reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

ja na nawał odciągała pokarm w stopniu umiarkowanym...co by ulgę poczuć stosowała ciepły prysznic no i niezawodne liście kapusty:)

Dziewczyny ja słyszałam , że nudności podobnie jak rozwolnienie to ewidentny sygnał, że organizm przygotowuje się do porodu:-D Tak więc z tego co piszecie to zaraz będzie mały babyboom:D

U nas chwila dla siebie Gabryś śpi a my się relaksujemy:-)
jak to liscie kapusty, ale że co ,że jak Wy dziewczynki to stosujecie?
NOrmalnie liść na cyc i tyle,czy jakoś się to przygotowuje?
Poprosze o ,,przepis" bo moze za jakiś czas sie przyda.

reklama
u nas dzisiaj intensywny dzień :) zakupy, spacer, gotowanie, straszliwe obżarstwo (polędwiczki wieprzowe usmażone przez mojego mężą, ryż z fasolą i puree z brukselki - pyszota a na deser lody waniliowe z kiwi), dopiero teraz chwila wytchnienia. Strasznie szybko się męczę, też tak macie? plecy mi się buntują. Zaraz chyba zaliczę drzemkę a potem w planach składanie stelaża od wózka :)

Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję, że równie miło (i smakowicie) spędzacie weekend :)

Królowa u nas też dzis byly polędwiczki wiep. ;)
ala dokladnie slyszalam to samo o oczyszczaniu sie organizmu - coś się znowu tutaj szykuje

u mnie juz dzis tylko relaks. książka, cos dobrego, potem film. a jutro....wyczekany fryzjer (stwierdzilam ze nie ryzykuje i nie czekam dluzej bo wkońcu z tymi odrostami trafię na porodówkę, a potem to juz tak pewnie kolejne 3 miechy bym chodziła :cool2:)

betina ja do fryzjera w pon. tylko niestety nie farbuje. a chce. no ale... na chwile powrót do naturalnych. przezyje :) a co z tym masazem??
krolowa a u mnie boczek wedzony:))
wcinam lody lub pije cos goracego bo wtedy przestaje mnie ta 8 bolec... wygladam po jednej stronie twarzy jak beczka.

Dzień dobry ;)

mój maraton...to prawdziwy maaarrrattttooon:eek: wczoraj jak wyjechałam z mamuśką o 8 z domu..tak wróciłyśmy na 17 :eek:
w tym dwie godziny w drodze, chwila w restauracji na obiedzie, chwila na sklepach-ale serio jedna, bo do jednego zajrzałyśmy i obie obkupione wyszłyśmy, najlepiej kupuje się na spontana hehe
a reszta czasu...na patologii ciąży:szok: ale przynajmniej mnie porządnie przebadali, ktg zrobili, usg też, przepływy zbadali..iiii super wieści :tak: niunia ma się bardzo dobrze, bryka szalona bestyjka, łożysko też daje rade :tak:
następna wizyta 11 marca..
a od poniedziałku maratonu ciąg dalszy :-p

Lecę doczytać co u was :)

hello ;)

ja po ktg, zapis dobry, młody nawet nie spał ;) zapisał sie raptem 1 skurcz na 80, więc na razie spokojnie czekamy.... szyjki nie badała, więc nie wiem czy coś tam się dzieje.....
położna powiedziała, że szpital od połowy lutego podniósł opłatę za położną - z 1200 do 1500 zł :wściekła/y:
więc tak delikatnie dawała znać, że najlepiej by było urodzić u niej na dyżurze, ale ona ma ostatni dyżur we wtorek w nocy, a potem idzie na urlop.... więc nie wiem co zrobić.... doradzała seksik, coby młodego wygonić :-)

szczebiotka - to moze jak Ł. już w domu to jedź do tego szpitala i urodź wreszcie ;) po co masz się tak męczyć?? ;)

betina - no to fajnie, że miły dzionek, jutro fryzjer i będziesz gotowa ;) tylko czy mlody będzie gotowy :-D

natalia - co u Ciebie?? dalej mdłości??

aleksp - z tego co pamiętam to trzeba było te liście kapusty rozbić trochę tłuczkiem, coby puściły trochę soku i wtedy dopiero na cyc ;) ale ja wolałam troche odciagnąć laktatorem, tak do lekkiego uczucia ulgi....

