reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

To sa własnie absurdy NFZ-u...
ja na sierpien zapisywałam sie w marcu :D... w czasie wizyty i cytologii, mowie a co tam moze sie uda do tego czasu :)
bo tak wynikalo z wyliczena a mowie jak nie to odwołam.. :)
Ale i tak sa bliskie terminy w miare... a w przychodni to z dnia na dzien przyjmuje moze dlatego ze jest kipeska i ilosc pacjentek spada..poprostu rezygnuja.. ja tez nie chodze do przychodni...

reklama
Odnosnie kremów i i balsamów,
jakiś czas temu kupiłam VISCHY DESTOCK ponad 80 zł zapłąciłam ale zastanawiam sie czy w ciąży można go stosować bo niby zawiera kofeine i wchłania się... :/ rózne opinie sa na necie. ?? Może wy wiecie??
Ale i tak teraz kupie perfecta mama do piersi i ciała . Tańszy..a skóra zrobiła mi sie sucha na nogach...
Biore witaminki femibion natal 1 ( przy obiadku ) + mumomega... ( rano)

Ja używam Vichy na cellulit i nogi mam zamiar nadal smarować, odpuszczą brzuch po prostu.
Na rozstępy przy 1-wszej ciąży używałam oliwkę w żeli+ Mustela i teraz też tak zrobię:)

Ja chodzę prywatnie ale teraz wizyta co miesiąc+badania i wszystko płatne...wolę przynajmniej badania bezpłatne zrobić i kupić za to coś dziecku:)

Ja już od kilku lat chodzę tylko i wyłącznie prywatnie do gina. I utwierdziłam się w przekonaniu, że to słuszna decyzja, jak zobaczyłam jak się traktuje pacjentki na oddziale. Jeszcze mój lekarz jest ok, bo niezależnie od tego, czy pacjentka jest prywatna czy z przychodni to do niej przychodził na oddział, pytał co i jak. Ale inni lekarze, to masakra. Jest u nas taki jeden dr (podobno wybitny). Leżałam na sali z pacjentką prywatną i z przychodni. Do tej pierwszej przychodził, dopytywał jak się czuje, jak miała iść na usg to zapisał ja do kolejki, zeby się nie męczyła stojąc... do rany przyłóż. A tej drugiej najpierw się wyparł (twierdząc, że jej nie kojarzy), po czym jak pokazała mu kartę ciąży, to skwitował, że "w przychodni ma tyle bab, że nie każdą zapamięta". I tą traktował z góry, trafiła na oddział z rozwarciem szyjki w 30 tyg, to ja wysłał do kolejki do USG, żeby sobie sama stała, a potem na nią nakrzyczał, że się nie szanuje, i że jak urodzi przedwcześnie to sama sobie będzie winna. Ja miałam okazję trafić na niego na porodówce, to nawrzeszczał na mnie, że nie licze skurczy i że jestem histeryczką "bo jego pacjentki wiedzą o tak elementarnych rzeczach". Ja się rozpłakałam, więc mąż zadzwonił po mojego lekarza (o 2 w nocy) i tamten przyjechał bez niczego i powiedział temu bucowi (tylko tak mogę go określić), że ja rodzić będę już przy nim;)

A co do balsamów to lepiej unikać tych z kofeiną, bo to szkodliwe dla dziecka. Jest bardzo dużo serii dostęnych specjalnie dla kobiet w ciąży z Ziaji, AA, Pefecty, Pharmaceris, Palmersa - do wyboru do koloru;)

ja prywatnie tylko bete robie i usg... no i poznije chcemy usg 3 d :)
a tak to na nfz nie po to pracuje i odkładam te skladki. za te pieniadze nie potrzebowala bym opieki nfz tylko poszla bym w normalnych warunkach prywatnie...ale coz taka polityka... teraz jeszcze becikowe zabiorą... i tylko najuboższym od 2013 bedzie sie należało..stwierdzialam ze chyba rodzinom patologicznym w ktorych bedzie na miesiac na vódkę :/ dosc ze 1 tys.. posmiewisko na cala europe.. niby polityke prorodzinna stosuja..a tu zabierja ten 1 tys... :/ smiech na sali...

