reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

asinka ja się zastanawiam czy w ogóle to wprowadzą. Dość duży wydatek jak na czasy kryzysu a poparcie i tak spada na łeb na szyję więc dłuższy macierzyński sprawy nie rozwiąże. Na wszelki wypadek lepiej czekać do 18.03 ale nie nastawiam się zbytnio. Myślę, że jak już to oczywiście powinno być od początku roku, zobaczymy.
Pamiętam, że jak sprawiłam sobie psa to czytałam że lada dzień miał powstać wypasiony wybieg dla psów w Wawie (nie taki gówniany jak są obecnie ale z prawdziwego zdarzenia). Mój pies skończył niedawno 4 lata a wybiegu nie ma i nie powstanie, przynajmniej na razie i nie w dotychczas planowanej lokalizacji. Od tamtej pory póki czegoś nie ma to nie nastawiam się (a byłam mocno podjarana tym wybiegiem; dobrze że sucz moja jest posłuszna i może biegać luzem bez ogrodzenia, choć tyle)

reklama
basiatoja mam dokładnie to samo, zawsze miałam zimne ręce a teraz wszędzie obniżam temp, wszyscy w swetrach a ja w podkoszulku. dodam że całą ciążę ciśnienie mam niskie
królowa ją też sceptycznie podchodzę do tego czy rząd w ogóle wprowadzi ten macierzyński, obojętne z jaka data. a jak sobie z wychodzeniem z psem radzisz teraz? bo podejrzewam że czasami nie masz już siły, albo po prostu chęci rano..

betina nie chce mi się zwłaszcza rano ale pomaga mi to, że i tak budze się co chwilę na siku więc za którymś razem biorę psicę na spacer. Ona nie wchodzi do naszej sypialni ale drzwi ma zawsze otwarte i jak się obudzi to staje w drzwiach i tupie :) i stuka pazurami w podłogę jak tylko się poruszę na łóżku. Potem wracamy i często idziemy dalej spać. Mój mąż wstaje trochę później do pracy więc rano ja ją biorę. Ale chodzenie jest coraz trudniejsze, więc popołudnia i wieczorne spacery należą do tatusia ;)
Dziewczyny, mi też jest ciągle gorąco - kaloryfery zakręcone i otwarte okno u mnie jest na noc. Do tego śpię w bluzce na ramiączkach... Mój mąż w bluzie z długim rękawem i owinięty kołdrą pod szyję... A ja zdycham z gorąca

czuwam :) druga noc w 9 miesiecznym okresie bezsenna:)
moze to podswiadomy stres dzień przed planowanym terminem. No bo dziś ostatni dość intensywny dzień i wypadałoby w piątek rodzic:):)
Brzuch sie napina co chwilę,pod żebra włazi,i boli , i nie da spać-może to ostatnia noc??:):))
Wczoraj czułam miłe gilgotanie/łaskotanie ( jak kto woli) na końcu pochwy-czyżby to jakieś mocne skracanie, rozwarcie czy jak?
Dziś idziemy na kawusię ze starym znajomym z pracy i na wizytę do gin a potem na kolacje z mężem :):)). Pozniej mozna juz rodzić:) Zobaczymy co gin powie - bo od 3 tyg slysze ze ,,widzimy sie ostatni raz"

Dziewczynki a ta Wasza opuchlizna to tylko gromadzenie sie wody?no bo mojej znajomej gin tak mowil a ona biedna puchla w oczach i w szpitalu okazalo sie ze to zatrucie- nie chce straszyc absolutnie.

dziewczynki widzę że nie wszystkie wiecie o ruchu Matki I Kwartału. Dziewczyny tam walcza i spotykają się z politykami żeby nie dyskryminować dzieci urodzonych przed 17.03.
Dołączcie do profilu na FB ( w grupie siła!) https://www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013?ref=stream

Piszemy listy do posłów/osłów, premiera, rzecznika praw dziecka itd itp. Niestety tak jak napisała Królowa Dramatu żeby się załapać na rok musicie urodzić 18.03 nie wcześniej.

betina, bastoja ja też tak mam! poce się strasznie! gorąco mi tak jakby było lato ( dobrze że nie rodze w lato bo nie wiem co by to było :/)

witam :-)
jestem mamą od kilku miesięcy i wiem jak ogromnym kosztem jest zakup ubranek dla maluszka w pierwszym roku jego życia kiedy to przynajmniej 4-5 razy całkowicie wymienia się garderobę :dry: dlatego oferują ubranka po mojej córeczce za niewielkie pieniążki :tak: większość jest typowo dziewczęca ale są i unisex więc zapraszam osoby zainteresowane do kontaktu, mile widziany Kraków :blink:

witam po kolejnej nie przespanej nocy:-( moj mezczyzna chory coraz bardziej no ale do pracy poszedl,nie odpusci :dry:my to tez najczesciej na lyzeczke sie przytulamy. smarujemy malemu drzwi a on i tak ma to w nosie;-)
betina mi tez jest ciagle goraco i sie strasznie poce.
moje nogi nie sa caly czas spuchniete na szczescie,najgorzej jest jak dlugo chodze. w nocy wracaja do normy. posciel sie wietrzy a ja ide zupke gotowac.

reklama
Witajcie dziewczyny
ja tak z rana bo dzis spacnie mogłam brzuch napinał mi się cała noc, 1 raz w ciąży musiałam w nocy isc do toalety... poźniej mialam okropne sny... sniło mi sie ze rodziłam w domu urodziłam mega duze dziecko ktore prawdopodobnie mogłoby juz chodzić ;) miało zeby i smialam się ze tylko aparatu brakuje ;P
na dodatek ciagle lekarze mowili ze dziewczynka a tu chłopak sie urodził i pytałam jak to mozliwe ze tak dużego siusiaka nie zauważyli na usc....
płakałam przez sen...

Dzien wczesniej snilo mi sie ze urodziłam i przywiozłam ze szpitala dziecko... i tak przy nim stałam patrzyłam i mowie przeciez ja nic nie potwierdziłam ze biore to dziecko do domu i skad mam pewnosc ze to moje... oh boże... widze ze w mojej głowie dużo myśli
mąż mowi ze przezywam... ale chyba to normalne coraz bliżej do tego dnia... i mam strach w oczach...

Do góry