reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Czytałam Was ale nie mialam jak odpisac (dalej problemy tech..)
Co do laktatora to dalej nie przyszedł :/ Babka twierdzi ze wyslala, ja nie dostałam paczki.. W pn dzwonie do allegro zeby oni interweniowali.
U nas z nowości: łóżeczko skręcone, wieczorem poprasuje pościel i wsio będzie gotowe. Rzeczy małego i ubranka juz poukładane na swoim miejscu. Zbędne (za duże na razie) wyniesione na strych.
Jutro dokupie ostatnie drobiazgi i pakuję torbę (a właściwie dwie ;) )
Wczoraj na ktg żadnych niepokojących skurczy nie było ale mimo to muszę trzymac nogi mocno bo w sb mąż na tyd wyjeżdża.. ostatni raz :wink:

Mimo kilku jakiś tam dolegliwości (choc i tak nie moge narzekaz bo caly czas jestem mobilna i aktywna) to jednak nie chce sie jeszcze rozpakowywac.. Jakos ten ostatni 9 mc wydaje sie taki krotki.. Mysle ze bede tesknic troche do tego czasu kiedy synek jeszcze w brzuchu.. Dużo nie zostało więc calej intensywnie korzystam z chwil samotności - kino, jedzonko na mieście, spotkania. Co bym nie żałowała niewykorzystanego czasu ;)
Przykazania cukrzycowe i mierzenie odpuscilam na ostatnie 2 dni bo mialam zastój w paskach. I znowu wniosek taki sam - lepiej jem i sie czuje bez tej calej słodkiej otoczki ;)

Królowa widziałam ze pytałas o witaminy. Najlepiej poradz sie swojego lekarza ale mój od razu mowił ze te co łykam (Ladeevit i dodatkowo żelazo) mam łykac az nie skończe karmic piersią
anka26 zdrowka dla Laury
Ewelinka a na jakies zwolnienie/macierzynski mozesz liczyc? do kiedy planujesz pracowac?
makunia fajna masz teściową. zeby tak z obiadkiem przyjeżdżała.. :)
natalia oby pobyt w szpitalu szybko i spokojnie minął.
ala84 co to sie u Was podziało? mam nadzieje ze spokojnie jeszcze trosze malutka zostanie u Ciebie, wiec lez i opoczywaj, zadnych szaleństw ;)
zabka tez mialam kilka takich wpadek z poduszka ostnatnio. ale gdzies wyczytalam ze to normalne ;)
Kania78 moze cos slodkiego na poprawe humoru? :)
basiatoja ja tez ostatnio taki trening przeszlam u koleżanki. nie bylo tak zle, moze jakis wyjątkowo grzeczny model mi sie trafił ;)
Szczebiotka nie przeginaj z tym sprzątaniem, córci moze sie to nie spodobac

reklama
mam pytanie do tych z was które są na zwolnieniu. dostaniecie zwolnienie do czasu porodu?, bo mi dziś lekarka wystawiła do końca lutego i powiedziała że więcej juz nie wystawi bo powinna tylko do 38 tygodnia (termin mam na 2 marca) więc i tak dała mi dłużej, a co będzie jak urodze później niz 2 marca. czy któraś z was też tak ma?

kinajaka na razie zwolnienie mam do kolejnej wizyty czyli 9.02. Mysle ze do konca lutego (ew.1/2 marzec) sie rozpakuje, wiec sama jestem ciekawa jak to z tym zwolnieniem.. Zapytam w nast. sb na wizycie

Żabka DZIĘKUJE!!! :D
przejrzałam, w sumie dieta podobna do tej z słodkiej mamy ;) i widzę że tam też są te porcje owoców wieczorem :)
a nr do kliniki mam dokładnie ten, jutro nie odpuszczę ..jak będzie trzeba to co 10minut będę dzwonić ;p
Kania tulę
Kaso Basia kolorowych dobrych snów życzę
Szczebiotka dobrze że fachowcy się dywanami zajęli ;)
super zdjęcie...włosów masz faktycznie kuuupe ;)
Betina Brawo, widzę pełna gotowość :)
Kinajaka nie wiem jak z tym zwolnieniem, teraz dostałam na 4 tygodnie, nic babka nie wspominała że do określonego momentu może dać..więc nie wiem:baffled:

