reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

zabko trzymam kciuki! Daj znać po wizycie!

Ewelinka no ja się już tak przyzwycziłam do tego brzucha, że nie pamiętam jak to było przed :) i mimo że ogranicza ruchy i nie pozwala na spanie w wygodnej pozycji, to bardzo mi będzie tego brakować :)))

reklama
hejka

najpierw szybkie pytanie:
ile dni mam dostarczenie L4 do pracodawcy? bo różne wersje słyszałam, że trzy/cztery/ siedem.. i zgłupiałam....

Witajcie :)
Rzadko tu wpadam, bo dużo do zrobienia mi zostało nim Juniorek przyjdzie na świat.
Piszecie w większości, że smutno będzie Wam się rozstać z brzuszkiem... ja się podpisuję ale tylko ze względu na ruchy małego. Poza tym ciąży mam dosyć :-D
Większość zakupów jest zrobiona, zostały drobiazgi do porodu i pierdółki, które mogą się przydać ale niekoniecznie więc z ich zakupem czekamy, aż będą niezbędne.
Pozdrawiam!

Mezulek odprawiony na lot
Laura z kolezanka jedza sniadanko a po sniadanku daje im gre. Dosc fajna i sama lubie z Laura w nia grac:-D
Mi stopy tak spuchly ze nie moglam wlozyc buta:szok: dobrze ze mialam jeszcze kozaczki Emu
Dobrze ze to tylko na koncowce. A mozna jakos ograniczyc zbieranie sie wody w organizmie?

Szczebiotka - aa dziękuję bardzo zakupy udane jak najbardziej:) faktycznie jak cały dom w dywanach to taka ekipa do prania nie zastąpiona:)

kinajaka ja mam termin dopiero na ok 21 marca także jeszcze kilka razy lekarkę odwiedzę do tego czasu także powiem Ci że mnie zaskoczyłaś - ale tak jak dziewczyny piszą jak coś to do internisty idę wtedy albo do innego lekarza i tyle, na pewno na żaden macierzyński wcześniej niż od porodu nie idę:)

Królowa ja nigdy z włosami roblemów nie miałam, natomiast ostatnio fryzjerka mnie straszyła, że mogą wypaść po porodzie... byle by odrosły;) ja osobiście bardzo polecam szampony i odżywki z matrixa (to tylko w salonach fryzjerskich i hurtowniach można kupić) i z firmy Ce ce - te normalnie w drogeriach np. Super Pharmie ja zawsze kupuje i są włosy rewelacyjne. A z ciekawostek to moja siostra czyta nałogowo blogi i zawsze sprzeda mi jakieś nowinki - kiedyś wspominała że do włosów najlepiej stosować i tu uwaga :p płyn do - higieny intymnej taki produkowany dla rossmana - nie zawiera substancji wysuszających, ładnie wpływa na skórę głowy i takie jakieś buzery - nawet kupiłam go i kilka razy głowę tym umyłam:p (siostra bardzo chwaliła- a ma milion włosów do pasa prawie) i na prawdę fajne te włosy po nim;)

Deizzi u mnie z tym internetem to nawet szybko się M. uporał po kilku telefonach do znajomych "fachowców" ale jak się zapytałam jak to zrobił (okazało się że z 8 kabli tam było - nie wiadomo po co??) to, że na chybił trafił wybrał 4 i działa:p
a wczoraj rano też prądu godzinę nie miałam... tyle co tosty na śniadanie zrobiłam to wyłączyli:p Gratuluje tak pomyślnej sesji:)

Zuzkon - łóżeczko już mam, nawet rozłożone:) żeby moje kotki z wczasu nauczyć że się tam nie wchodzi - na razie jakoś idzie:)

Anka ta Twoja Laura to musi być istnie przekochana:) i faktycznie nie do zniszczenia:) bardzo dobrze - prawdziwa kobieta!!! Żeby Cie nie rozłożyło!!!!

Żabka może tak jak Makunia po nocy Ci się więcej wydzieliny bardziej wodnistej uzbierało, nie martw się na zapas ale jedź to sprawdź tak jak mówisz... i daj znać czy wszystko dobrze!!
Nie dalej jak wczoraj nawet myślałam czy na wypadek takiej sytuacji nie kupić pasków lakmusowych....

Ewelina zdrówka nie daj się chorobie!!!

Truskaffka a mnie się ubzdurało że 5 dni:( nie wiem dlaczego

Ja dwa dni ostatnio ciężkie:( Męża dopadły jego żylaki (ma gorsze niż moja babcia jak miała 75 lat), ma zapalenie żył , trochę już lepiej ale jestem jego szoferem i wszystko teraz na mojej głowie:( wszyscy mi mówią że mam wypoczywać ale trochę nie mam jak... dzisiaj noc spokojna ale wczoraj obudziły mnie jego pojękiwania bo głupek mnie sam nie obudził żebym mu nasmarowała czymś przeciwbólowym. Coś trzeba w końcu z tymi jego żylakami zrobić:(

Poza tym wczoraj wieczorem mała przekręciła się chyba poprzecznie..?? zabolało strasznie, zobaczyłam jakieś duże wypukłości po boku (myślałam że to pupa ale dostała czkawki i zonk to nie pupa) we wtorek idę do lekarki... mam nadzieję że wróci do normy!! (od połowy ciąży była główkowo ułożona)!!! plus taki że miałam pierwszą noc od nie pamiętam kiedy bez wstania na siku....

Zabka daj znać co i jak... W aptece sa chyba jakieś testy które sprawdzają czy to wody płodowe no nie???
A powiedzcie mi na tym wątku marcówki rozpakowane to chcecie pisać tak jak tu tylko uż po porodzie tak? To trzeba by było zrobić jeszcze taki wątek z Maluszkami data urodzenia, waga, wzrost, punkty, imię taki wątek bez komentarza. I możnaby było już Jotki synka dodać bo już luty mamy i za chwile bobasy się posypią... Mogę otworzyć???

Mi brakuje ciągle niedrapek nie mam czasu ich dokupić. Wczoraj kupiłam krem z ziajki do pielęgnacji dupci bobasa.

reklama
Anka już nie raz myśleliśmy tylko to ból podobno straszny i jeden znajomy chwilę był prawie unieruchomiony a mój M. raczej bardzo aktywny człowiek i tu problem największy, ale musimy się za to zabrać i wybrać najlepszą metodę leczenia tego!!!

Pisałam do Żabki czy wszystko OK, właśnie odpisała, że: jednak to były wody, w niewielkiej ilości, nie ma skurczy ale została na obserwacji w szpitalu. Także trzymamy dziewczyny mocno kciuki!!

Do góry