reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

I strasznie boli mnie spojenie i nogi :( wydają się ciężkie też ale nie są opuchnięte. W nocy mam mały problem żeby wstać z łóżka czy się przekręcić :(

reklama
Aleksp ja po prostu trzymałam kapuste w lodówce i jak było trochę ciężko szczególnie po nocy to wkładałam do stanika liść tak po prostu bez żadnego tłuczenia i pomagało. Choć słyszałam, że powinno się wycinać dziurkę na sutek, ale nie robiłam tego i nigdy nie było problemu.
Ala nie strasz tymi nudnościami bo ja tu jeszcze dużo czasu mam... ale na szczęście wczoraj umierałam z tego powodu a dzisiaj już nie wróciły więc liczę, że to coś innego...
Patrycja współczuję i Tobie i Piotrusiowi:(
A ja w poniedzialek na usg jadę i ciekawa jestem czy mój maluszek trochę z wagą wystopował czy dalej szaleje;)

Mam pytanie bo zaczęło mnie swędzić ''tam'' a lekarka ma teraz 2 tyg urlopu. A mam macimiror 500. Brałam je już w ciąży, czy wziąść je? Chyba nie zaszkodzą a mogą pomóc.

Deizzi herbatki z szałwii też pomagają na nawał. hamują troszkę laktację. przy Miśku nawet brałam takie zamrożone wkłady do lodówki turystycznej, zawijałam w ściereczkę i po karmieniu się tym okładałam.
Patrycja współczuję. Mogę sobie tylko wyobrazić Wasz stres, zmartwienie i tęsknotę za Synkiem. Oby szybko wyzdrowiał bez żadnych powikłań.
Aleksp, NomiMalone ale wcześnie Was dzisiaj przygnało na forum
basiatoja bidulko ale Ciebie męczą te bóle. może kąpiel gorąca Ci pomoże i ciutka wina na roźluźnienie?
natalia a jak idzie Ci z tym pisaniem? jakaś wena chociaż jest czy tak słabo? i jak z fryzjerem wyszło?
makunia może faktycznie u Ciebie już tuż tuż.
Szczebiotka czasem mam takie same myśli o tym wyciąganiu co Ty. zupełnie jak by mi w brzuchu stado rozszalałych małpek zamieszkało a nie jeden Dzidziuś
Zuzkon obyś wytrwała do tego wtorku
Królowa ale mi smaka na lody zrobiłaś! o boże normalnie jutro swojego wyślę do sklepu
truskafffka super wieści :)
agula ten sexik nie zawsze tak pomaga jak to zachwalają;) przynajmniej u mnie ani za pierwszym ani za drugim razem żadnych efektów nie przynosi:p

udanych wizyt fryzjerskich Dziewczyny! :)

Królowa - u Ciebie to jak się zaczną regularnie - co 10 minut, potem co 7 i nie przejdą po no-spie ani prysznicu to dzwoń ;) w końcu musza na tą swoją kase zarobić ;)
nam kazała dzwonić jak bedziemy z domu wychodzić, bo ona niby z Chomiczówki, ale wymyślili im, że mają być od naszego przyjazdu max 60 minut w szpitalu, inaczej nic z tego :no: jakies tam dziwne zwyczaje na tej Inflanckiej :cool:
to dobrze, że masz mój nr, jak coś to dam ja tez Tobie znać ;)

Patrycja - jak i tam masz ten macmiror to moze go weź..... mi tez lekarka przepisywała go w ciąży...
a co do Piotrusia to strasznie mi go szkoda :( przeciez jakoś koło Nowego Roku tez miał to zapalenie płuc, nie?? zdrówka dla niego!!!!

basiatoja - współczuje tych bóli pleców - to moze zapowiadac poród..... własnie niektóre dziewczyny maja bóle bardziej krzyżowe - a one ponoć sa bardziej dokuczliwe.... też uwazam, że ciepła kąpiel/prysznic - mogą pomóc :-)
banankowa - mi przy starszych tez nie pomagał, ale zobaczymy przy tym królewiczu :-D

natalia, szczebiotka - co u Was??

