reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Moja tez daje mi niezle popalic i tak sie zastanawiam czy to jakis znak ze szykuje sie do wyjscia czy poprostu najzwyczajniej w swiecie jest jej ciasno. Wczoraj ruszyc sie nie moglam a w nocy spac mi nie dala, nawet lezenie sprawialo mi bol. Myslalam ze rozezwie mi sie skora na brzuchu i zaraz z niego wyskoczy - dyskoteke sobie urzadzila :-) Przez kilka ostatnich dni tak mnie boli pepek i ciagnie mnie ze mam wrazenie jak by mial mi sie rozejsc. Wy tez tak macie?

reklama
co do ruchow dziecka, to moje Malenstwo takie dzisiaj cuda wyprawialo, ze szok, sama nie wiem czy sie nie obrocil przypadkiem. bylam tak przerazona, ze az po mezula chcialam dzwonic.

mojej siostrze sie tak stalo, ze ulozona pieknie glowka w dol coreczka byla, a na 2 tygodnie przed terminem fikolek i w boczek corunia poszla. no i cesarka byla...

truskafffka ja tez biore pod uwage kwiecien, w sumie to pomijajac pojedyncze epizody to sie czuje wspaniale i jakos do mnie nie dochodzi, ze to juz...

a tak z innej beczki, to pieknie to Szymborska napisała "posłuchaj, jak mi prędko bije twoje serce"...

ja dzis po ktg w szpitalu. skurcze spore, regularne ale lekarka nawet mnie nie zbadała. mam nadzieje ze na kolejne umówione ktg (pn) już nie zdążę pójść ;)

ale widze ze w naszym marcowym wątku coraz ciekawiej sie robi, reality show i zmiana akcji co chwila :)

kinajaka gratki!!! kolejna mamusia (prawie marcowa) :)
basiatoja i jak relaks u fryzjera? ja już sobie obiecałam że jak tylko młody pozwoli to po porodzie też długo na takie przyjemności nie będę czekać
banankowa trzymam zaciśnięte kciukasy!
ala trzymam kciuki za jutro! oby wszystko poszło sprawnie. ale datą to Cię pewnie zaskoczyli..
03.2013 to miałaś "atrakcyjny" weekend. dobrze że wszystko sprawdzone na drugą stronę ;)
zabka jak sie juz na Artura zdecydowaliście, to nieważne co reszta na to. Po porodzie sie przyzwyczają szybciej niz myślisz :)
makunia może po prostu tak chciał zagadać i nie ma sie czym przejmowac. ale jasne ze przy najbliższej okazji lepiej dopytac zebys sie nie denerwowała..
anka26 a jak my Ci mówimy ze ładnie wyglądasz i Twoich kg nie widac to nam nie wierzysz :p

Zaliczylam drzemke:sorry2:
Mimo tego moje oczy nadal mnie bola i chca sie zamykac:baffled:Pamietam ze przed porodem z Laura mialam to samo.
Dzis jakos uaktywnily sie skurcze, nawet jak spalam to czulam ze co jakis czas pobolewa mnie brzuch.
Na dodatek jakas rozdrazniona jestem

Betina zycze Ci z calego serca zebys nie dotrzymala poniedzialku a przy okazji zycze sobie tego samego:-D
Nimiti co do ruchow to moja Laura byla aktywna do samego porodu. Ethan chyba tez bedzie taki jak siostra:tak:

betina mnie tez nie badali po ktg. ja mam we wtorek kolejny zapis.
co do ruchow to moj maluch chcial mnie dzis popoludniu rozsadzic od srodka. strasznie sie krecil. teraz tez zaczyna. na szczescie w nocy jest spokojny:-D

anka myslałam że Ty w ten weekend nie chcesz jeszcze rodzic (ze względu na męża)
zabka wiem ze normalnie nie badaja, ale wydawało mi sie ze jesli cały zapis mialam dosyc wysokie skurcze, do terminu 3 dni, to jednak zaglądnie co i jak tam na dole ;)

Dobrze że nie jestem z tymi kopniakami osamotniona;) już myślałam że to coś dziwnego; ) a swoją drogą musze wam powiedzieć że ja śpię cudownie w nocy. Tylko raz wstaje do wc. Też wydaje mi się że to dziwne ale w gruncie rzeczy sie cieszę że chociaż się wysypiam :) mam plan na sobotę dużo spacerować i wieczorem urodzić ;)

na początek dziękuję Wam za troskę:blink:
byliśmy na tej ip, Pani zmierzyła mi najpierw ciśnienie, później dosłownie 30 sekund posłuchała Maluszka i lekarz mnie wziął na badanie.
okazało się, że to nie wody. jest mi mokro i tyle. lekarz powiedział, że może się zdarzać po prostu, że Mały mi tak uciska na pęcherz, iż poleci mi troszkę siku:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
szyjka jest bardzo skrócona, 'podatna' jak to nazwał a rozwarcie na 1 palec. Dzidzia niziutko i niby w każdej chwili mogę rodzić (to samo powiedzieli poprzednio i ponad 2 tygodnie po terminie mi wywoływali:angry:)

