reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Maryńka zjedzone, zjedzone :) okazało się że mam i z mięsem i z kapustą więc obie strony zadowolone :) tylko to czekanie rano na ich ugotowanie było zabójcze... Życzę zdrowia i wolności po kursie :)
Królowa Dramatu ale masz ambicje :) Przenosić bobasa :) Ja nie biorę witamin teraz - lekarz zalecił tylko minimum jedno kiwi dziennie bo to całe moje zapotrzebowanie witaminowe "bomba witaminowa" - ale coś trzeba o tym pomyśleć w końcu przy karmieniu warto być chyba przez pierwsze dni ostrożnym z owocami.
Trytytka ja dzisiaj rano prądu nie miałam. I aż mnie strach obleciał co ja z włosami zrobie bez suszarki i prostownicy, ale na szczęście pół godziny przed wyjściem włączyli :)
Monisia-1980 mam to samo. Przy Antku NIC mi nie było. Tańczyłam, spacerowałam ani zadyszki nie miałam. A teraz jak stara babunia. Kilka kroków i mi się słabo robi, a kręgosłup to masakra. I takie samo podejście mam że nie chciałoby mi się wstawać robić mleka (w tym czasie dziecko krzyczy, wrzeszczy budzi wszystkich) później myć tą butelkę bo przecież za kilka godzin znowu się obudzi, mieć wodę przegotowaną w zapasie i ciepłą i zimną, uśpić dziecko... Ufff. Katorga... Już wolę przytulić je do siebie i błogo razem zaśniemy :)
PAtrycja2810 - jakbyś chciała numer to zapraszam na PW :)
Roksaa - właśnie czytałam to samo i też od wczoraj takie kłócie czuje.
Zabka u nas to ja miałam pomysł ze stetoskopem ale później stwierdziłam że to chyba nie wyjdzei więc nawet nie próbowałam.
Anka zdrówka dla córki :)
natalia88 współczuje szpitala. Byle tylko było dobrze. A ja ostatnio czytałam wypowiedź mamusi, która stwierdziła że nie może się doczekać jak pójdzie do szpitala bo przy jej starszym dziecku to szpital to prawdziwe SPA gdzie wszyscy o Ciebie dbają :) Tak więc różny punkt widzenia
Zuzkon i jak egzamin?
Szczebiotka no właśnie o to chodzi żeby z umiarem i rozsądnie jeść a nie z komentarzem "po porodzie się tym zajmę" ale też pozwolić sobie od czasu do czasu na grzeszki :)
Betina a mam pytanko pościel prasujesz ale już zakładasz? Bo ja właśnie nie wiedziałam co zrobić z tym fantem i tylko wyprałam złożyłam i schowałam do szafy. A tak w okolicach 10 lutego planuje wyprasować i wszystko już założyć, ubrać, wnieść żeby było nie zakurzone... Aczkolwiek mój mąż proponuje żebym zostawiła to jemu jak będę w szpitalu... I nie wiem...

Tak piszecie o ciąży o brzuszkach... Smutno będzie że ten brzuch taki bezużyteczny zostanie, bez ruchów, maluszka, bez USG... Ale kondycja wróci i to jaka :) bo będzie trzeba z dzieckiem chodzić, nosić, tańczyć :) :) :)

Jak tak czytam o tym Waszym praniu, prasowaniu to cieszę się że mam to już za sobą bo teraz z kręgosłupem bym nie dała rady albo bym płakała i z zaciśniętymi zebami bym to robiła... Masakra jakaś :)

Egzamin z niemieckiego miałam dzisiaj ustny z trzech lat i czwóreczka jest w indeksie :) Przyszły wyniki z zarządzania projektami i tu z kolei piąteczka w indeksie. To samo z analizy finansowej też piąteczka. Pisałam dzisiaj z ubezpieczeń jeszcze i raczej zaliczone :) Jeszcze tylko podatki 4.02 i egzamin z analizy 06.02 i jestem na ostatnim semestrze :)

reklama
egzamin z masażu zobaczymy jutro wyniki. ale wydaje mi sie ze dobrze. jutro kolejny egzamin z Patologii. i tu może być problem ale to sie dowiem jutro. Gratuluje tak pięknych wyników z egzaminów.

ja też wszystko mam już naszczęście poprasowane. Tylko na łóżeczko czekam. Ma byc do 6tyg. liczę że przyjdzie wczesniej:)

Moja corka jest nie do zajechania
Polozylam ja spac o 20 a ona mi teraz wychodzi i pyta czy moze przebrac spodnie z pizamki bo te sa niewygodne:szok:
Czy ona oby napewno ma 38,5st? Niezniszczalna, szok!
Mezulek spi. Jutro leci do Polski i wraca w niedziele.
W weekend bedziemy same wiec trzeba jakis plan ulozyc.

Dziewczyny gratuluje zdania egzaminow

Napadło mnie na muzyką Grzegorza Turna. "Bracka" i "Między ciszą a ciszą" i jeszcze "Cichosza" uwielbiam jego piosenki...

Kupiłam dzisiaj Michałki białe i Mieszankę Krakowską :) Jest fajna promocja na nie w Biedronce :)

I taką pościel kupiłąm jeszcze chrześniaczce na te jej 5 urodzinki :) teraz ma ładny zestaw prezentowy http://www.kamkryst.pl/posciel-hello-kitty-luna-140x200cm-p-487.html ale wydałam mniej na nią niż w tym sklepie internetowym bo tylko 69,99 :)
posciel_hello_kitty_luna_160x200cm.jpg

Ostatnia edycja:
witam z rana :)

O tej porze to mnie tu jeszcze nie bylo
Chyba Laura mnie zarazila bo cos nieswojo sie czuje. Wzielam zelazo i czekam az minie godzinka by napic sie cieplego.
Dostalam katar i cos czuje ze gardlo tez ma sie nie najlepiej.
Laura nadal z temperatura, wstala razem ze mna.
Przed 9 kolezanka ma przywiezc corke wiec dziewczynki pobawia sie a ja poleniu****e:tak:
ehhh a mialam zrobic prasowanie:baffled:

Deizzi posciel fajna, moja corka tez posiada:tak::-D i jest zadowolona wiec urodzinowa napewno bedzie przeszczesliwa:tak:

no wlasnie pomalu sie szykuje do lekarza. duzo tego nie bylo ale jednak tez mi odrazu przyszlo do glowy ze to moga byc wody:(

reklama
betina79 po niedzieli jadę złożyć papiery do urzędu, gdzie będą rozpatrywać czy mi się należy macierzyński czy nie.....z tego co wiem to się należy bo przepracowałam ponad 6 miesięcy .....ale tutaj każdy przypadek jest traktowany indywidualnie.

królowa dramatu.... myślę, że każdej z nas będzie brakowało tych kopniaczków w brzuszku :-(

Deizzi gratuluję pomyślnie zdanych egzaminów :-)
zabka koniecznie daj znać co tam u Ciebie...

Mnie choróbsko rozbiera na dobre! Z nosa cieknie...głowa pęka a na dodatek wieczorem kolega chce przyjść żebym go obcięła a ja nie mam siły na nogach ustać :-( chyba wezmę paracetamol bo obawiam się, że samo mi nie przejdzie :-(

Ostatnia edycja:
Do góry