reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Dziewczyny ja po wizycie:-)wczoraj jeszcze przyjechali do nas znajomi i nie miałam kiedy napisać. A najlepsze jest to że koleżanka się mnie pytała czy jestem w ciąży bo wyglądam tak strasznie blado cały czas ziewam hehe, mówiła że się nawet z chłopem zakładała:-Di jak jej powiedziałam że jeszcze nie, to mówiła że i tak mi nie wierzy i że czeka na dobre wieści:-D
Co do wizyty, na usg był widoczny pęcherzyk i zarodek:-)maciupeńki jeszcze no ale mówił że jak na ten tydzień wszystko jest ok. Już coś widać. Jest (jak to powiedział lekarz) idealnie umiejscowiony, bo nie jest przy szyjce macicy, tylko po drugiej stronie-dno macicy czy jak. Myślałam że odfrune, a tak się stresowałam. A mój mąż mówi-no widzisz mówiłem Ci że ja mam ćwiczone armie, wiedzą co mają robić:-DNo i stresowałam się też że ciąża może być mnoga (wierzcie że w rodzinie mamy dużo bliźniaków i to np, mój tato jest bliźniakiem:szok:)ale jest jeden okruszek:-)
Miłego dnia, ja zmykam do pracy, a tak mi się strasznie nie chce:-(jeszcze pogoda nie nastraja:-(
kolezanki czaami wiedza lepiej:-D
Gratuluje udanej wizyty
Pewnie jutro albo w piątek pójdę do gina, bo zalecił mi tak końskie dawki luteiny, że dotychczasowe opakowania mam już na ukończeniu. ...
mi paczka starcza na 5 dni
moje piersi też są większe, a to dopiero sam początek :)

Słuchajcie, czy my nie powinnyśmy zacząć stosować jakiegoś kremu przeciwko rozstępom??? Pewnie i tak one są o d... potłuc ale kto wie?
polecam olejek dla dzieci
moim zdaniem jak ktos ma skolonnosci do rozstepow to mu nawet slina nietoperza nie pomoze
Witam! Troszke mnie nie było ale duzo sie działo. Ciągle mnie mdli na szczescie nie laduje w toalecie... wczoraj bylo duzo stersu o 6 rano babci spadl cukier do 30 zaslabla i spadla na kafelki krzyk panika mój Macius tez krzyczal ze strachu. Tak mnie brzuch bolał i kulo i ciagle slabo przez cala ta sytuacje. Babcia jest w szpitalu ale naszczescie po badaniach wyszlo ze wszystko w porzadku juz sie balismy ze cos zlamala to dla takich osob smierc tylko. Cieszymy sie ze za kilka dni wroci do domku.

Przy moich 25 kilo do przodu przy 1 ciazy miala byc cesarka ale trafilam na takie polozne ze kazaly rodzic naturalnie wymeczyly 5 godzin a potem decyzja lekarza ze cesarka ratujaca zycie mi i dziecku. Duzo komplikacji ale udalo sie. Mam nadzieje ze teraz bede miala cc bo nie chce przezyc tego 2 raz.

:-)
zdrowka dla babci
dobrze ze jej stan sie poprawil
czesto kobiete wymecza a potem szybko cc robia
Hej dziewczyny :)
wczoraj miałam wizytę u gina, termin mam na 1 marca :) Dzidzia ma 9,8 mm i bijące serdszko :) ale sie troszke stresowałam przed.
dzis mam mega mdłości, brak aptetytu, w nocy biegunka ogólnie czuje sie średnio a już było pare dni lepiej z tymi mdłościami :(
co do rozstępów to ja w ciąży z małą smarowałam się Mustelą i nie miałam nic, pytanie czy to kwestia skóry czy kremu?
wiekie gratulacje!!!
moim zdaniem skory :)
Szczebiotka sama mam ochotę umierać na widok słodyczy:( Bleeeeeee
mi tez nie podchodza
Wole czosnek i musztarde
Corozon mi to akurat dobrze robi, ja max mogę przytyć 10kg bo inaczej deprecha murowana. W poprzedniej ciąży wszyscy powtrzali "nie martw się zgubisz na pewno" a prawda jest taka, że każdy inny, pół roku karmiłam i to co 2godziny a kilogramy nie spadały, u mnie tylko ćwiczenia pomagają a jak człowiek wiecznie nie dospany to mu nie biegi w głowie;-)
kazda z nas jest inna
Jedna bedzie tak jak ty karmila po nocach nie spala i bedzie miala ciezko zrzucic nadmiar kilogramow a druga jak ja bedzie przesypiala cale noce, dziecko bedzie miala na butelce i po 6 tygodniach nie widac ze rodzila
Taka natura
SZCZEBIOTKA chyba zle mnie zrozumialas jesli chodzi o moją cesarke. Nie rozpisywalam sie bo po co zawracac moim porodem glowe komus. Blad byl poloznych ktore nie byly ze mna podczas porodu byly dwa pokoje dalej i pily kawke i mialy gdzies ze jadre sie w nieboglosy skurcze mialam niby ze 30-40 a ja sie czulam jakbym skurcze miala co sekunde a na bol jestem silna nigdy nie narzekalam. Kolejna rzecz nie wpuscily meza balam sie ze cos bedzie nie tak i sie nie mylilam dobrze ze moj lekarz przyszedl i dal znieczulenie bo one nie chcialy nic dac. Ja przed ciaza maialm rozmiar 36 w biodrach 88 cm i w ciazy mialam podczas porodu biodra moze z 92 bardzo waskie urusl mi tylko ogromny brzuch. Dziecko bylo duze 4100 czyli ponad 4 kg i to wlasnie byly wskazania do cesarki. Juz na poczatku porodu pekla mi macica i wtedy szybko decyzja o cesarce gdyby polozne przy mnie byly i sluchaly ze nie bredze ze niesamowicie mnie boli brzuch to byloby bez komplikacji. Dziecko tracilo tetno juz przed porodem mialam zielonokrwiste wody ja tez tracilam przytomnosc. Rozwarcie mialam tylko 3 cm i po kroplowce nic tez sie nie ruszalo a moje dziecko mialo duza główke i nie chcialo wyjsc wiec ich zasr***m obowiazkiem jest chyba pomoc kobiecie rodzacej. Na stole jak wyjeli mi dziecko mnie operowali 3 godziny bo sie wykrwawialam stracilam przytomnosc dostalam potem znieczulenie calkowite i pamietam tylko jak sie budzilam juz na sali poporodowej. Jeszcze podczas operacji pamietam tylko mojego lekarza jak caly czas bluznil a ja dostalam drgawek. Czy tak ma wygladac normalny poród??? nigdy nie chcialam cesarki bo moja mama je miala a przy 2 ciazy dziecko jej zmarlo na stole a po porodach umarla w wieku 40 lat. Lecz po tym jaki ja mialam porod nie widze innej opcji niz cesarka tym bardziej ze po 1 cesarce jest prawo domagac sie cesarki tylko ze zalezy jaki szpital i gdzie bo u nas jak w lape nie dasz to wyladujesz na tamtym swiecie.

