reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Cześć...jakas noc za krótka była...spac mi sie okropnie chce...
EWELINKA ( napisałamw czesniej corazon... xle spojrzałam ) odnośnie takiego dbania to moja mama już jest za bardzo przewrazliwiona...a to miesko jedz a to wedlinke a to jajeczko...dzis rybke zrobie... :/ o MATKO!!!
nie mam na to ochoty wedline zawsze rzadko jadłam zawsze nabial owoce ... sery serki jogurty...
teraz tez staram sie normalnie odżywiać.

Co do odpoczywania to raczej nie mozliwe bo ja jestem w pracy ewentualnie mode posiedziec nic nie robiac ale to tez jest meczace...udawać ze cos sie robi :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelinka, ja nie znoszę mleka, jogurtów, maślanek, kefirów, itp. Mąż oczywiście namawia, ale gin powiedziała, że jak jem żółty ser (ponoć ma najwięcej wapnia) to nie ma co brać suplementów diety ani torturować się produktami, których się nie lubi. Uwielbiam moją gin :))))

PS. Bolą mnie cycki! Hurra! W końcu jakiś objaw ciąży bo ostatni tydzień nie czułam NIC!

Królowa Dramatu
mnie tez wczoraj zaczeły bolec cycuszki i tez sie ciesze ze jest jakis objaw poza bólem podbrzusza... :)
pojawiły sie niebieskie kreseczki i cycuski sa naprawde wieksze..pełniejsze.
A ty z Warszawy? Który masz tydzien? Moze spotkamy sie w szpitalu w MARCU :) hihi

aniulkas, jakieś 5 dni nas dzieli więc jest duża szansa ;) Z której części Wawy jesteś? Ja z Bemowa. Nie myślałam jeszcze nad szpitalem. Nalbliżej mam Bielański, św. Zofii i Inflancka. Ale podobno przy ul. Madalińskiego jest dobry szpital. Masz już coś na oku?

Jutro zaczynam 5 tydzień :)

moje piersi też są większe, a to dopiero sam początek :)

Słuchajcie, czy my nie powinnyśmy zacząć stosować jakiegoś kremu przeciwko rozstępom??? Pewnie i tak one są o d... potłuc ale kto wie?

moje piersi też są większe, a to dopiero sam początek :)

Słuchajcie, czy my nie powinnyśmy zacząć stosować jakiegoś kremu przeciwko rozstępom??? Pewnie i tak one są o d... potłuc ale kto wie?

A powiem ci, że nie do końca. Ja w pierwszej ciąży stosowałam jak tylko się dowiedziałam i mimo, że brzuch miałam OGROMNY (syn ważył 3,9 kg),to nie zostało mi nawet pół rozstępu. A jakaś wysportowana nie jestem. Jak ktoś ma tendencję do rozstępów to pewnie się pojawią, ale krem zawsze jakoś uelastyczni skórę;)

Ja nie mam żadnych objawów. Piersi nie bolą, nie mdli mnie, jedynie brzuch czasami zaboli i tyle :-) ja jak tylko dowiedziałam sie o ciąży to zaczęłam sie smarowac balsamem nivea- bardzo go lubię i uważam ze super nawilza i to chyba jest najważniejsze dla skory, żeby nie była sucha i nie pękala. Nie ma co wydawać po 100 zł za kremy, które i tak maja znikome działanie.
Jula gratuluje wizyty :-) jestem pewna ze każda z nas przyniesie dobre wieści od lekarzy.
Wiecie co....bo ja ogólnie bardzo mało jem. Na śniadanie o 6.00 1 kanapkę pózniej w pracy o 11 tez jedna kanapkę i po pracy obiad- to wszystko. Powinnam zacząć jeść wiecej mimo ze tego nie potrzebuje?

Królowa Dramatu ja jestem z MOkotowa, dokładnie przy torze wyscigów konnych mieszkam... :)
Wiec daleko mamy do Siebie ale najblizej mam na madalińskiego i tam tez bede prowadzic ciąże.
Chce tam rodzic podobno to najlepszy szpital. moja siostra tam rodzila szwagierka i opieka super... chodze tam do gin i naprawde jest dobrze.
Teraz jest po remoncie i naprawde jest tam super czysto estetycznie i w ogole maja dobry sprzet...

Ostatnia edycja:
Próba umówienia się do ginka na NFZ: A nie, to nie, nie ma szansy bo są terminy długie a pani nie zdąży badań wykonać!
Hahaha:) Tak tylko próbowałam:)
Co robią ludzie, których nie stać na wizyty prywatne???

Słuchajcie, zauważyłam, że w ''mojej'' przychodni zmienił się lekarz, a przez lata był tam rzeźnik taki, że uciekłam!
Dzwonię i proszę o zapisanie mnie, Pani mówi, że koniec września, ja mówię, że nie bardzo bo jestem w ciąży, więc Pani po dłuższej wymianie zdań proponuje 30.08, mówię, że za późno bo muszę być u nich przed 10tc, więc Pani mówi, że nie ma szans.
Ja na to, że mam obowiązek pójść do lekarza przed 10tc, więc skoro mnie nie chcą przyjąć to proszę o radę co robić dalej oraz odpowiedź na piśmie, że mnie nie przyjmą. Bo gdybym wiedziała, że w ciążę zajdę to bym pół roku wcześniej się umówiła. Więc Pani zwątpiła i wpisała mnie na 17.08....

Hahaha, numer roku! Dzwonię do przychodni, która jest w miejscowości gdzie dziecię do przedszkola chodzi (ja należę do gminy tej) a tam ginek codziennie po 2-3h przyjmuje bez kolejek! :))) A w mieście 10 ginków na NFZ i nie ma miejsc NIGDZIE

reklama
Odnosnie kremów i i balsamów,
jakiś czas temu kupiłam VISCHY DESTOCK ponad 80 zł zapłąciłam ale zastanawiam sie czy w ciąży można go stosować bo niby zawiera kofeine i wchłania się... :/ rózne opinie sa na necie. ?? Może wy wiecie??
Ale i tak teraz kupie perfecta mama do piersi i ciała . Tańszy..a skóra zrobiła mi sie sucha na nogach...
Biore witaminki femibion natal 1 ( przy obiadku ) + mumomega... ( rano)

Do góry