kinajaka GRATULACJE! :))) kawał chłopa. jak Ty dałaś radę? OO
maryńka poleniuchowałaś dzisiaj trochę? od rana widzę kręcisz się i coś robisz;)
basiatoja udany wypad do fryzjera? bardzo się obkupiłaś?
EWASK a może poproś o zmianę na dopegyt. wiem, że wiele kobiet w ciąży go bierze. sama go brałam przy Miśku i ładnie obniżał ciśnienie
anka super obiadek wymyśliłaś. my gotujemy coś podobnego 'zupa kwaśna' na to mówimy;)
ala trzymam kciuki! i odwagi przedewszytskim:) czekamy na wieści oczywiście i jeśteśmy z Tobą
03.2013 ależ miałaś przeżyć! super, że masz taką ekipę w swoim szpitalu. to na prawdę pomaga ukoić nerwy i tak jak mówisz - daje poczucie bezpieczeńtwa
zabka jeszcze trochę bidulko. a co do imienia - nie przejmuj się. ile ja się nasłuchałam najpierw za Marcina a teraz za Tymeteusza to ho ho! najważniejsze, żeby Wam odpowiadało to imię:)
makunia dobrze, że ktg ok. a lekarz może po prostu ot tak powiedział, że ładny brzuch:)
trytytka mi się śni, że jadę na porodówkę i dojechać nie mogę a skurcze co raz mocniejsze i boleśniejsze;/
Deizzi jak Ty to robisz, że tak chudniesz?
nimitii och jak ja dobrze wiem co czujesz! i tak, Dzidiza zdecydowanie może dawać bardziej popalić na koniec
natalia żebyś dotrwała do tego fryzjera;) hihi
truskafffka kwiecien jak by nie patrzeć ładny miesiąc;) ciepło już, słoneczko piekne świeci i spacerki można szybciutko uskuteczniać hihi
roksaa dobrze, że Ci się nie dłuży. bo mi strasznie wolno ten czas leci a to czekanie dobija już psychicznie
betina życzę Ci, żebyś do tego poniedziałku już swoją Krusznę tuliła:)

Cześć kobietki z wieczorka :)
dzień pełen wrażeń, z rana fryzjer, dużo nie podcinałam żeby móc związać włosy jak maluszek będzie bo mało czasu będzie i wygodniej w takich dłuższych :) także betinko relaks udany :) a jeśli chodzi o lekarza to opisałam wizytę oczywiście na odpowiednim wątku :) Teraz najedzona czekam na barwy szczęścia ;) hee tylko coś do przegryzania muszę sobie wyszukać :) aaahana KTG wybieram się w poniedziałek :)

anko czyzby miało się coś wydarzyć lada moment,że takie oznaki się pojawiły?:D Jakby nie bylo Tobie też 2 tygodnie jeszcze zostały :)
betinko jak chcesz już rodzić to życzę Ci tego bardzo!:) w końcu dobiega końca Twoja podróż ciążowa :D
maryńko to byłby szok jakby tak się wydarzyło, kurcze oby nie!:)
daga co do pepka to nie wiem, ja nie czuję tego. A jeśli chodzi o te ruchy to się nie przejmuj ja przed wczoraj też to przeżywałam, aż brzuch bolał z tego kopania, a dziś i wczoraj luzik,maluszek więcej śpi. Pewnie maniery juz pokazuje :) hehe dziś na USG też sobie spał :)
roksa a po wędrówkach po mieście też boli Cię kręgosłup? bo ja po dzisiejszym dniu chodzenia czuje go bardzo:(

reklama
truskaffka - ostatnie już badania? aco do rodzenia po terminie - czuje to samo:) Najpierw panika, żemoże wyjść za szybko, a teraz sądze, że on się nigdzie niewybiera:) ale jak urodzisz w kwietniu, to zrównoważysz ten wysypmam z lutego :D

03.2013 - ja jeszcze nie płaciłam zaKTG w szpitalu.... ale moze dlatego, że mam tam lekarza swojego iwystarczy, że powiem, że od niego przyszłam i mam mieć KTG :) Umnie na zapisie gubiło się tętno, a młody się nie wiercił... Noi była panika, ale napiłam się soku, pochodziłam po korytarzu ijak mnie podlączyli drugi raz po chwili, to znowu tetno miał jakieśmega wysokie i walił po brzuchu wszystkim co się da.... Za trzecimrazem w końcu było wszystko normalnie, lekkie skurcze, więcwypuścili do domu.

nimitii - ja nie rodziłam, aledziewczyny pisały, ze przed porodem dziecko się uspokaja podobno...Moje spokojne nie jest, wiec sie nie nastawiam na poród:D Mojakoleżanka jak była 2 dni po terminie, to weszła po schodach na 10piętro i urodziła w nocy :) Ja się na to nie pisze:p

roksaa - Ty chodzisz, a ja się raczejtocze:p hahaha :)
betina - toż Ty już, zaraz, będzieszmiała bąbla ze sobą:) Trzymam kciuki, żebyś nie poszła na KTG wponiedziałek :D

banankowa - miałam Ci pisać, że jakja miałam takie uczucie, to się właśnie okazało się to samo cou Ciebie :) do fryzjera dotrwam - lekarz mówił, że to już, że niedotrwam do ubiegłej niedzieli, a tu psikus i młody został wbrzuchu :)

Szczebiotko - Ty już? Powiedz, że jeszcze nie:) niech Bianka poczeka :)

Do góry