reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

reklama
tez nie mam jeszcze upodoban smakowych...chociaz w weekend meza wyciagnełam na lody z karmelem do MD... bo tak mnie zaleciało...

Hej dziewczyny. Ja mam małe przeczucie że to będzie chłopiec. Mamy już synka i fajnie jak by miał braciszka w podobnym wieku - super by się dogadywali (chociaż to różnie bywa). Już widzę jak chodzą razem grać w piłkę albo wyrywać dziewczyny ;p No i ciuszków nie musiałabym praktycznie kupować :)
Ale z drugiej strony chciałabym też dziewczynkę - te sukieneczki, kiteczki i laleczki :)

Mam pytanko. Czy pijecie kawę i czarną herbatę normalnie? Nie pamiętam, czy można.

Ostatnia edycja:
Można kawę zalecana delikatna, zdrowsza jest mielona niz rozpuszczalna, nie wolno wypijac wiecej niz 3 tak slyszałam.

Mi też się marzy dziewczynka ale nie chcę się nakręcać bo w rodzinie męża zawsze się chłopcy pierwsi rodzą i mają przewagę nad dziewczynkami :( Co do kawy ja pije 2 dziennie rozpuszczalne

Dziewczyny, byłam u gin i jest ok - wysoki progesteron jest ok i to jak najbardziej, mam się nie martwić, nie robić badań na własną rękę ani nie siedzieć w internecie wyczytując mrożące krew w żyłach historie ciążowe ;))))

Co do bolącego brzucha - dzisiaj gin powiedziała, że to normalne, bo macica jest ruchoma a teraz się rozwija, więc pobolewanie jest jak najbardziej normalne. Może boleć różnie - nawet w okolicy jajnika. W przypadku mocniejszych bóli - nospa i położyć się na lewym boku (nie wiem dlaczego akurat na tym) i odpoczywać. W przypadku natomiast bardzo silnego bólu (oby nie), zwłaszcza gdy będzie krew - do szpitala położniczego należy udać się niezwłocznie.

Ewelinka, gratuluję!!!! Co do brzuszków to 10000 to niezły wynik :) Ale teraz chyba lepiej dać sobie z tym spokój. Na moje pytanie czy mogę ćwiczyć jogę (ćwiczę od 6 lat), gin powiedziała, że jeszcze za wcześnie i nie mogę. A brzuszki wydają się mi bardziej inwazyjne.

heledorka - o to też się pytałam, powiedziała, że nie zabrania swoim pacjentkom picia kawy, byle ograniczyć ilościowa i by nie była za mocna.
Ja piję 1 dziennie, rozpuszczalną, choć przyznam że wolę "siekierę" z ekspresu ;)

Jak to w końcu jest z tym seksem??? Można czy nie?

Dzięki dziewczyny. Wobec tego będę sobie pozwalać na małą czarną :)
Królowo Dramatu gratuluję udanej wizytki i cieszę się, że lekarka Cie uspokoiła :) Szkoda, że nie dopytałaś o seks, ale myślę, że jeśli ciąża nie jest zagrożona to można szaleć dowoli ;p

Heledorka, też tak myślę :) A nie dopytałam, bo nie wiedziałam wcześniej, że może być jakiś problem z tym..
Kiedyś obiło mi się o uszy, że w mocno zaawansowanj ciąży seks może przyspieszyć poród. Ile jest w tym prawdy, nie wiem. Natomiast chyba we wczesnym stadium można sobie poużywać ;)

reklama
O ile ciąża przebiega prawidłowo, seks jest dozwolony. A w 9 miesiącu faktycznie przyspiesza poród - raz że wywołuje skurcze a dwa, że w nasieniu są jakieś tam substancje, które zmiękczają szyjkę macicy;) Co do przeczuć co do płci to mi się wydaje, że będzie dziewczynka. W pierwszej ciąży byłam pewna, że urodzę synka, nawet się złościłam sama na siebie, że się tak nastawiam i ze będę rozczarowana jak na USG wyjdzie córeczka. Ale przeczucie mnie nie zawiodło. I zobaczymy, jak będzie tym razem. Swoją drogą, chłopiec też byłby dobry, przynajmniej nie musiałabym kupowac nowych ciuszków;)

Do góry