reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Hania też miała poczatki krzywicy przez ten refluks i zakażenie ukladu moczowego. Jak tylko wyzdrowiała, po zmianie mleczka i 2 kroplach wit D3 dziennie jest OK. Nawet ta spłasczona potylica powolutku zaczyna się zaokrąglać.
Półtoraroczny maluch mojej sąsiadki musi znów jechać do ortopedy, bo ma koślawe łydeczki :no: A też dostawał podwójną dawkę D3 :baffled:

My mamy chodzik u teściów, używany po rodzince ale chyba go nie weźmiemy. U moich rodziców ona nawet nie będzie miała jak się w nim rozpędzić :-p:laugh2:
Zresztą zobaczymy, leżaczek też mialam sobie darować a teraz nie wiem co bym bez niego zrobiła :dry:

reklama
Hej!! I ja sie w koncu melduje :-)

Na badaniach w miare dobrze. Jedna dziurka sie juz kompletnie zarosla no ale pozostaly te 2 najgorsze. Mam jej podawac jakies tabletki az do operacji. No ale sie nie pogarsza wiec w tym jest duzy plus :laugh2:

Jestem padnieta i klade sie juz do lozka lulac :-) Dobranoc

Natala bardzo sie cieszymy:-) Wszystko jest na najlepszej drodze, zobaczysz niedługo o wszystkim zapomnicie, Amelka bedzie zdrowa:-)
co do chodzików to tez jestem przeciwniczka i nie kupowałam, za to podarowała nam chodzk Teściowa, nie wiem po co go kupiła skoro Antos w nim nie jeździ. :-D
dzisaj juz piatek:-) jutro rano jedzemy na 3dni do Białego, na zakupy, do fryzjera:tak: fajnie:-)

Witam z rana!
Wstałam niedawno :zawstydzona/y: :-) ale chyba byłam zmęczona... mąż w delegacji w Warszawie więc w zasadzie mam wolne...

Natala dobrze że z Amelką lepiej :tak:

Nineczko no właśnie te decyzje... najpierw się zapieramy a potem jak już mamy dośc to je zmieniamy... :baffled: :baffled: :baffled:

Maarta mam nadzieję że zakupki się udadzą.... :tak: :-)

To miłego dnia

Padam dziś na twarz. Tak samo zresztą jak wczoraj i przedwczoraj i dwa dni temu...:dry: Kupiłam sobie butlę witamin i mam nadzieję, że to w ich braku problem. Aż boję się chodzić sama z małą na spacerki, bo w głowie się kręci:sick: We wtorek maszeruję do doktorka, może on coś sensownego wymyśli.

A poza tym nuda. Dziś podałam Hani jej pierwszą w życiu zupkę i zajadała aż się uszy trzesly. Ale za to muszę odstawić marchew - zapiera, że :szok:

Coś się tu u nas cicho robi, smutno... :oo2::hmm:

Witam wieczorowo :-)
Mam dzis chyba sadny dzien, wszystko sie wali na glowe.
Poklocilam sie na amen z tesciowa, okropnie mnie zdenerwowala i juz nie moglam wytrzymac zeby jej nie wygarnac :wściekła/y: Wkurza mnie ta kobieta i chyba mam juz na nia zaawansowana alergie :dry: Ale nie bede sie rozpisywac na ten temat bo przyprawia mnie o bol glowy (bede miala tylko male klopoty jak maz wroci za pare dni) :no:

Amelka pochorowala mi sie na ospe :szok: Cala jest w tym kropkach a najwiecej ma we wlosach :no2: Nie chce dac sie posmarowac i mam z nia prawdziwa gehenne. Nawet przez sen sie nie da bo zaraz zaczyna machac lapkami i sie budzi :dry:

Nineczko mam nadzieje ze nic powaznego Cie nie dopadlo. Miej nadzieje ze to tylko przemeczenie a nie zadne chorobsko :szok::szok:

A tu znow cisza :dry: Nie ladnie tak kobiety :no:

Dom juz prawie caly wysprzatany:laugh2:, pralka chodzi od samego rana,:tak::tak: tylko Amelcia jakos nie chce spac w tej chorobie.

Przedstawiam wam ja jako biedronke w biale kropki :-)
Te krosty nawet do ucha juz jej weszly :confused:

Amelka wygląda pięknie nawet jako biedronka :laugh2: Ospa - brrr już mnie ciarki przechodza na mysl, że za jakis czasm to i mnie czeka :no: Szybkiego powrotu do zdrówka Amelko!

Teściowa to takie specyficzne stworzenie - Boże uchowaj - jak ja taka będę to niech mnie ktoś humanitarnie uśpi :confused2:

My dziś cały dzień biegamy i nie zrobiłam dosłownie nic- nie licząc zakupu kolejnej paczki pampersów ;-) A prania mam tyle, że :szok: I już się u nas chmurzy :wściekła/y: a było tak ładnie...

Ale może będą tego dobre strony, może dziewczyny będą tu częściej zaglądały :dry::laugh2:

reklama
Witam dziewczynki..

Natala piekną masz Biedronke ;-) "biedna" ta Twoja córa z tymi choróbskami... :no: mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze...

Nineczko nie wolno rozsmieszać ciężarnej ( to z tym humanitarnym usypianiem :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :eek: )

A tak w ogóle to... byłam wczoraj u lekarza i okazało sie że znowu muszę lezeć... szyjka się skróciła, ustawia się centralnie (chyba do porodu.. :confused: )
i mam rozwarcie na opuszka... lekarz powiedział że w najgorszym wypadku 10 tyg leżenia, bo po 36 tc już moge robić co chcę.... boję się... leżenie mne przerażai to że może się urodzic wcześniak... ale jak mus...
To miłego popołudnia... do jutra!

Do góry