Po porodzie 24 godziny nawet glowy nie moglam podniesc mialam zabronione 0 picia 0 jedzenia kolowalo mi sie w glowie. Po 24 godzinach nie chodzilam a jak wstalam to odrazu usiadlam i sie polozylam nawet dzieckiem sie zajac nie moglam maz nocowal z nami i caly dzien zajmowal sie i dzieckiem i mna. Bardzo mu za to dziekuje i podziwiam. Jak sie obudzilam to widzialam meza tate mojego tesciowa jak tylko plakali a ja sie pytalam co z dzieckiem balam sie ze to znim cos nie tak na szczescie on byl zdrowy. Teraz mam dla kogo zyc i chce zyc tez dla drugiego dziecka dlatego chce cesarke planowana bo wiem ze dziecka nie urodze a boje sie ze teraz krwawienia nie powstrzymaja
okropna historia
Jak najbardziej masz prawo do cc ze wskazaniem
Ja tez mialam 88 w biodrach i przy porodzie 92 :)
Laura miala ponad 4kg ale urodzialam ja silami natury, bez naciecia nie dalo rady bo wielka byla
Kolejnym razem tez chce rodzic naturalnie bo nie mam zlych wspomnien
Ale twoja opowiesc jest szokujaca
Pamietam ze po porodzie jak fizycznie doszlam do siebie to z mezem bylismy tak zmeczeni opieka nad dzieckiem ze nawet na seks nie mielismy ochoty no moze ta ochota i byla ale sil brak:-DJa do niego moze wskoczysz ja poleze a on a moze ty a ja poleze i konczylo sie zawsze chrapaniem hehe
heheheh dobre
checi sa ale sil brak :))

Ostatnia edycja:
reklama
katicz, historia straszna, przykro mi...

Mnie za to dzisiaj napadł straszy ból brzucha (chciałam objawy ciąży to je mam!), musiałam wziąć nospę. Wzięłam pracę do domu i wieczorem coś porobię, teraz chyba się prześpię bo nie chcę brach drugiej nospy.

Ciekawe czy stres towarzyszy całej ciąży czy tylko paranoje doskwierają na początku? Bo niby wiem, że brzucha jest normalny ale i tak strasznie się martwię

Aniulkas też Cię tak łamie spanie? Ja zasypiam na siedząco i jak tu pracować ???
Szczebiotka rozumiem, nie każda z Nas tak szybko dochodzi to formy po porodzie.
Katicz straszna historia, popłakałam się :-(
Anka26,7 a Ty jak się czujesz?
Królowa Dramatu połóż się i prześpij się z tą myślą a jak wstaniesz to stwierdzisz że niepotrzebnie się martwisz :-) A praca nie zając nie ucieknie.

Ostatnia edycja:
mysle ze całej ciazy towazyszy stres... najppierw sie boisz zeby ciaza sie utrzymala by okruszej sie dobrze rozwijal a pozniej sie martwisz o porod i co bedzie dalej.. :)myslimy pozytywnie ...

Aniulkas też Cię tak łamie spanie? Ja zasypiam na siedząco i jak tu pracować ???
Szczebiotka rozumiem, nie każda z Nas tak szybko dochodzi to formy po porodzie.
Katicz straszna historia, popłakałam się :-(
Anka26,7 a Ty jak się czujesz?

Kania normalnie sobie nie moge poradzic mam az załzawione oczy i jakchetniej bym przytulila głowe do poduszki a jak bymja tylko dotkneła to bym spala w 3 min...:)a jeszcze 1,5 w pracy

zawsze dobry powód by uciąć drzemkę w ciągu dnia ;) mam nadzieję, że przejdzie jak się obudzę. niby nic takiego, nawet mi wczoraj gin mówiła, że to normalne, że macica jest ruchoma a teraz w niej dużo zmian, ale stres jest i pozostanie.

reklama
Aniulkas mnie zostało 45 minut a jak wrócę do domu to nie mam szans na drzemkę bo czeka na mnie stęskniona córa.
Królowa Dramatu Twoja gin ma rację :-)
Fakt podczas calej ciąży są obawy o maluszka, o poród a potem przychodzą kolejne i tak całe życie...

Do góry