Ze zwolnieniem mam ustalone tak,że teraz mam do następnej wizyty czyli 13.02,a później pani doktor powiedziała,że wystawia mi już do terminu porodu:-) Natomiast w pierwszej ciąży mój gin. twierdził,że może tylko do 38 bo później ja mogę sobie wziąć już wcześniejszy macierzyński. Co do końca prawdą nie jest ale ok...poszłamdo internistki i wystawiła mi bez problemu:-) Ale ja miałam już ciążę patologiczną bo z nadciśnieniem więc może dlatego nie było problemów zl4

ja mam zwolnienie do 18 lutego a pozniej dostane do dnia porodu. juz mi to lekarz zapowiedzial.
truskaffka niema za co :-) stronke slodkie mamy na kopernika polecaja. bedziesz miec szkolenie to o niej uslyszysz:)

kinajaka ja słyszałam i spotkałam się z tym co Ala pisała - że podobno ginekolog może wystawić zwolnienie do końca 38tc bo potem zgodnie z prawem pisząc wcześniej wniosek w pracy (chyba 2 tygodnie przed początkeim macierzyńskiego o który się wnioskuje) można już wziąć macierzyński, i większość moich koleżanek jak coś to potem załatwiała zwolnienia od internisty. Ale nie wiem czy coś się zmieniło i czy każdy lekarz się tego trzyma (choć z tego co dziewczyny piszą to nie więc może coś się zmieniło bo tak to mógłby wpaść na jakiejś kontroli). Osobiście nie miałam tego problemu bo mam cc max na koniec 38tc...

03.2013 u mnie też się zaczęło po odstawieniu pigułek. Zawsze miałam cienkie a wtedy się przerzedziły. Takie geny, co zrobić... Najważniejsze, że są ale już to, co będzie po ciąży spędza mi sen z powiek. Chyba trzeba będzie zajść zaraz w następną ciąży i tak do końca życia ;)

Szczebiotko faktycznie masz mnóstwo włosów :) do tego na tym zdjęciu wyglądasz na 16 lat :))))

kinajaka czasem ginekolodzy nie chcą wystawiać zwolnienia po 38 tc bo w Zusie ponoć tłumaczyć się muszą dlaczego zwolnienie wystawiają skoro dziecko donoszone a można wziąć urlop macierzyński na 2 tyg przed planowanym porodem. Nie jest to jednak mus, można wziąć ale nie trzeba. Urlopu szkoda, więc ją przyciśnij (nie jest prawdą, że nie może wystawić zwolnienia- to od niej zależy), ewentualnie weź zwolnienie od internisty - Ci nie robią podobno problemów.

Wczoraj naszła mnie myśl, że właśnie zaakceptowałam i przyzwyczaiłam się do bycia w ciąży, a tu już się kończy... Chyba nie jestem do końca gotowa, zwłaszcza że nawet polubiłam bycie w ciąży. Będzie mi brakowało czucia ruchów dziecka i falującego brzucha (no i odmiennego traktowania, które na początku mnie drażniło a teraz się rozbestwiłam i się tym delektuję)...

Kaso, Basiatoja mam nadzieję że reszta dnia była lepsza niż nocka.
U mnie popołudnie szybko zleciało jak to z córcią, szereg zabaw, bo na pupie za długo nie usiedzi choć ja więcej musiałam bo Gabi niespokojna.
Szczebiotka wielkie dzięki :-) Nie ma to jak fachmeni, dywany będą liśnić. Widzę, że Szczepciowi pielucha w nocy zaczyna przeszkadzać, to dobry znak :-) I trzymam kciuki byś ze wszystkim zdążyła na czas:-)
Anka to super masz córcię że tak ładnie się sama potrafi bawić, wtedy Ty odpoczywaj i pachnij :-)
Basieniak moje ostatnie dwa tyg z córką podobnie wyglądały ;-) A spacerów i dzieci jej najbardziej brakowało przez tą chorobę.
Betina79 zapodałam sobie lody na osłodę :-) Korzystaj, korzystaj póki możesz :-)
Kinajaka pierwszy raz słyszę o takim procederze...do dnia porodu powinnaś l4 dostać bez żadnego problemu.
Królowa Dramatu dlatego jeszcze korzystaj z tych chwil bycia w ciąży :-)
Truskaffka dzięki:-)

reklama
Do góry