reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Hej

Ja leze plackiem, skurczybyki sa dalej i byly w nocy, ale juz nie tal silne i bolesne. Wczoraj to byla masakra:eek: Do tego widocznie opadl mi brzuch, wiec troche mialam stresa. Cc w koncu dopiero za 4 tygodnie... M wzial malego na spacer, bo ja za bardzo sie nie nadaje na wyjscia.

Agula, ja to dopiero puchne, gdy sobie pochodze:-) Wieczorem mam 2 buly zamiast stop i musze je moczyc w lodowatej wodzie, zeby zasnac. Daj znac, jak te pieluchy. My tez probowalismy tanszych (np z Biedronki), ale potem wracalismy do Pampersow... Ja mam niedaleko tania apteke i Bephanten po 38 zl:-) Super ceny tam maja, lepsze niz w Internecie - to na pewno.

Basiatoja
, ja juz zrobilam posiewy i tym podobne. W moim szpitalu poza GBSem wymagaja jeszcze chlamydie i mykoplazme/uroplazme, wiec troche tego bylo. Moge czekac i 2 tygodnie na ta chlamydie, wiec dobrze, ze juz zrobilam...

Zabka, to dobrze, ze nic nie cieknie... Powiedzieli Ci skad to sie wzielo? Jakas infekcja?

Evelinka, ja tez sypiam okropnie:confused2: Czasami sama nie wiem, co zrobic, zeby zasnac

Anka, w ciazy dali mi Bronchicum (ziolowy syrop); Drosetux jest rowniez podobno bezpieczny. Monisia, Tobie tez sie przyda. Nie bierz nic bez konsultacji z lekarzem lub chocby farmaceuta w aptece. Na katar jest spray homeopatyczny Euphorbium.

Krolowa, po prostu uroki III trymestru... A tak przydaloby sie teraz wyspac "na zapas":-p
Tak sobie mysle, ze powinnam spakowac ta torbe do konca, bo nigdy cholera nic nie wiadomo:sorry:

reklama
Krolowa napewno organizm sie przyzwyczaja do tego co cie czeka:tak: Potem nocne wstawanie nie bedzie niczym dziwnym:happy:
Monisia czytalam ze Stodal i Tantum Verde sa bezpieczne w ciazy. Zrob sobie moze syrop z cebuli. Mi niestety nie sluzy. Zrobilam wczoraj i jak go wzielam to czulam ceglowke w zoladku:eek: Ja psikam wlasnie gardlo Septoletux ma taki sam sklad jak tantum a jest tanszy. Zawsze uzywam go dla Laury a teraz przydal sie i mamusi:tak: Dzis przynajmniej mnie gardlo nie drapie.

Musze sie wybrac na zakupy ale pogoda pod psem wiecx moze zaczekam az przestanie padac. Raz deszcz a za 10 minut snieg ehhh temperatura na plusie wiec i tak snieg nie polezy.
W nocy tez nie moge spac i sie co chwilke budze, dzis mi bylo tak goraco ze myslalam ze padne, ale nie odkrywalam sie bo chcialam chorobe wypocic.Posprzatalam a laseczki walcza z porzadkiem w pokoju
Chyba wlacze pranie i jutro mimo ze bedzie niedziela bede musiala poprasowac

EDIT:
Kociatka brzuch ci juz opadl? Nie starsz! Dobrze ze skurcze mniej bolesne. Ja dzis co chwilke latam do wc, juz mnie to denerwuje

Ostatnia edycja:
Opadl mi Aniu, ale nie kompletnie na szczescie. Czuje jednak nacisk na miednice i stad te skurczybyki. W poprzedniej ciazy dziecko bylo nisko praktycznie od polowy ciazy i strasznie mi dawaly w kosc te bole i twardnienia macicy

Dobra, zwleklam sie i umylam, potem wrzucilam do sterylizatora smoczki, nakladki na sutki i laktator. Jak wyschna, dopakuje. Posortuje i przygotuje dokumenty, wyniki badan, itp. Dorzuce wyniki badan, ktore dostane w przyszlym tygodniu. Powinno byc wszystko:cool2: Razem z rozkiem zapakowalam pierwsze ubranko dla malenstwa, pieluszki, niedrapki, czapeczke. Przynajmniej bede spokojniejsza i (gdyby cos:eek:), nie bede szukac tego wszystkiego po nocy, a M bedzie wiedzial, w co ma ubrac dziecko.

