reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Bry wieczór!

Martuska-dzięki za link.Ochota nie przeszła i może nawet w niedzielę popróbuję jak mężus wróci ze zjazdu na uczelni.
Córa ma cały czas wysypkę.Nic poza tym.Energia ją rozpiera a że nie wychodzę z nią od 3 dni na powietrze to jest juz niemozliwa:dry:
Poczekam jeszcze do soboty,bo wtedy ostatnia dawka antybola,Jak nie bedzoie poprawy to ide z nią do innej (sprawdzonej przez nas)pani dr. i dermatologsa jeszcze.

Jesli chodzi o wyprawkę,to dziś kazałam mężowi zakupić proszki hipoalergiczne bez fosforanów dla dzidzi(Jelp) .Została mi jeszczed wanienka.Stojak do niej pozyczam od kolezanki.Do nani elektronicznej muszę dokupić akumulatorki,bo trochę się zużyły i na krótko starczaly.Któraś z was zastanawia sie nad kupnem monitora oddechu-nie jest to konieczne no chyba że dla wcześniaków.Nianie zwykłe są tak czułe że jak się dobrze ustawi głośność to słychac jak oddycha dzidzia(polecam PHilipsa).
Jesli chodzi o kosmetyki do kąpieli to u mnie sprawdziły się przy córce płyn do kąpieli Nivea i balsam do ciała Nivea (z białej serii) a do smarowania brodawek i jednocześnie krocza dzidzi po myciu smarowałam bepanthemem-super efekt.Moje brodawki w 3 dobie aż krwawiły a wystarczyło posmarować pepanthemem i po bólu.

A kiedy planujecie rozłozyc łóżeczko dla dziecka???Przed szpitalem??

reklama
No to trzymam kciuki za koleżankę!!
Mi ginka na skurcze kazała brać nospę i magnez z potasem. Ale jakoś mi ostatnio nie dokuczają.
Łóżeczko planuję w lutym już mieć, tak najlepiej w połowie lutego, będzie czekać.
No tak... trochę chyba źle Ci liczy Monisia :-)

truskawka ja kupowałam ręczniki babyono 100x100cm z kapturem. Dla Wiki takie mam i nie narzekam.
Królowa no ja przed porodem nawet o inhalatorze nie myślałam ale później przy jakimś przeziębieniu lekarz nam polecił inhalator z neburlizatorem i jestem bardzo zadowolona bo przy każdym katarku wystarczy sól fizjologiczna i potrafi bardzo pomóc i przy poważniejszych sprawach raczej też... No i to nie jest zakup tylko na chwilę a na lata i dla całej rodziny... ja np mam taki INHALATOR NEBULIZATOR Philips Family+ WYSYŁKA 24H (2912017336) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. znaczy ja mam jeszcze firmy medel ale to po prostu zmieniło nazwę... No i ja jeszcze dokupiłam taką mniejszą maseczkę dla noworodka to może teraz jakby co się przyda...

karolaola, agula - jutro idę dodermatologa, więc bede wszystko wiedziała. Mój lekarz mówi, żeto raczej uczulenie (ale tylko przez telefon z nim gadałam), kazałzerknąć dermatologowi. Ja Wam powiem, że mam już dosyć pobytóww szpitalu, non stop mnie wożą w tę i spowrotem :|

agula - ciężko pewnie tak bez pomocyz dwójką maluchów, a właściwie z trójką, bo trzecie pewnie teżswoje 5 groszy dodaje, ale mężu pewnie zdąży na pród, będętrzymała za to kciukasy :D

kociatka - teraz bardziej niz nerki tomnie ta wysypka męczy :/ chyba nie jestem stworzona do ciąży:|

tulipanka - gratuluję dużej rodziny -mi się zawsze taka marzyła (sama mam 3 rodzenstwa), i chylę głowy,bo wychować taką gromadę chyba nie jest łatwo... Super, że takmało tyjesz w ciąży, a dzidzie rodzisz zdrowe. aż Ci zazdroszczę,bo ja się toczę a nie chodzę... wyglądam jak pingwin:|
makunia - podeślij szarlotkę, bo bymzjadła i zapiła mlekiem, a nie che mi się piec;(

truskaffka - ach ta ciąża i problemyz koordynacją ruchową:D:D proszę się kurować, leżeć pod kołdrąi się grzać!!

alfa - ja nie kupuję, bo mi brakniepieniędzy - najwyżej będę stała nad łóżeczkiem i patrzyła namłodego 24 na dobe:D

Ewelinka - 5 kg przy moich 17, to i takjest nic :D:D Jestem w szoku, że mój organizm jest w stanie tyleprzybrać, bo nigdy nie miałam tendencji do tycia, a przemianęmaterii mam dalej idealną

Królowa - no nareszcie wrociłaś, mamnadzieję, że wszystko już ok.

