reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

hej Kobietki
i ja wpadam na chwilkę zanim zacznę szalać w domu;-)
Kania dzięki, że pytasz. W sobotę szalałam na zakupach a w niedzielę brak słów, u nas pogoda do duszy, burza i gradobicia na zmianę, może to miało na nas wpływ ale Szczepcio spać nie mógł i w dzień wykończony i marudny, u nas kilka rzeczy się zebrało i stresy, mnie do tego jakoś panika zaczyna łapać że się ze wszystkim nie wyrobię, w każdym razie żeby nie siedzieć nie wyć wzięłam się za porządki, ja jakoś z tych ludzi co ład na około trochę równowagi wewnętrznej przywraca;-) a wieczorkiem się do Kościoła wybrałam sama- też pomogło. Generalnie dzisiaj lepiej ale zaraz uciekam "walczyć" dalej bo ten niepokój, że nie zdąże nadal mnie nęka.
Mam nadzieję, że Ty trochę odsapniesz jak Oliwka wróci do żłobka:-)
Deizzi gdyby Twoja Teściowa miała doczynienia z moim dzieciem to chyba zasugerowała by elektowstrząsy:-D u nas okresy, że młody śpi w nocy po 8godz w dzień wcale albo godzina a On im bardziej zmęczony tym bardziej nakręcony.
Gratuluję rezulatu egzaminu, mam nadzieję, że reszta też tak pójdzie:-)
Kociatka fajnie, że w Rodzinie tyle dzieciaków:-) a jak zasypianie Oluszka, ta nocka gdzie tak szybko zasnął to jednorazowy incydent czy następnego wieczora tak samo łatwo poszło?
Martuśka my tu Ance imprez zazdrościmy a Ty widzę wcale nie lepsza:-D
Ja w sumie podobnie jak Ty,nie miałabym nic przeciewko temu gdyby Szczepciem ktoś choć pół dnia się zajął. Na dłużej chyba jeszcze bym Go nie oddała, nie jestem fanką trzymania kurczowo dzieci przy sobie i Szczepka uczę samodzielności ale myślę, że póki co jeszcze jest w takim wieku, w którym potrzeba bycia blisko rodziców całkiem naturalna zwłaszcza że wyczuwa iż szykują się zmiany:-)
Przyjemnej lektury, daj znać jakie wrażenia, mam ebooka z pierwszą częścią ale pomijając już brak czasu to jakoś mieszane uczucia mam co do tej książki.
Kinusia super, że się odezwałaś i u Was ok, wracaj do nas bez stresu, delektuj się czasem w domu.
Teraz tylko wieści od Jotki nam brak.
Ewelinka witaj, Córa śliczna!!:-) no i bardzo się cieszymy z Tobą, że skończyła się niepewność, widać przeczucia z początku ciąży Cię nie zawiodły:-)
Anka trochę zazdroszczę tych imprez, towarzystwa do takiej zabawy przede wszystkim, my w uk co prawda już ponad 5lat ale ze względu na przeprowadzki praktycznie co roku, takiej "paczki" właśnie nam tu brakuje.
Kinajka dobrze, że nic się nie stało, ja jak przeczytałam o kleju w oku to zamarłam więc się nie dziwię, że się wystraszyłaś.
Basieniak mam nadzieję, że bakcyla uda się zidentyfikować i pozbyć, a co do laboratorium, może wolą założyć że próbka źle pobrana i powtórzyć, niż robić panikę, że coś znaleźli?
Natalia a jak u Ciebie? uczulenia ciążowe odpuściło trochę?

Miłego dnia Kobietki

reklama
Deizzi gratuluje i trzymam kciuki za owocne zakończenie sesji. potem już tylko pozostaje Ci urodzić ;)
kiniusia super że sobie odpoczywacie w dwupaku. oby tak do marca!
Monisia hmm domoe pączki to jest to, podziwiam ze sama dałas rade :) ja mam obiecane przez mame ze w tlusty czwartek (btw kiedy to??) tez pieczemy :)
anka26 ja caly czas kryminaly lece. konce Jo Nesbo i zaczynam najnowszą Ase Larsson
Kania78 super ze córcia sie cieszy na żłobek, i Ty bedziesz miec troszke wiecej czasu na leżakowanie..
Martuska Ty to raz sie boisz ze urodzisz za czesnie, raz ze za pozno. na pewno bedzie wszystko w terminie :-)
Ewelinka sliczne zdjęcia córci
makunia daj znac po wizycie u gin

mąż wraca dopiero w nocy więc dzien mam wypełniony po brzegi ;) rano sniadanko na miescie (i pyszne croissanty..) potem kino i po drodze do domu jeszcze jakis obiadek planuje.. A w domu troche ogarne (zeby nie bylo ;) ) i lezakowanie z ksiazka cd.
Czekam na laktator z allegro juz 3 tyd.. Jak nic komentarz dam negatywny... :/

betinko coś długo czekasz na ten laltator :( a pisałaś e-mail do wysyłającego paczkę dlaczego tak długo??
uwielbiam crossanty,smaka mi narobiłaś :p