Królowa - super obiadek ;) a Ty nie masz mojego numeru?? ja Twój mam - jeszcze od tamtego spotkania ;)
my dzisiaj wracają z ktg zajechaliśmy do Wola Parku i zjedliśmy sobie chińczyka - pyszny był ;-)

zuzkon - współczuje przygody w ósemką, akurat na końcówkę :-(

Kociatka Kania no proszę :) :) :) Witamy Wasze Skarby na Świecie !!! Kolejne Małe Cudeńka są wśród Nas :-):-):-):-)
Ala dobre podejście, najważniejsze żeby malutka w bezpieczny sposób opuściła swoje mieszkanko ;)
Deizzi dzięki za rady z tymi majtkami :) spokoju w domku życzę :)
Basieniak ja też zaciskam nogi...byle do wiosny ;)
Kania na zebraniu o dziwo nie zasnęłam, ale się ziewało momentami haha
wieści dobre :) jeszcze z wychowawczynią się umówię na indywidualną rozmowę, staram się na początku, w środku i na koniec roku umawiać na takie rozmowy, żeby dokładny przegląd mojego słodkiego łobuziaka robić :-p
dziękujemy Mężowi za przekazanie wiadomości :tak:

Banankowa dobra z Ciebie synowa ;)
Patrycja :( współczuję..zdrówka dla Piotrusia, tulę
Natalia Niech Moc Pisania Będzie z Tobą ;)
Anka moje okna czekają na umycie przez D..ma chłopak misję przed porodem :p
Nomi To Cię lekarka uświadomiła :p niech mąż wrzuci szybki tryb zdrowienia :p trzymaj się ;)
Basia jak u Ciebie?
Makunia zdrówka dla was ;)
Szczebiotka aaaa jedz smacznie mc'donalda hehe póki jeszcze możesz :p
Betina smacznego ;) i czekamy spokojnie na rozwój wydarzeń u was ;)
Agula no to siuuuup do sypialni :p

agula no właśnie byłam pewna, że mam. Musiałam Cie jakoś dziwnie zapisać bo nie mogłam znaleźć. Ale pogrzebałam w starszych wiadomościach i już mam :)
1500 zł to standard - na Żelaznej i Madalińskiego też tyle. Zapomniałam się tylko zapytać położnej kiedy mam do niej dzwonić :/ czy jeśli o 3 nad ranem wydaje mi się, że moje skurcze są jakieś inne i dziwne to czy dzwonić od razu czy czekać?

betinko,truskaffko bardzo dziękuję za pamięć, jesteście kochane,miło tu wejść po całym dniu i widzieć że pytacie :)
Boli mnie dalej, a najbardziej nasilił się ból kręgosłupa :( nie wiem jak dzis będę spała ... A miałam nadzieję, że to trochę rozchodzę, a tu nic się nie zmieniło. Byliśmy u teściów na kawie popołudniu bo teściu urodzinki miał to nie wiedziałam już na końcu jak mam siedzieć tak mi nic nie pasowało, więc długo nie siedzielismy i jechalismy do domu. A do tego te zaparcia...

agula to do dzieła :)
makunia zdrówka!

reklama
Gratulacje dla wszystkim mam rozpakowanych.
basiatoja- a może po prostu jedź sprawdzić do szpitala, może to bóle krzyżowe. Ja przy bólach krzyżowych nie czułam skurczy.

Byłam dzisiaj u Piotrusia na 2 h bo płakał że tęskni. A potem nie chciał mnie ze szpitala wypuścić i płakał że nie chce być w szpitalu i że za mną tęskni i że ma tata jechać do domu a mama ma z nim zostać. A ja płakałam razem z nim :(

Do góry