Ja kompletnie nie wiem co mam kupićdla dziecka poza łóżeczkiem :| wózek mam, ręczniki mam, ubrankajakieś mam... nie wiem co tam w ogóle potrzeba :|
Eh, jadę do apteki po jakieś wapno ikrem na te wysypkę, bo zaraz mnie trafi :/

Melduję się dopiero teraz, bo cały dzień poza domem, zakupy głównie z których jestem bardzo zadowolona :-)
Popołudniu mąż zamontował mi półki w szafie dla córci, więc jutro mogę spokojnie zacząć prasować i wkładać rzeczy drugiej Malutkiej do opróżnionej już dziś komody. Poza tym dziś zostałam ciocią "przyszywaną", moja psiapsióła urodziła córcię przez cc na 3 tyg przed terminem. Wiem na razie tyle, że wszystko poszło dobrze :-) Na gz wrzuciłam zdjęcie Oliwii z balu.
Kociatka
coś szaleje mi to tsh , mam nadzieję że w końcu się uspokoi :-) A co do synka, to regeneruje siły przez sen :-) A jak jego zasypianie?
Agula za bardzo nie a gdzie i kogo szukać, więc muszę pozostać póki co przy tym dr bo na fundusz nie mam szans się dostać.
Makunia trzymam kciuki za koleżankę. A co do wysypiania to na emeryturze się wyśpimy :-)
Truskaffka mam nadzieję, że dziś lepiej się czujesz i powoli dochodzisz do siebie :-)
Betina79 gdzie się tak towarzysko udzielasz ;-)
Madzia83 moja też tak odpowiadała, dopóki nie zaczęła latać bez pieluchy w domu.
Martuska to mnie zaskoczyłaś z tym żelazem i magnezem...no i kg masz malutko :-)
Ewelinka to zaszalałaś z tym obiadkiem dziś ;-)
Herbata w nocy córcia daje popalić? A często się budzi? Ząbki jej idą?
Królowa Dramatu witaj ponownie :-) Inhalator mam, i polecam, warto zainwestować w coś takiego :-)
Asinka spokojnego pakowania i bezpiecznej podróży :-)
Natalia mam nadzieję że po wapnie Ci przejdzie ta wysypka.

Dobrej nocki.

Ostatnia edycja:
Natalia, biedna jestes z ta wysypka:dry: Znasz przyczyne? Czasem swad skory towarzyszy jakims powiklaniom ciazowym (nie pamietam jakim), moze warto sprawdzic? Co do wyprawki, najlepiej poczytac neta - wiele matek publikuje listy, inne je komentuja i zawsze cos mozna z tego wyczytac. Ja tak zrobilam przed pierwszym dzieckiem. Nie ma sie co ludzic, ze wszystko kupisz idealne i potrzebne, bo - niestety - nic nie zastapi doswiadczenia. Jednak, w przeciwienstwie do organizacji wlasnego slubu, przy organizacji wyprawki czesto dostajemy druga szanse i wtedy jest bulka z maslem:-D

Kaniu, 3 tyg wczesniej to troche wczesnie na "planowa" cesarke. Cos sie stalo?
Moj maly rozbojnik jak nie chcial zasypiac, tak nie chce nadal. Tutaj, na wsi, usypia go moja mama (trzeba go wyniesc na gore po schodach, itp) i nadziwic sie kobieta nie moze. Chyba nie wierzyla do konca w nasze opowiesci o koszmarnym zasypianiu....

Jak mi się nic nie chcę...
Zrobiłam tylko pranie i zaczełam prasować ale kręgosłup odmówił posłuszeństwa i troszkę się pouczyłam.
Synek załapał przeziębienie ode mnie. Dałam mu syrop na kaszel, bo gorączki jeszcze nie ma i grzecznie śpi... Chyba jakąś czekoladę mu zakoszę :)

A Maluda w brzuchu wojuje strasznie. Przesadza już po prostu. Wyciągnął się na całą swoją długość. Bardzo śmiesznie leży, bo tak ze skosu i wielki facet jest :) Nie potrafie sobie go wyobrazić. Przeraża mnie to. Wiem, że mam dziecko w brzuchu ale mimo tego nie widzę go, naszej współpracy po narodzinach, w ogóle narodzin... Z Antkiem było jakoś inaczej...

Nomi, podobno lepiej nie malowac na swiezo dzieciecego pokoju. Jesli juz, wybiezcie eko farby
O tym nie pomyślałam , dzięks :tak:

makunia-
ja chciałam taka darmową a w Łodzi z tego co słyszałam tylko 3 takie (matka Polka , Madurowicz , Centrum Służby Rodzinie) . My zaczynamy w tym ostatnim, ponieważ i w jednym i drugim szpitalu szkoła rodzenia koliduje z godzinami pracy mojego męża , a on bardzo chce chodzić (z czego ja się bardzo cieszę ;-))

reklama
Do góry