spokojnej nocki kochane ;)

truskaffka ale dlaczego na patologii wylądowałaś?
zuzkon no jak dotrwam w dwupaku do wt/sr to o masażyk jeszcze uda się zachaczyć ;)
agula my juz od jakiegos czasu tej metody próbujemy ale jakiejś korelacji ze skurczami nie widze ;)
basiatoja trzymam kciuki żeby noc była znośna
patrycja żal Piotrusia i Ciebie, takie choróbsko i to jeszcze teraz..
basieniak ja mam ostatnie usg we wt i tez mam nadzieje ze nie padne jak usłysze szacowaną wagę ;)
agula, Królowa ciekawa jestem jak taki poród z własną położną wygląda, na ile różni się od zwyklego. z niecierpliwością będę czekać na Wasze porodowe relacje :)

Mam pocieszenie dla tych które na spojenie narzekają, nie chce zapeszać ale mi na razie odpuściło. dalej czuje ale bez porównania z tym co było. nawet mąż zauważył że jakoś tak więcej brykam (czyt. szybciej przewracams ie z boku na bok) ;)

jak dotrwam do wtorku to bede najszczesliwszym czlowiekiem pod sloncem... gorsza musze sie spytac mamy(lekarza) bo mam wrazenie ze ten wyrastajacy zab przeciał mi skóre i mam taka biala plame jakby ropa... a bół kurde promieniuje az do 1....
chyba jestem z tych farciarzy co nie maja zadnych dolegliwosci poza skurczami czasami...i kłuciem w podbrzuszu..
Patrycja to nie fajnie. a długo synek tam zostanie? Tobie tez musi byc ciezko zostawiać go tam jak płacze.
betina no masaz bardzo odpreza.

hejka

Od rana non stop cos
Wkoncu zagladam do Was :)
Wstalysmy z Laura o 8:35 zjadlysmy razem sniadanko i o 11 pojechalysmy na zakupy. PO powrocie dokonczylysmy wczorajszego kurczaka wiec obiad mialam z glowy. Po obiadku wyjechalysmy na sale zabaw. Powrot o 19:20 i zaczelysmy robic mufinki. Niestety moja corka pamietliwa i nie odpuscila mi. Zjadlam 4 mufinki bez dodatkow typu czekolada, posypka... i jogurcik. Fajna kolacja :)
Ogladnelysmy x factor i obie juz w pizamkach:tak:

Deizzi a to nie mialas w szpitalu lodowki? Ja jak bylam w polsce w szpitalu to lodowka stala do uzytku wszystkich. Jogurt lekkostrawny wiec jak najbardziej po cc. NO ale mniejsza z tym. Ja i tak bym opi...la kobietke:-D
Patrycja skoro masz a dopadlo cie to smialo bierz po co masz sie meczyc. Wspolczuje rozstania z Piotrusiem i nie dziwie sie ze teskni za mamusia. Tez bym plakala bo ja ogolnie niby twarda babka jestem ale bardzo uczuciowa:zawstydzona/y: Placze nawet na filmach
Ewelinka nie mam wymazonej daty porodu ale jak bym mogla wybrac to 3.3.2013:-D. Nie ma zanczenia najwazniejsze zeby wszystko poszlo gkladko i zeby synus byl zdrowy:tak: Ja tak jak ty dziwnie patrzalam jak matki dawaly dzieciakom wode do picia. A poetm sama Lali dawalam tylko wode bo ona sokami plula:tak: Zreszta do teraz woli wode od soku. Ogolnie lepiej dziecko hartowac niz przegrzewac
Ala dobrze slyszalas bo ja wlasnie o tym czytalam. Wczoraj co zjadlam to odrazu lecilam do WC na szczescie dzis wszystko wrocilo do normy. Juz mialam strach przed oczami bo meza nie ma. Ale jeste ok:tak:
Szczebiotka jak twoje skurcze?
Agula no to do sziela. Lampka czerwonego winka, ciepla kapiel i seksik:happy:
Truskaffka fajnie ze wizyta udana i wszystko jest wporzadeczku:tak:Maraton to Ty niezly mialas, chyba by mi nogi odpadly. Dzis mialam problem z butami:szok:Nog nie moglam wlozyc:eek:

Zuzkon a może na pogotowie pojedziesz? bo to już nie są żarty z takim bólem a nie daj Boże jeszcze zapalenie Ci się srobi

agula no to życzę aby te efekty były;)

betina chociaż u Ciebie poprawa. mój się ze mnie co raz bardziej śmieje na to wszystkie pozycje i próby przemieszczania się

anka a może by Ci pomogła maść z wyciągiem z kasztanowca?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry