Witajcie Kobietki:-) szczególnie Nowe Mamuśki, super że nas przybywa:-)
Ewelinka ja sobie brzuszki odpuściłam, na chłopski rozum mi wychodzi, że to skurcze mięśni, dość intensywne nawet, jak podczas okresu się robi to krawienie się zwiększa więc i na macicę ma wpływ, specem jednak nie jestem;-)
Anulka cieszę się, że u Ciebie lepiej i tabletki przynoszą efekt
Corozon u mnie też pojawiają się takie bóle okresowe, jak mogę to staram się wtedy odpocząć, jeśli chodzi o seksik to też sama nie jesteś, ja wieczorami wykończona całodziennymi mdłościami i bólami głowy też wcale nie marzę o dodatkowej aktywności, mimo tego że potem też we śnie mam "harleqiny";-)
a propos dziwnych snów to mnie dzisiaj węże i koty nawiedzały...i profilaktyka zapobiegania AIDS
Katicz pocieszylaś mnie z tą wagą bo myślałam, że tylko ja tak mam, wszystkie babaki na około piszą jak schudły po ciąży a ja kurka na wacie nadal 15kg na plusie:-( ja też zaczynałam od 60kg tyle, że skończyło się na 30kg na plusie
masakra to była, zwłaszcza że do 6miesiąca jakieś 5kg tylko, uważałam co jem, funkcjonowałam dość intensywnie i doopka, inna sprawa że dziecię mi się tak ułożyło, że uciskało wszystko co możliwe i od pasa w dół spuchnięta byłam, jak tydzień po porodzie ujrzałam znów kostki i kolana to szalałam ze szczęścia
Dziewczyny na temat leków była dyskusja, no więc na większość piszą, że nie wolno w ciąży bo nie były testowane na ciężarnych i nikt odpowiedzialności za to nie weźmie, prawda jest taka, że wszystkie leki w mniejszym lub większym stopniu przez łożysko przenikają, są co prawda leki w miarę bezpieczne jak paracetamol czy nospa ale powinno się je brać dopiero jak naprawdę potrzeba, zwłaszcza w pierwszych 3 miesiącach jest bardzo istotne by nie faszerować tych małych istotek jeśli nie jest to konieczne, bo wtedy rozwijają się wszystkie narządy
A ja trochę przybita jestem, chyba usg nie uda mi się załatwić, wczoraj położna dzowniła, i znów przerzucanie odpowiedzialności, rozmwiałam z dwoma lekarzami i dwoma położnymi,lekarze twierdzą że oni nie mogą tylko położne a one odwrotnie, nie chciałam kombinować ale chyba skończy się na tym, że będę kłamać, że mam plamienia bo inaczej pierwsze usg dopiero pod koniec sierpnia a nie wiem czy psychicznie dam radę:-(
Wybaczcie długość posta ale nadrabiam za 2dni