reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

zaraz wybywam na spacer, taka ładna pogoda u nas. potem mąż robi obiad i jeszcze na zakupy jedziemy, moze uda mi sie cos dla siebie znaleźć..

dzisiaj 28 luty, juz raczej słabe szanse ze bedziemy miec na forum nowe lutowe dzieci. Chyba juz cała reszta moze uznac ze dotrwałyśmy do marca :)

Aleksp ja mialam wczoraj dokladnie takie samo odczucie w pochwie. moze faktycznie cos sie tam zaczyna dziać :)
kingajanik ja mam termin na 3 marca - może urodzimy "razem" ;)
nimitii fajnie ze ktos działa w tej sprawie, myslisz ze są jakieś szanse na zmiane daty wejscia ustawy?
zabka nie zniechęcajcie się z tym przytulaniem, nie wiadomo w którym momencie zaskoczy :p
Kania dobrze słyszać że u Was aklimatyzacja przebiega pozytywnie ;)
Deizzi dasz radę, doświadczona mama juz jestes :)

reklama
hej. nie pisałam ostatnio bo mam lekkiego dołka. i wzwiazku ze swoim i sie boje co mi dzis lekarka powie na usg...tak więc dziś ide na usg i wizyte i w pon znow usg. antybiotyk biore. i jest lepiej. boli ale nie az tak. Co do rozstepów to miałyście racje już mi schodza:))
ja spie dobrze. budzie sie raz w nocy okolo 6 bo do kibelka tylko. a takto to spie caaaała noc. wstaje kolo 10-11 jak mogę.
28.02 a ja musze biec po prezent dla mamy na urodziny bo dzis ma.wiem co kupic ale liczyłam ze ten moj kupi...i co...nic..ehh

SZOK!SZOK!SZOK! bo ja dziś wyjątkowo przespałam całą noc od dłuższego czasu! Nawet do WC szłam dopiero o 6 !:szok: Także ja dziewczyny dla odmiany dziś jestem wyspana. Ale wiecie co, poszłam wczoraj znacznie później spać bo o 23.30 więc myślę że to też zrobiło swoje. U nas dziś tak piękna pogoda,że aż chce się wyjść i pospacerować :) wiosna tuż...tuż...;)

Zuzkon trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) jak znajdziesz chwilkę to proszę o odpis odnośnie tego Zakwasu do żurka ;p

betina ty masz sile zeby jeszcze spacerowac i po sklepac latac:errr:podziwiam cie. ja ostatnio pojechalam na ktg to myslalam ze do domu nie dojde:-(przerwy robilam po drodze tak mnie wszystko na dole bolalo:-(
tryttka no mam nadzieje ze mnie nie zarazi :)
deizzy dasz sobie rade,napewno:)
zupka pieczarkowa zrobiona,miesko na drugie sie robi wiec chwile moge odpoczac:)

Ja śpię też coraz gorzej, wstaję do toalety mnóstwo razy, tak co 2h ...
do tego brzuch już taki ciężki mi się wydaję, 2cm mi ostatnio przybyło w obwodzie :p i nie wiem czy też tak macie ale mam wrażenie że brzuch bardzo twardy, tak jakby mała mocno go rozpierała od środka, do tego organy wewnętrzne mam obolałe, szczególnie jelita :/

Betina zazdroszcze ci spacerowania sama bym poszla do Parku. Ale z tymi nogami to misja nie do wykonania:baffled:
Teraz pochodzialam troche z odkurzaczem i juz wiem ze mi nogi exploduja jak nie poloze sie i nie odpoczne.
Zuzkon trzymam kciuki za wizyte &&&
Banankowa wspolczuje nocki.

Deizzi tak szybko kikut odpadł?? to faktycznie był powód do świętowania!! dasz radę sama, nie będzie wyjścia;) Brawa dla dzielnego Antosia!! ja tak szybko 5 z przodu nie zobaczę, nawet tak szybko nie chcę jej zobaczyć bo u mnie już niedużo do 8 (zaczynałam od 5) także wole stopniowo żeby mi ta skóra też miała czas na regenerację:tak:

Anka daj nam Panie żeby to z nas szybko zeszło ale jak wyżej nie za szybko:) a z tym akumlatorem to trudno, mąż przyjedzie odpali od kabli i trzeba się wybrać na wycieczkę gdzieś dalej a nie tylko do najbliższego centrum handlowego;)

banankowa ja juz odgarnęłam trochę a teraz idę z książką na pole (zewnątrz jak wolicie) na relaks!!! na obiad placki ziemniaczane i sos pieczarkowy i takie kurakowo/paprykowo/kukurydziane siekane zrobię - będę miała jutro z głowy:D

betina tylko nie zapomnij o nas i daj znać jak w końcu coś zacznie się dziać;)

Zuzkon ze względu na dziecko nie możesz się przejmować za bardzo!! głowa do góry!!

Basiatoja ja śpię codziennie dobrze ale w toalecie w sumie też raz tylko byłam...

Żabka u mnie to od dnia zależy... czasmi mam mnóstwo siły a czasem gorzej;) ale betina fakt - jest niezmordowana!!

03.2013 twardnienie normalne, macica się już przygotowuje - w dzień mnie łapie co chwila, w nocy jak się budzę to jak skała... czasami bolesne...

piękna pogoda aż chce mi się dziś bardzo wszystkiego:) dużo energii mam!! moge trochę oddać!!

reklama
spacerek nie byl dlugi ale troche sie dotlenilam. na obiad mam nadzieje ze mąż uda sie namówić na usmażenie naleśników..
zabka tez mnie troche pobolewa (spojenie czy plecy) jak dluzej pochodze, ale i tak wole sie ruszyc z domu bo psychicznie sie wtedy lepiej czuje. Poza tym teraz to ja to chodzenie juz zadaniowo traktuje, co by młodego do nas zaprosić szybciej :)

Do góry