reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Poszlam w slady nimitii i odbebnilam drzemke, obudzil mnie telefon.A tak bylo milutko :)
Jedno pranie rozwieszone a drugie sie kreci.
Jakos dziwinie sie czuje:baffled:w czasie drzemki mialam delikatne skurcze ale nic powaznego bo przeszlo. Troche mnie muli:baffled:
Wsolczuje kobieta ktore maja mdlosci i wymioty w czasie ciazy:baffled:
Ewelinka maz troche lepiej. My z Laura trzymymy sie i mam nadzieje ze nie zalapiemy baklcyla:rofl2:
Szczebiotka ananas jest na skurcze? Nie slyszalam nic:dry:o i skurcz sie wlaczyl:szok: a tylko pomyslalam o ananasie:rofl2:
Nomi wspolczuje przezyc a babke bym chyba ustrzelila. Niestaty tzacy sa niedzielni kierowcy. Nie mysla ze jak za poyno wlacza kierunkowskaz to powoduja zagrozenie. Wazne ze Wy macie sie dobrze i nic sie nikomu nie stalo

reklama
Hej :)
Z Piotrusiem juz lepiej, prawdopodobnie w poniedziałek wyjdzie do domu :) a ja każdego dnia się modle żeby mały jeszcze w brzuchu posiedzial. Dzisiaj od rana mam dużo śluzu przezroczystego z bezowymi grudkami. I od wczoraj mam nogi spuchnięte pierwszy raz w życiu.
Monisia- bardzo mi przykro :(
Gratulacje dla rozpakowanych mam :)

anka26,07 ja regularnie wymiotowałam do 5 miesiąca ciąży....teraz zdarza mi się tylko wtedy jak za dużo zjem :-D
ciekawe, kiedy akcja u Ciebie się rozkręci

Dziewczyny, ale strasznie mi się ręce trzęsą i serce wali masakra :-( ciśnienie sprawdzałam i mam 112/72 więc wszystko ok... :-( może z przemęczenia tak się dzieje

Patrycja fajnie ze Piotr ma sie dobrze i wkrotce wroci do domku :)
Ewelinka odpocznij troszke, mi jakos ciezko sie oddycha:baffled: chyba to wina biometru, pewnie niekorzystny dla mnie:baffled:
Jutro 1 marzec wiec moge rodzic:-D Wspolczuje dziewczyna ktore nosza 2tyg. dluzej, szok! Oby mnie to nie tyczylo;-)
Najpierw mialam skurcze, rozwarcie a na koniec urodze po terminie:-D:-D:-D

...jade po Laure.. czas na mnie:happy2:

Deizzi ja dostalam na szkole rodzenia taka ksiazeczke i plyte z Pampersa "Zanim przyjde na swiat" i na tej plycie jest prezentacja multimedialna m.in jak wlasnie dziecko widzi zaraz po porodzie i w kolejnych tygodniach i na poczatku tylko czarno-bialo i wszystko jest zamazane, niewyrazne bez konturow nawet, ale mamusie i tatusia poznaje. I bylo pokazane jak mama ciagle przy dziecku byla w rozpuszczonych wlasach i nagle zwiazala to dziecko nie bardzo chyba poznawalo bo miny robilo a jak znowu rozpuscila to sie usmiechalo.

Deizzi i inne mamusie jak to jest wlasnie z ta pieleglacja pepka? Bo ja sie strasznie tego boje. Kazdy mowi mi cos innego. Na szkole rodzenia mowili ze nie wolno zamoczyc przy kapieli a pozniej psiknac octaniseptem albo tymi nasaczonymi gazikami. A niektorzy nie mowia nic ze nie wolno zamoczyc i przeciez jak sie psiknie to i tak moczysz wtedy. Cos ktos tez mowil o gazikach jalowych zeby przykladac zeby ubranko nie dotykalo bezposrednio ale ile tych gazikow kupic i czy zmienia je sie przy kazdym przewijaniu czy jak? Normalnie tak mnie wczoraj wieczorem wlasnie zlapala ta niepewnosc i nie moge przestac o tym myslec.

