reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

I strasznie boli mnie spojenie i nogi :( wydają się ciężkie też ale nie są opuchnięte. W nocy mam mały problem żeby wstać z łóżka czy się przekręcić :(

reklama
Aleksp ja po prostu trzymałam kapuste w lodówce i jak było trochę ciężko szczególnie po nocy to wkładałam do stanika liść tak po prostu bez żadnego tłuczenia i pomagało. Choć słyszałam, że powinno się wycinać dziurkę na sutek, ale nie robiłam tego i nigdy nie było problemu.
Ala nie strasz tymi nudnościami bo ja tu jeszcze dużo czasu mam... ale na szczęście wczoraj umierałam z tego powodu a dzisiaj już nie wróciły więc liczę, że to coś innego...
Patrycja współczuję i Tobie i Piotrusiowi:(
A ja w poniedzialek na usg jadę i ciekawa jestem czy mój maluszek trochę z wagą wystopował czy dalej szaleje;)

Mam pytanie bo zaczęło mnie swędzić ''tam'' a lekarka ma teraz 2 tyg urlopu. A mam macimiror 500. Brałam je już w ciąży, czy wziąść je? Chyba nie zaszkodzą a mogą pomóc.

Deizzi herbatki z szałwii też pomagają na nawał. hamują troszkę laktację. przy Miśku nawet brałam takie zamrożone wkłady do lodówki turystycznej, zawijałam w ściereczkę i po karmieniu się tym okładałam.
Patrycja współczuję. Mogę sobie tylko wyobrazić Wasz stres, zmartwienie i tęsknotę za Synkiem. Oby szybko wyzdrowiał bez żadnych powikłań.
Aleksp, NomiMalone ale wcześnie Was dzisiaj przygnało na forum
basiatoja bidulko ale Ciebie męczą te bóle. może kąpiel gorąca Ci pomoże i ciutka wina na roźluźnienie?
natalia a jak idzie Ci z tym pisaniem? jakaś wena chociaż jest czy tak słabo? i jak z fryzjerem wyszło?
makunia może faktycznie u Ciebie już tuż tuż.
Szczebiotka czasem mam takie same myśli o tym wyciąganiu co Ty. zupełnie jak by mi w brzuchu stado rozszalałych małpek zamieszkało a nie jeden Dzidziuś
Zuzkon obyś wytrwała do tego wtorku
Królowa ale mi smaka na lody zrobiłaś! o boże normalnie jutro swojego wyślę do sklepu
truskafffka super wieści :)
agula ten sexik nie zawsze tak pomaga jak to zachwalają;) przynajmniej u mnie ani za pierwszym ani za drugim razem żadnych efektów nie przynosi:p

udanych wizyt fryzjerskich Dziewczyny! :)

Królowa - u Ciebie to jak się zaczną regularnie - co 10 minut, potem co 7 i nie przejdą po no-spie ani prysznicu to dzwoń ;) w końcu musza na tą swoją kase zarobić ;)
nam kazała dzwonić jak bedziemy z domu wychodzić, bo ona niby z Chomiczówki, ale wymyślili im, że mają być od naszego przyjazdu max 60 minut w szpitalu, inaczej nic z tego :no: jakies tam dziwne zwyczaje na tej Inflanckiej :cool:
to dobrze, że masz mój nr, jak coś to dam ja tez Tobie znać ;)

Patrycja - jak i tam masz ten macmiror to moze go weź..... mi tez lekarka przepisywała go w ciąży...
a co do Piotrusia to strasznie mi go szkoda :( przeciez jakoś koło Nowego Roku tez miał to zapalenie płuc, nie?? zdrówka dla niego!!!!

basiatoja - współczuje tych bóli pleców - to moze zapowiadac poród..... własnie niektóre dziewczyny maja bóle bardziej krzyżowe - a one ponoć sa bardziej dokuczliwe.... też uwazam, że ciepła kąpiel/prysznic - mogą pomóc :-)
banankowa - mi przy starszych tez nie pomagał, ale zobaczymy przy tym królewiczu :-D

natalia, szczebiotka - co u Was??