Witam! Troszke mnie nie było ale duzo sie działo. Ciągle mnie mdli na szczescie nie laduje w toalecie... wczoraj bylo duzo stersu o 6 rano babci spadl cukier do 30 zaslabla i spadla na kafelki krzyk panika mój Macius tez krzyczal ze strachu. Tak mnie brzuch bolał i kulo i ciagle slabo przez cala ta sytuacje. Babcia jest w szpitalu ale naszczescie po badaniach wyszlo ze wszystko w porzadku juz sie balismy ze cos zlamala to dla takich osob smierc tylko. Cieszymy sie ze za kilka dni wroci do domku.

Przy moich 25 kilo do przodu przy 1 ciazy miala byc cesarka ale trafilam na takie polozne ze kazaly rodzic naturalnie wymeczyly 5 godzin a potem decyzja lekarza ze cesarka ratujaca zycie mi i dziecku. Duzo komplikacji ale udalo sie. Mam nadzieje ze teraz bede miala cc bo nie chce przezyc tego 2 raz.

Kremy na rozstepy? moze i dzialaja. cala ciaze uzywalam balsamow oliwek ale tak duzo przytylam i dziecko tak powypychalo mnie ze kremu u mnie nic nie daly. Rozstepy sa na bruchu piersiach i udach.

Co do nfz u mnie w przychodni zanim zaszlam w ciaze bylam zapisana na 1 pazdziernika hehe ale pytam co jak bede w ciazy? to Pani odpowiedziala ze bedziemy dopisywac kobiety w ciazy... to dobrze ale i tak od czasu do czasu bede chodzila prywatnie np jak na nfz nie zrobi mi usg to pojde i zaplace :-)

Aniulka niekoniecznie najuboższym, przeczytaj dokładnie, kryterium dochodowe jest dosyć wysokie i my nawet po podwyżce załapiemy się mając 2 dzieci w domu.

Pamiętajcie, prywatnie czy NFZ to Wasze pieniądze idą, z Waszej kieszeni. Nie dajcie Sobie w kaszę dmuchać,jak czegoś odmawiają to proście o pisemne uzasadnienie.

aniulkas, do kogo tam chodzisz? wystarczy tam zadzwonic u umowic sie? wydaje mi sie ze moja gin tam pracuje. musze sie jej podpytac. ja mam tam kawalek ale w sumie dobry dojazd (o ile poza godzinami szczytu).

sama jeszcze nir wiem gdzie. najblizej sw. zofia ale nie mam ochoty rodzic na korytarzu. tlum tam zawsze koszmarny jest.

chyba w ogole do przychdni przyszpitanej trzeba miec skierowanie...bo tak ja mialam ...ale teraz jak sie dostalam to juz moge tam chodzic...zadzown zapytaj...czy jak jestes w ciazy czy moga cie zapisac...
ja dzis dzownilam sie upewnic czy na pewno jestem zapisana ...babeczki bardzo mile..orzynajmniej misie trafiaja :)
chodziłam do dok Jaroszewskiej ale ona tylko sprawami Cytologicznymisie zajmuej i poprosiła mnie bym sie przepisala jak planuje ciaze...wiec teraz bede u dok debowieckiej Ochman..chyba Jagoda ma na imie...

Hej dziewczyny :)
wczoraj miałam wizytę u gina, termin mam na 1 marca :) Dzidzia ma 9,8 mm i bijące serdszko :) ale sie troszke stresowałam przed.
dzis mam mega mdłości, brak aptetytu, w nocy biegunka ogólnie czuje sie średnio a już było pare dni lepiej z tymi mdłościami :(
co do rozstępów to ja w ciąży z małą smarowałam się Mustelą i nie miałam nic, pytanie czy to kwestia skóry czy kremu?

reklama
Do góry