reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Marta no widzisz jaką super nockę miałaś...oby częsciej takie ;)
Necia oj to fatalnie z tym piciem! A jak Adaś dzisiaj?

Ja właśnie zrobiłam ciasteczka mussli :)
Chłopcy grają w ps, Maja śpi...
Maja coś po tym antybiotyku ma problemy brzuszkowe. Wydaje mi sie, ze był za silny, bo brała tylko 3 dni a działanie ma jakby był brany przynajmniej 8 dni... Dostaje probiotyki i prebiotyki... Ale boli, szczególnie przed zaśnięciem :(

No i teście sie zapowiedzieli :baffled:

reklama
cześć dziewczyny ja narzie nie mam za bardzo czasu pisac ale za tydzień sie poprawie i zaczne bardziej się udzielać:-)
któraś pisała o ząbkowaniu to mj Bartek tak si ślinił że musiałam co godzine przebierać mu koszulke bo aż taki miał ślinotok.i teraz znowu się ślini ale na szczęście nie aż tak bardzo.
a co do uczulenia mojego synka to jest o wiele lepiej prawie wszystko znikno ale wiele produktów nie je i będę musiała od nowa mu wprowadzać.
zdrwka dla was i dla maluchów czasem wpadne;-)

Aguśka to super że uczulenie znika !
Marta z Adasiem dziś różnie głównie marudzi! Nie chce za bardzo jeść a o piciu to mogę w ogóle zapomnieć ! Teraz wmusiłam w niego zupkę ale to sposobem Pawełek puszczał bańki mydlane a ja korzystałam :) wiem wiem tak nie powinno się robić ale boję się bo przez cały dzień tylko troszkę zjadł
Marta a co za antybiotyk Maja brała?Mam nadzieję że brzusio już ją nie boli biedactwo !

Dziewczyny mam pytanie...zapalenia uszka u Mai

Mała dostała antybiotyk, brała 3 dni, działanie 8-dniowe <AzitroLEK>, więc jeszcze działa jakby normalnie był podawany.
Dzisiaj popołudniu zauważyłam wydzielinę z uszka.
Czy jest możliwe, ze ucho się czyści? Czy stan zapalny się pogłębił?

Dodam, ze jeszcze pare dni temu nie dała sie dotchnąć uszka bo bardzo płakała, przy zakrapianiu uszka było podobnie, do tego gorączkowała.
Teraz nie reaguje na dotyk, kropelki przyjmuje bez najmniejszego grymasu twarzy, gorączki nie ma od pierwszego dnia podawania antybiotyku.

Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Czy powinnam jechać jak najszybciej do lekarza czy być spokojna, bo tak powinno być?

ja wcZOraj byłam u rodziców znowu, wróciliśmy o 20, mała poszła spać o 21 ( a zazwyczaj chodzi o 19) myślałam że pośpi dzisiaj do 9-10 a ona o 6.30 pobudka akurat jak rodzicom się zachciało seksu porannego:-D no ale wstałysmy a o 8.30 poszłą znowu spać:-) ale to dobrze, bo ja do urzedu miałam na 9 na jakieś szkolenie i mama z nią była. i spała do 11.10!!! a ja wróciłam 11.20:p potem pojechałam z rodzicami do nich, bo jakąs prezentację pościeli wełnianej mieli. a po pracy mężuś nas przywiózł:)
i tak mi zleciał dzień:) al ejutro siedze w domu, i sprzątam piorę gotuję i odpoczywam:D

Marta moja jak miała uszka chore to miała dużo wydzieliny, i pod koniec właśnie pamiętam nasilone. że lekarka na kontroli nie mogła już nic zobaczyć

Bietka kochana! to mnie uspokoiłaś... Właśnei tak myślałam, ze uszko moze sie czyścić, bo przecież jak miała nawet początek stanu zapalnego to się nie dało nawet jej pogłaskać w okolicach uszka, a dzisiaj czyściłam, lekko naciskałam i nic...
Ja jutro też sama <mąż ma wolne...ale firma :/ > Odpoczywać będe :)

to dobrze jak uszko sie czysci:) ja nie bylam w takiej sytuacji ale u chrzesniaczki mojego meza po antybiotyku wlasnie na zapalenie uszka wlasnie tez byla jakas wydzielina ale to niby dobrze.

a my jutro Olsztyn...w dodatku mialysmy jechac na 10.45 ale pani zadzwqonila zeby przelozyc na 13:( i takim sposobem znowu caly dzien stracony...a juz sie cieszylam ze moze wybyje gdzies z Ola sie pointegrowac...

Marta to jutro macie olsztyńskei wojaże ;)
Oby trochę cieplej się zrobiło...

Tak myślę, moze faktycznei to działanie antybiotyku...

Witajcie!
Dodzwoniłam sie do naszego lekarza... Bo wyciek się utrzymuje...
I... Uffff kamień z serca!!
Bardzo dobrze jak sie pojawił, oznacza to, ze ropień pękł i uszko sie czyści!!
Mała spokojniejsza dzisiaj w nocy już 11 godz bez pobudki przespała...apetyt wrócił...
Moja Maja wróciła :D:D:D:D
Uszko zakrapiać, antybiotyk jeszcze ze 4 dni podziała i powinno być ok :)

No to my wstajemy z wyrka i trzeba sie ogarnąć :)
Maja szykuje sie do drzemki, Jakubek ogląda bajki...a ja mam lenia :D

reklama
Hej:)
To super że z Mają wszystko dobrze :) za to mój Adaś miał ciężką noc budził się z takim płaczem że ciężko było go uspokoić :( Mam oczy na zapałki ! Na szczęście zjadł śniadanie i mi na sercu od razu lżej:)
Buziaki dla wszystkich i miłego dzionka wszystkim

Do góry