reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

anka no z tym snem to faktycznie jest problem:baffled: sama śpię po 6-7 godzin na dobę i to razem z drzemką w ciągu dnia:-(
ja na libido narzekać nie mogę, gorzej z 'ruchliwością':-p

asinka hahahah zaraz mu wszystko wypomknę bo właśnie wszedł:happy2: lecę mu jedzonko robić i herbatkę

reklama
Asinka wlasnie pocieszam sie ze po porodzie odzyskam swoje kostki. U mnie niestety opuchlizna nie schodzi, rano wstaje bez kostek wiec jest tragedia. Buty to najwiekszy problem:baffled: Dobrze ze u Ciebie druga ciaza zdecydowanie lepsza niz pierwsza.

Banankowa no z ta ruchliwoscia to faktycznie na tym etapie moze byc ciezko:-D

Banankowa a leć się "podlizać" ;-) Może sam wpadnie na pomysł hehe a jak nie, to przejmij kontrolę. Faceci tak lubią ;-) w każdym razie mój...
Anka na szczęście już nie wiele Nam zostało. A co do butów, to zimą kiepsko. Ja Tymka rodziłam w czerwcu, to miałam problem, żeby w klapki nogi wsadzić i już miałam nowe kupić, a tego samego dnia urodziłam i problem się skończył. A jak z ciśnieniem u Ciebie, bo ja tak wtedy puchłam przez nadciśnienie i temp?

Ja z Laura tez klapeczki bo lato bylo. Teraz gorzej, ale na szczescie mam jedne Emu ktore sa dosc szerokie i wciskam noge:tak:
Ja cisnienie mam normalne 100/60 zawsze mam takie i dobrze sie z nim czuje. Jak mam wyzsze to odrazu odczuwam, na szczescie teraz mi nie dokucza. Chyba najwyzsze mialam 110/70 :) Za to ciagle mi cieplo, chodze i otwieram okana a moj maz zamyka i odkreca kaloryfery:-D Ogolnie to naleze do zmarzluchow ale z Laura mialam to samo i spalam z wiatrakiem:-D

Mi też teraz strasznie gorąco. Śpię osobno przy otwartym oknie, bo Sz.też tylko chodzi i zamyka za mną i pilnuje kaloryfera :-D no to kiepsko... Ja przynajmniej miałam jakąś przyczynę, ale w sumie wiele mi to nie dało :-p cieszmy się jedynie, że już nie wiele Nam zostało, bo niespełna 3 tyg. A może i nawet mniej... Przy Tymku przytyłam 30 kg, a po porodzie miałam -14, to sobie wyobraź ile wody ze mnie zeszło, nie licząc tego, że od godz.9 zaczęły mi się sączyć wody, a o 1.10 w nocy urodziłam dalej z wodami.

asinka, basieniak - 18.03
wcześniej inaczej liczyło się urlop (tygodnie i wielokrotność), teraz tydzień odpowiada 7 dniom a to oznacza, że termin nie kończy się w dniu, który odpowiada nazwą początkowemu dniowi terminu. Czyli skoro 1.09 wypada w niedzielę to musi być to 18.03 (poniedziałek). Teraz zerknęłam do nowszego wydania kodeksu pracy i niestety oznacza to, że zaciskamy nogi do 18.03.

Ostatnia edycja:
Anka mnie jak puchna nogi to tez zauwazylam ze prawa jest duzo bardziej spuchnieta niz lewa. Nie wiem na czym to polega bo nie codziennie mi puchna ale jakos 2-3tyg temu to mialam takie balony caly czas przez kilka dni i nawet jak rano sie budzilam to ta prawa noga w kostce (i zreszta cala stopa) byla straszna nawet kostki nie widzialam

Krolowa no nie pocieszyłaś mnie, ale trzeba próbować... A najgorzej jakbym faktycznie wytrzymała do tego 18go, a Ci wprowadzą to od 2014 roku... Chyba tam wtedy pojadę i wysadzę tą szopkę na Wiejskiej :wściekła/y:

reklama
asinka, basieniak - 18.03
wcześniej inaczej liczyło się urlop (tygodnie i wielokrotność), teraz tydzień odpowiada 7 dniom a to oznacza, że termin nie kończy się w dniu, który odpowiada nazwą początkowemu dniowi terminu. Czyli skoro 1.09 wypada w niedzielę to musi być to 18.03 (poniedziałek). Teraz zerknęłam do nowszego wydania kodeksu pracy i niestety oznacza to, że zaciskamy nogi do 18.03.

NO TO ZACISKAJMY BABECZKI JAK CHCEMY CAŁY ROK!!:):)

Mnie też jest non stop ciepło! zawsze miałam zimne ręce a teraz wręcz na odwrót, mam cieplejsze od męża :]
A co do nóg to moja koleżanka która ma termin na 21 marzec narzeka też ale przeszkadzają jej ciągłe skurcze i po prostu ból nóg...

Do góry