Tylko za dużo nie szalej Szczebiotko!:)
Anko u mnie ciągle też synuś żywotny że aż boli! ale jeszcze da się wytrzymać. Czekają nas gorsze bóle :D

Strasznie szybko mi dziś dzień minął,rano byłam chwilkę w mieście,potem obiadek zrobiłam i już czas czekać na mężusia :)

Zrobilam sobie przerwe, kregoslup mnie juz boli
Najpierw wzielam sie za pranie, teraz czekac az wyschnie i wziasc sie za prasowanie.Monisia-1980 jak dobrze pojdzie to u mnie tez bedzie wszystko gotowe i wyskladane do konca tygodnia :tak:
Kolejna rzecza byl obiad ktory poszedl w miare szybko bo zrobilam kasze i miesko z kurczaka w warzywach oraz mleku kokosowym:-p
Zjadlam i udalam sie po Laure.
Wysprzatalam szafke w kuchni : jedna ze szklankami a druga z talerzami. Musialam zrobic miejsce na nowe wiec poszlo w miare sprawnie. Laura kolorowala wiec byla cisza:tak:
Deizzi dobry wybor:tak: napewno prezent bedzie sie podobal:tak:
Betina a pisalas do sprzedawcy?
Szczebiotka przeprowadzki maj to do siebie ze krag znajomych jest ograniczony ale nic starconego, jak sie osiedlicie na dobre zapewne znajda sie wariaty do imprezowania:tak:
Makunia toz to olbrzym. Dobrze ze znajoma miala cesarke bo przy takim dziecku to niezle by ja porozrywalo:szok: Udanej wizyty, wracaj z dobrymi wiescmi tak jak Ewelinka

hej laseczki ;)

ja juz w lepszym humorze, jednak swoboda kontaktów towarzyskich bez dzieci ma swoje uroki :-D
a dzieciaki zadowolone, nie mają czasu ze mną nawet rozmawiać jak dzwonię ;)
więc odpoczywam ile wlezie - na zapas ;)

Szczebiotka - nie denerwuj sie tak kochana!!! na pewno ze wszystkim zdążysz ;) jestes super zorganizowana kobietką przecież :tak:
ale wierzę, że przy takiej pogodzie trudno o pogodny nastrój....

betina - no to nieźle z tym laktatorem - ale dzwoniłas do nich??

Kania - i jak tam samotny dzień w domciu?? Oliwka zadowolona z powrotu do żłobka??

Deizzi - gratuluję wspaniałych wyników z egzaminów - trzymam kciuki za kolejne równie dobre wyniki!!!!

basieniak - no to kurcze niedobrze z tymi bakteriami - zwłaszcza ten gronkowiec - skąd to cholerstwo????
i daj znac jak po wizycie - oby szyjka trzymała!!!!!

anka - fajnie, że imprezka udana :tak:

kiniusia - super, że juz jesteś w domciu - dbaj o Was i odzywaj się czasem :-)

Martuśka - nie przemęczaj się przy tym sprzątaniu ;)
a dziadki Twoich dzieciaków nie zabieraja do siebie na trochę czasami??
mój ojciec w Wawie, więc raczej nie zabiera ich do siebie, ale wpada kilka razy w tyg ;)

no i tez jestem ciekawa co u jotki i jej synka.....

Makunia - daj znać co lekarz powie po wizycie.... i niezły numer z tą koleżanką i jej małym - 5 kg!!!!!!!!!!!!! szok.....

MM ma juz bilet na 8 lutego, więc juz tylko parę dni zaciskania nóg i jak coś to mogę rodzić :tak:
chyba się aż dzisiaj z tej radości za prasowanie wezmę ;)

mam pewne obawy. Może któraś z Was też tak ma. mój synek przez całą ciąże był zwrócony głowkowo. czy jest to możliwe żeby teraz odwrócil sie??

Kobietki co prawda jeszcze mamy trochę czasu ale jestem pod wrażeniem tego co ten lekarz robi i jak uspokaja dziecko... Polecam ten filmik naprawdę. [video=youtube_share;ASEjSYlnbzM]http://youtu.be/ASEjSYlnbzM[/video]

Nic się dzisiaj nie nauczyłam. Kompletnie nic... Siedzę przy komputerze zamiast się uczyć... Będę tego żałować...

Ja też dziś tak samo... a miałam od poniedziałku zacząć...;/ Jutro napewno bo dziś przecież juz nie będę myśleć-za poźno już.
Film zrobił na mnie ogromne wrażenie, facet ma ogromne pojęcie lecz nie jestem pewna tego czy dziecko napewno się nie przyzwyczai do tych sposobów i później bez tego nie zaśnie. A co jak będzie musiało zostać z kimś innym?hmm...

Moj zrobił mi pamiątkową sesję,będę miała co wywołać i później pokażę synkowi:) Jedno wstawiłam na odpowiednim wątku :) [nasze ciążowe brzuszki]

reklama
Do góry