Dziewczyny ja dziś też jakiś taki wewnętrzny niepokój czuje, pierwsze co rano zrobiłam to te paski lakmusowe zamówiłam - bo po luteinie rano potrafię mieć bardzo wodnistą wydzielinę (resztki tabletek) i nie mam zamiaru się zastanawiać czy to wody czy nie:(

Spałam dziś do 10:00 z niewielkimi przerwami - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy... pewnie dlatego że moje koty też jakieś takie niemrawe i odkąd je wpuściłam nad ranem do sypialni (M. wstawał i mnie obudził) to śpią grzecznie ze mną:)

Ja od poniedziałku robię pranie dopiero dla Małej, także na razie nie mam co spakować... chyba, że te rzeczy do szpitala nie wymagające uprania wcześniej:)

Kociątka kiedy się wybierasz sprawdzić czy te skurcze szyjce nie szkodzą?? ja miałam dosłownie kilka ale dosyć bolesnych... dobrze, że wizyta już we wtorek:) na ujastku wymagają chlamydię i mykoplazmę też?? wstyd się przyznać ale ja dalej nie zdecydowałam gdzie rodzę....

Anka że Ty masz dziewczyno siły jeszcze nie swoimi dziećmi się zajmować... złota kobieta!!

Monisia nie zazdroszczę przeziębienia.. szybkiego powrotu do zdrowia!!

Żabka super że już lepiej, jak wód pewnie będzie w normie to Cię trzymać nie będą!! ściskam mocno!! nam stracha napędziłaś...

Ala tylko nie strasz żadnym odklejaniem łożyska jak Cię proszę - bo od wczoraj się hamuję żeby na żadnej izbie przyjęć do porodu nie zamieszkać...

Wszystkim nie śpiącym po nocach serdecznie współczuje od dwóch dni śpię jak zabita:)

kaciatka robili mi badania krwi i nie ma zadnej infekcji.wzielam sie za porzadki we czwartek pozniej spacer i to moglo byc przyczyna. ja mialam wczoraj prac ciuszki malego i ulozyc rozmiarowka w szafie ale nic z tego. jakby sie cos zaczelo to moj tam zginie:eek:
trytytka no sobie tez napedzilam:)paski dobra rzecz. jak wyjde to tez sobie kupie.

Ostatnia edycja:
Zabko, to dziwna sprawa z tymi wodami plodowymi - zwykle pecherz plodowy potrafi przeciekac wlasnie przez jakas infekcje, spacerek to chyba nie powinien zaszkodzic:confused: Zakladam, ze nie dzwigalas ciezarow...

Trytytka, ja tez do doktorka we wtorek, wiec sprawdzimy co tam slychac. Poprzednio na tym etapie nie mialam juz zadnej szyjki, a donosilam, wiec nie paniukuje. Skurczybyki mam dzisiaj slabsze, co tez nie zwiastuje raczej porodu, a trening przed nim. Wole jednak sie spakowac i nie ryzykowac, ze spakuje mnie moja druga polowka:sorry: Tak, w Ujastku wymagaja wiecej tych wymazow niestety, poprzednio tez tak bylo. W Krakowie jakas lewa pogoda, moje koty tez spia, a mnie boli glowa:eek:

Wiem, że to trochę głupie pytanie. to moja pierwsza ciąża więc nie dokońca wiem jak wyglądają skurcze. w sensie jak to czuc. skąd mam wiedzieć ze to skurcz

Zuzkon, jak Ci sie brzuchol zepnie, bedzie twardy jak kamien przez chwile, a Ciebie zaboli podbrzusze - to bedziesz wiedziala;-) Sa i skurczybyki bezbolesne, ale te zwykle niegrozne

Dziewczyny zdrówka życzę i szczerze współczuje choróbska na końcówce:zawstydzona/y:

Zuzkon w moim przypadku te początkowe skurcze to taki ból jak na okres na pewno zresztą zauważszysz,że tak powiem ich nie da się przeoczyć:p

Królowa to może się spotkamy jak ja przenoszę a ty szybciej wystartujesz:-)

Trytytka ja już mam chyba wprawę z tymi przebojami na końcówce z G. było dokładnie tak samo:/ Tylko teraz mam jego w domu i bronię się rękami i nogami przed pobytem na patologii:zawstydzona/y: Dziś długo mu tłumaczyłam ,że mogę trafić do szpitala i przyjść do domu dopiero z Nelą i nie będziemy się długo widzieli...a on do mnie a telefon??? Nie maco matka wyje,że rozstanie a dziecko takie proste rozwiązanie znalazło:p

reklama
mąz już daleko. ja odpoczywam. może coś upiekę bo tak za mną chodzi dobre domowe ciacho..

zabka ciesze sie ze dobre wiesci u Ciebie. to może w pn będziesz juz w domku?
ala no i dobrze ze pod stałą kontrolą juz będziesz. wiele nam nie zostalo a będziesz spokojniejsza : )
Ewelinka, Deizzi ja polecam na bezsenność włączyć sobie jakis film. zazwyczaj na mnie działa i odpływam
kociatka dokladnie mam taki sam plan z tym pakowanie ale poczekam jeszcze dzien czy dwa jak bede miec zrobione wszystkie badania i ostatnia paczka przyjdzie z rożkiem..
trytytka a nad którym szpitalem oprócz ujastka sie zastanawiasz?

Do góry