to maluchy które nie mają porównania co do smaku ! Mój maluch był najpierw na normalnym modyfikowanym mleczku a potem musiał pić to hipoalergiczne i troszkę czasu minęło ja go zaakceptował choć samego nie pije tylko robie mu na nim kaszki !
Marta u mnie też przydałoby się sprzątanie :) ale tak mi się nie chce no ale cóż nikt za mnie tego nie zrobi :(
Pawełek chory nadal i na dodatek wczoraj moja mama wylądowała na pogotowiu :( ciężki był ten weekend dla mnie!!
Życzę słoneczka dla Was :-)

Necia masz rację ze smakiem tego mleka. U mnie dzieci od poczatku były na bp więc było ok, chociaż jak Jakubek zaczł poznawać inne smaki odrzucił całkowicie mkeko... zaczął pić mając gdy skończył 3 latka...ale to już takie "nasze mleko" :)

Ja wsumie mam posprzątane jeszcze tylko poodkurzam i podłogi zmyję :)
Pomidorowa sie już gotuje...
Zaraz Majka wstanei zje i ruszamy na spacer :)

Witajcie:)
U nas weekend minął pod znakiem biegunki i wymiotów...Dziś już troche lepiej, ale nadal maluch osłabiony.
Martula, dzięki za zaproszenie:) Taki piękny dzień dziś, że aż się zastanowiłam chwilę, ale niestety zostajemy w domu.

Miłego dnia dla Was:)

.............................
Przez te wszystkie choroby dopiero dziś zauważyłam, że Alexowi wyszedł piąty ząb:)

Ostatnia edycja:
a my bylysmy dzis u lekarza z ola...biegunka trwala do 3 w nocy. na szczescie z kazda pieluszka kupki bylo coraz mnij. widocznie smecta zadzialala. jeszcze dzis jej podam, pani dr tak kazala. musze tez podawac syrop malej bo ma troche czerwone gardelko, flavamed i pulneo jak sie nie myle. z syropami bedzie ciezko znajac Ole.... no nic jakos sie da...dobrze ze nie podalam wczoraj juz jej tego sumamedu bo pewnie dalej by wszystko przez mala przelatywalo...
przed chwilka jeszcze jedna rzadka kupka byla, na szczescie mniej i o ladniejszym kolorze. oby juz sie te nieszczescia od nas odwrocily....

bylam dzis w lumpku i kupilam Olusi piekna sukienusie, bedzie miala juz na roczek a jesli bedzie za duza to wukorzystam na wesele w czerwcu:) w sumie to kupilam dwie sukienusie, jak sie wypiora i wyprasuja to wrzuce Wam fotki:)

Koniecznie fotki chcemy zobaczyć:) I ja muszę pomyśleć nad jakimś strojem dla Alexa na roczek, bo w końcu to już za miesiąc. Myślałam, żeby kupić mu jakiś fajny garniturek, ale chyba zrezygnuję. Fajnie wyglądałby, gdyby już chodził, a tak będzie się męczył w takim sztywniaku. Zresztą boję się, że u nas roczek nie będzie przebiegał w zbyt miłej atmosferze, bo mój dziadek jest w bardzo ciężkim stanie. Może to być już kwestia dni...;(

reklama
JA już po spacerku, kawce, po obiadku...
Teraz mąż z synkiem grają na ps, Majulka śpi a ja zbieram się żeby naczynia pozmywać :/

Alex, Oleńko wracajcie do zdrówka!
Marta pochwal sie sukienusiami!! Mi dzisiaj przyszedł komplecik tunika + spodnie dla Mai coccodrillo kupione za grosze...a jeszcze bodziaki gratis dostaliśmy :) A komplecik cudny, jak nowy!
Kasia napewno urodzinki małego będą udane... A dziadziusiowi dużo zdrówka... Dla alexa zamiast marynareczki kup pulowerek i koszulę, też cudnie będzie wyglądał!

Do góry