03.2013 mnie tez strasznie brzuch twardnieje, nie caly czas ale bardzo czesto, a wczoraj wieczorem to byl taki twardy jak skala

na_cik [/SIZE]ja was regularnie podczytuję na lutówkach już od dłuższego czasu i podziwiam Waszą cierpliwość..... :-) ale w sumie nic innego Wam nie pozostaje jak tylko czekać i czekać.....gnidka, agasin się nareszcie rozpakowała więc i wy (kingajanik, kwasia) tylko patrzeć jak będziecie tuliły swoje dzieciątka!

Na marcówkach ja Was mogę nagrodzić orderami i medalami a nie prezes Cortina :-D

Ja to jestem łasa już na wszelkie nagrody :tak:
Na szczęście mój mąż jest jakiś wyjątkowo zadowolony,że Tymek postanowił czekać do marca i wymyśla nawet swoje metody na to,że niby On od początku wiedział i mi mówił,że mały począł się później ;-) a to,że ja wiem kiedy była owu. i,że lekarze z OM tez inaczej liczą to nie ważne :-p te chłopy...
Mam nadzieję,że Wy nie będziecie musiały tyle się "bujać" z takim brzucholem. Chyba,że przez to dzidzia urodzi się po 18.03 ;-)

na_cik zgadza się.....faceci wiedzą wszystko najlepiej i nie ma co z nimi dyskutować :-) niech sobie żyją w swoim przekonaniu, że to oni mają rację.
Nie mogą Ci robić cesarki? Jestem pewna, że Twój skarb waży ok 4 kg więc może być Ci ciężko urodzić takiego klocusia? Tym bardziej, że to chyba Twój pierwszy poród?

na_cik zgadza się.....faceci wiedzą wszystko najlepiej i nie ma co z nimi dyskutować :-) niech sobie żyją w swoim przekonaniu, że to oni mają rację.
Nie mogą Ci robić cesarki? Jestem pewna, że Twój skarb waży ok 4 kg więc może być Ci ciężko urodzić takiego klocusia? Tym bardziej, że to chyba Twój pierwszy poród?

Oj tak, mężczyźni mają swój świat :tak:

Ano pierwszy poród ale mały wagowo zawsze był mniejszy niż według tygodnia i tak np w 36tc miał niecałe 2400 czy 2500 więc myslę,że w 3,5kg powinniśmy się zmieścić :tak::-D mam nadzieję...
Swoją drogą latam teraz co chwile na to KTG i USG mam co tydzień nikt mi go nie mierzy...

Mam dzisiaj ambitne plany więc lecę na miasto i poszukam jakiś długich schodów.
Trzymajcie się!

na_cik szacunek wielki ci się należy! ja bym chyba już zwariowała! kiedyś w zamierzchłych czasach miałam plan skrzyżować nogi i trzymać do 18.03 ;) ale teraz wytrzymać nie umiem, plus fakt że młody może być małym king kongiem.
Życze ci naprawde żebyś urodziła do konca tego tyg! :)

aniu fajna drzemka nie ;-) szkoda że przerwana :wściekła/y:

ewelinka jeszcze trochę jeszcze troszęczkę i będzieś trzymać małą Emilkę

daga też się właśnie boje tego kikuta :/ i mam podobnie każdy mówi co innego :(

reklama
ja juz po kąpieli (ponoć tez pomaga ;) ) i wybywam w miasto. oczywiscie z asekuracja, nigdzie juz mnie samej nie puszczają ;)

nimitii
czyli nawet jak wprowadza z data 18.03 to jeszcze bedziecie walczyc. fajnie, podziwiam za inicjatywe i zaangazowanie. jakby cos jeszcze trzeba bylo podpisac to dawaj znac :)
Szczebiotka robilam wczoraj wszystkie 3 rzeczy o ktorych pisałaś i jedyny efekt taki ze bardziej mnie spojenie boli ;) Na ktg wszystko ok, skurcze są, ale widać jeszcze nie TE ;) A co do wagi to synek ma podobno 3700 więc spoory chłopak
Ewelinka póki co nie skutkują. ale sie nie zniechęcamy :)
Patrycja czyli czop odchodzi?
anka26 moze słynne oczyszczanie organizmu Cie dopada własnie..
nacik pewnie juz sie go nie da zmierzyc bo ma główkę za nisko. jak znajdziesz jakis skuteczny sposob na zaproszenie malego to sie podziel ;)

Do góry