spokojnej nocki kochane ;)

truskaffka ale dlaczego na patologii wylądowałaś?
zuzkon no jak dotrwam w dwupaku do wt/sr to o masażyk jeszcze uda się zachaczyć ;)
agula my juz od jakiegos czasu tej metody próbujemy ale jakiejś korelacji ze skurczami nie widze ;)
basiatoja trzymam kciuki żeby noc była znośna
patrycja żal Piotrusia i Ciebie, takie choróbsko i to jeszcze teraz..
basieniak ja mam ostatnie usg we wt i tez mam nadzieje ze nie padne jak usłysze szacowaną wagę ;)
agula, Królowa ciekawa jestem jak taki poród z własną położną wygląda, na ile różni się od zwyklego. z niecierpliwością będę czekać na Wasze porodowe relacje :)

Mam pocieszenie dla tych które na spojenie narzekają, nie chce zapeszać ale mi na razie odpuściło. dalej czuje ale bez porównania z tym co było. nawet mąż zauważył że jakoś tak więcej brykam (czyt. szybciej przewracams ie z boku na bok) ;)

jak dotrwam do wtorku to bede najszczesliwszym czlowiekiem pod sloncem... gorsza musze sie spytac mamy(lekarza) bo mam wrazenie ze ten wyrastajacy zab przeciał mi skóre i mam taka biala plame jakby ropa... a bół kurde promieniuje az do 1....
chyba jestem z tych farciarzy co nie maja zadnych dolegliwosci poza skurczami czasami...i kłuciem w podbrzuszu..
Patrycja to nie fajnie. a długo synek tam zostanie? Tobie tez musi byc ciezko zostawiać go tam jak płacze.
betina no masaz bardzo odpreza.

hejka

Od rana non stop cos
Wkoncu zagladam do Was :)
Wstalysmy z Laura o 8:35 zjadlysmy razem sniadanko i o 11 pojechalysmy na zakupy. PO powrocie dokonczylysmy wczorajszego kurczaka wiec obiad mialam z glowy. Po obiadku wyjechalysmy na sale zabaw. Powrot o 19:20 i zaczelysmy robic mufinki. Niestety moja corka pamietliwa i nie odpuscila mi. Zjadlam 4 mufinki bez dodatkow typu czekolada, posypka... i jogurcik. Fajna kolacja :)
Ogladnelysmy x factor i obie juz w pizamkach:tak:

Deizzi a to nie mialas w szpitalu lodowki? Ja jak bylam w polsce w szpitalu to lodowka stala do uzytku wszystkich. Jogurt lekkostrawny wiec jak najbardziej po cc. NO ale mniejsza z tym. Ja i tak bym opi...la kobietke:-D
Patrycja skoro masz a dopadlo cie to smialo bierz po co masz sie meczyc. Wspolczuje rozstania z Piotrusiem i nie dziwie sie ze teskni za mamusia. Tez bym plakala bo ja ogolnie niby twarda babka jestem ale bardzo uczuciowa:zawstydzona/y: Placze nawet na filmach
Ewelinka nie mam wymazonej daty porodu ale jak bym mogla wybrac to 3.3.2013:-D. Nie ma zanczenia najwazniejsze zeby wszystko poszlo gkladko i zeby synus byl zdrowy:tak: Ja tak jak ty dziwnie patrzalam jak matki dawaly dzieciakom wode do picia. A poetm sama Lali dawalam tylko wode bo ona sokami plula:tak: Zreszta do teraz woli wode od soku. Ogolnie lepiej dziecko hartowac niz przegrzewac
Ala dobrze slyszalas bo ja wlasnie o tym czytalam. Wczoraj co zjadlam to odrazu lecilam do WC na szczescie dzis wszystko wrocilo do normy. Juz mialam strach przed oczami bo meza nie ma. Ale jeste ok:tak:
Szczebiotka jak twoje skurcze?
Agula no to do sziela. Lampka czerwonego winka, ciepla kapiel i seksik:happy:
Truskaffka fajnie ze wizyta udana i wszystko jest wporzadeczku:tak:Maraton to Ty niezly mialas, chyba by mi nogi odpadly. Dzis mialam problem z butami:szok:Nog nie moglam wlozyc:eek:

Zuzkon a może na pogotowie pojedziesz? bo to już nie są żarty z takim bólem a nie daj Boże jeszcze zapalenie Ci się srobi

agula no to życzę aby te efekty były;)

betina chociaż u Ciebie poprawa. mój się ze mnie co raz bardziej śmieje na to wszystkie pozycje i próby przemieszczania się

anka a może by Ci pomogła maść z wyciągiem z kasztanowca?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry