reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

zabka i jak wrazenia ze szpitala? zamierzam sie tam niebawem pojawic na wielki finał ;)
Mówili Ci jakie mają plany w stosunku do Ciebie? masz leżec i cos Ci daja ( na przyśpieszenie / opóźnienie porodu)?

matko jakie chcice mam ostatnio. gdybym tak jadla przez całą ciąże to zamiast tych kilku kg na pewno było by +25 co najmniej ;) juz sie nie moge doczekac tłustego czwartku.. i mama obiecala zrobic niedlugo szarlotke.. :zawstydzona/y:

reklama
Zabka kciuki ściskam za Was :) nastaw się że szpital to SPA i nie musisz NIC robić :)
Betina to ja może 7 lub 8 lutego wszystko już założę i niech stoi. :)

Trzy godziny sprzątania. Masakra. Ale nie ma grama kurzu. Z to chodzę jak kaczka teraz. Przygarbiona i ledwo nogi mnie słuchają. Teraz relaks. Byłam rano z Antkiem na spacerze tak mu brakowało tego, że praktycznie cały spacer biegał, później pozjeżdżał na zjeżdżalni, pobawił się z pieskiem, oczywiście piaskownice zachoczył (mamo możesz mi oddać moje zabawki do piaskownicy???) taka pogoda mogłaby już zostać. Te 8 stopni na plusie, bez śniegu, bez deszczu...

dostaje antybiotyk to przez te wody i dzidzi dostal sterydki w razie w jakby sie pospieszyl,a co do wrazen to jest ok.nie ma co narzekac.jedzonko nawet znosne:)

Ostatnia edycja:
Betina ja gdzies wyczytalam ze przed rozwiazaniem przychodzi mega apetyt. Ty juz masz niewiele wiec moze ... ale zaczekaj chociaz 2 tygodnie:tak:
Zabka skoro opieka ok, jedzenie tez to nie ma co narzekac:happy2: Trzymajcie sie w dwupaku:tak:
Deizzi no to zes zaszalala z tymi porzadkami:szok: nie dziwie sie ze cie polamalo, odpoczywaj!

Laura i Emily juz wykapane i wlasnie koloruja, za godzinke zrobie kolacyjke i o 20 dziewczynki ida do lozka, no chyba ze beda grzeczne to pozwole im ogladnac Alvina:happy2:
Maz wyladowal i juz w drodze do mamy.
Wzielam cukierka na kaszel, chyba nie szkodza?

Hej

Medluje, ze zyje, ale dzisiaj krotko bedzie - fatalnie sie czuje:baffled: Wczoraj poszalalam, biegalam po sklepach, cos tam podzwigalam... I mam za swoje, dzis skucze jak §%µ£$@, az sie wystraszylam. Wiec leze...............

Natalia, lez grecznie, juz niewiele Ci zostalo... Wspolczuje szpitala:dry:

Ala, najwazniejsze, ze krwawienie nie wrocilo.

Ewelinka, polecam sok malinowy. No i lozeczko. Wylezec to chyba bedziesz musiala

Szczebiotka, wow:-) Co za wlosy - i reszta!

Krolowa, polubilas byciue w ciazy???? Matko kochana, stan mi nieznany po prostu...

Kaniu, lepiej sie masz...?

Anka, dzielna ta Twoja cora:tak:

Trzymam mocno kciuki za Zabke, oby wszystko bylo OK!

Deizzi, Zuzkon - gratki zdanych egzaminow:-)

Martuska, ja tez mialam masowe wypadanie wlosow 3 miechy po porodzie...

kociatka, przyzwyczaiłam się raczej i oswoiłam się z myślą o ciąży :) a brakować mi będzie kopniaków i falującego brzucha :) mniej brakować będzie mi bólu kręgosłupa, strachu czy wszystko ok, ograniczeń w diecie i braku winka do kolacji ;)

Dziewczyny, złożyłam gondolę do wózka - bez instrukcji bo została w pudle ze stelażem a jego nie rozpakowywałam jeszcze - zostawiam mężowi. Jestem wycieńczona ale szczęśliwa :)

hello ;)

co Was nadrobię to znowu kolejne strony dopisujecie i musze znowu nadrabiać :-D
więc juz piszę od razu ;)

Deizzi - gratki egzaminów ;) fajnie, ze u Was taka pogoda, ze Antek mógł pobiegać... u nas dzisiaj lało.....
a z tym sprzataniem to już daj sobie spokój - żebyś doczekała do 19go ;)

żabka - dobrze, że daja antybiotyki sterydy... młody już praktycznie może wychodzić, ale pewnie lepiej niech posiedzi ze 2 tyg jeszcze ;) i ciesze się, że jedzonka znośne - to chyba jeden z niewielu takich szpitali w PL :-D

anka - a nie dajesz Laurze nic na ta gorączkę??
fajnie, że tak sie ładnie z koleżanka bawią ;-)

Martuśka - ja tez sie juz bardziej zastanawiam jak ogarnąć trójeczke po porodzie ;) ale damy radę....
a co z Twoja umowa w końcu??

kociatka - znowu te skurcze - nie szalej kobieto tak!!!! poleguj teraz....

ala - co tam u Was?? mam nadzieję, że krwawienie nie wróciło... i jak wrażenia z Żelaznej?? Gabrysia tez tam rodziłaś??

kania - mam nadzieję, że samopoczucie lepsze!!!!!! :tak:
słuchaj - pisałam kiedys o tych ziołach na latkację i chyba Ty mówiłaś, że masz przepis????
byłam w sklepie zielarskim i kupiłam melisę, koper włoski, anyzek, kminek i pokrzywę... ale wydaje mi się, że tam było jeszcze coś szóstego.... a potem to się zalewało 1 litrem wrzatku - ale nie pamiętam czy 1 łyżkę, czy 2... pamiętasz może????

Ewelinka - ja się zawsze lecze mlekiem z masłem i czosnkiem i oscillococcinum ;)
trzymam kciuki, żeby ci jednak ten macierzyński przyznali....

Herbata - właśnie myślałam co u Ciebie - ale widze, ze mala daje Ci nieźle popalić... trzymaj się!!!!!

Szczebiotka - super fotka - myślałam, że to jakies zdjęcie z lat 70 - jakieś dzieci kwiaty ;) super fryzura :tak:
a Ł zaczął tą pracę w nowym miejscu?? bo pisałas chyba, że od lutego....

a u nas ok, wczoraj byłam z koleżanka na Nędznikach, ale stwierdziłyśmy, ze przydługie i jakąś godzinę....
dzisiaj kosmetyczka, jutro obiadek u ojca, a już za tydzień męzulo wraca!!!!!!!!!!!
a wczoraj nawet mój synek do mnie zadzwonił - stęsknił sie juz trochę ;)
co do puchnięcia, to stwierdziłam, że mi przechodzi jak połażę trochę... ze względu na pogodę (strasznie leje) to przechadzałam sie dzisiaj po Tesco, ale wszystko troche zeszło.... ale po wczorajszych prawie 3 godz siedzenia w kinie dzisiaj rano byłam już trochę spuchnieta....

w TV nic nie ma, więc sobie ściagnęłam Trzecią planetę od słońca i mam ubaw ;)

a byłam w Rossmanie i kupiłam sobie próbki (2 szt) ich pieluch, bo sporo osób chwali... a ceny sporo niższe niż markowych - 46 szt kosztuje 20 zł... no i kupiłam tam też Bepanthen - aż się zaskoczyłam ceną - bo w aptece internetowej 46 zł, a tam 39,9.... więc różnica spoooora....
ja na początku smaruję pupę dziecku po zmianie pieluchy - az mi się nie skończy własnie ta tubka bepanthenu ;) a potem już raczej nie, chyba, że coś się dzieje.... ale Sudocrem zawsze w gotowości jest....

miłego wieczorku kochane - ide oglądać ;)
A.

agula to mily wieczorek Ci sie zapowiada. ja też coś jeszcze oglądne i do spania..
anka26 Ty nie żartuj nawet z tym aptetytem pod koniec bo mąż mi wlasnie na tyd jedzie więc mam zakaz rodzenia do 8 lutego :rofl:
zabka na pewno o Was dobrze zadbają, slyszalam same pozytywne komentarze o tamtym szpitalu. i pocieszylas mnie ze jedzenie znośne, choc po porodzie pewnie to bedzie ostatnia rzecz ktora bedzie zaprzątac mi glowe ;)
Krolowa gratuluje majsterkowiczu. Ja nie ściągam wózka ze strychu chyba aż do porodu, bo i tak najwcześniej to nie wiem kiedy sie przyda. chyba po 2 tyg najwczesniej..?
kociatka wyluzuj z tym bieganiem!!
Deizzi moj chod dzisiaj tez kaczkowato-sloniowaty. raz że zakwasy po ostatnich intensywnych dniach sprzatania, ogarniania, a dwa to cholerne spojenie chyba daje sie we znaki..

ostatnie zakupy allegrowe.. jak paczka do mnie dojdzie to juz mamy chyba wszystko..

Witajcie dziewczyny z wieczora!!:)
Dzień dość wyczerpujący,rano badania: mocz,morfologia,przeciwciała. Na wyniki czekam do wtorku bo na przeciwciała odnośnie grupy minusowej czeka się dłużej,ale na szczęście zdąrzę bo lekarza mam dopiero popołudniu koło 16:) dobrze, że dziś poszłam a nie we wtorek...
Wyprałam dziś 2 pralki wiekszych rzeczy,pościeli, kocyki,prześcieradła itp. zawsze coś do przodu :D I obiadek dziś jabłuszkowy miałam bo zrobiłam placuszki z jabłkami :) mmm pychotka :) [Jabłka na zaparcia ciążowe dobre...]

Kurcze Martuska te Braxton-Hicksy to mocne bóle są? jejku nie wiem jakie to uczucie i czy je mam juz czy nie...

Zabko fajnie że masz laptopa będziemy nabierząco :) Żabko na co dostałaś te sterydy? chyba płucka w tym tygodniu już są rozwinięte...Ciekawe na co Ci dali. A co do jedzenia to masz dobrze bo mi nigdy nie smakuje a nie należę raczej do wybrednych...

Kociatko
leż ile możesz :) Ja też sie staram choć czasami bywa ciężko,nogi same się rwą by chodzić.

Deizzi nie za dużo pracujesz? odpuść sobie troszkę,wtedy nie będzie Ci tak ciężko później. Gratki za egzaminy!

Królowo nie dziwię się że jesteś szczęśliwa:) jak u mnie stanął w domu wózek to co chwilę chodziłam go oglądać :) hehe

Agula nic nie gadaj,ja też nie mogę nadążać za wszystkimi :D Miłego oglądania!

Ewelinka
trzymam kciuki by macierzyński Ci przyznali, należy Ci się!!!

reklama
Do góry