reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

właśnie znalazłam w książeczce dla kobiet z cukrzyca w ciąży
Cytuję
"Pasztety - zawierają duże ilości tłuszczu i węglowodanów , ich spożycie będzie mieć wpływ na poziom cukru. Spożywając pasztet, nie używaj masła do pieczywa oraz zmniejsz porcje pieczywa o około 12g (1/2 kromki). Najzdrowsze sa pasztety domowego wyrobu, ze względu na skład unikaj pasztetów kupnych"

reklama
A co to za żelazo do rozpuszczania??

Nomi no wiesz, może teściowa ma rację :-D Może teściu tak robi, ale przy ciąży jest inaczej :-) A teściu raczej w ciąży nie jest :D Nie ma co przejmować się wrednymi docinkami, sama w ciąży jesteś i to Ty wiesz najlepiej jak masz żyć. A jeśli robisz wszystko wg zaleceń lekarza to to najważniejsze!

A co to za żelazo do rozpuszczania??

Nomi no wiesz, może teściowa ma rację :-D Może teściu tak robi, ale przy ciąży jest inaczej :-) A teściu raczej w ciąży nie jest :D Nie ma co przejmować się wrednymi docinkami, sama w ciąży jesteś i to Ty wiesz najlepiej jak masz żyć. A jeśli robisz wszystko wg zaleceń lekarza to to najważniejsze!

No masz rację, tyle , że jak słucham takich pierdół to mi sie ciśnienie podnosi :-) Ja jestem z tych osób impulsywnych, szybko denerwujących sie różnymi rzeczami, a tutaj po pierwsze wiem , że będąc w ciąży muszę być spokojna (więc w duchu sobie myślę "Ania pomyśl o czymś przyjemnym, policz do dziesięciu odpłyń myślami od tej jej paplaniny") a z drugiej strony wiem , że jakiekolwiek z nią dyskusje nie prowadzą do niczego, niestety (mój mąż tak mówi) z matula coraz gorzej a raczej z jej myśleniem, na starość już wszystkie styki nie funkcjonują tak jak kiedyś i popada w jakieś włąsne urojone rzeczy, jakby świat do którego tylko ona ma wgląd i wszelkie tłumaczenie nic nie da. No jedynie podniesie ciśnienie mnie albo męzowi.

Nomi nie zazdroszcze teściowej . Mnie moja też czasem denerwuje ale jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam, a teraz jeździ do niemiec więc kilka spotkań w roku jakoś daje rade znieść.
Jejku a ja tak lubie pasztet... No ale trudno :) Muszę się wybrać po jakieś zakupy i zapasy żywności, które są mi wskazane, no ale niestety tak jak piszesz o finansach to i ja jestem przed wypłatą i narazie krucho o takie zakupki więc muszę się żywić tym co mam w lodówce :) Musze wypróbować i zapisywać sobie na bieżąco po czym cukier rośnie a po czym jest w normie... 12 stycznia mam wizyte i nie chciałabym sierowania do diabetologa bo najbliższego mam 30 km od mojego miasta no ale chyba się bez niego nie obejdzie...

Kania78 ano pilne mamusie, ale ja lubię miec wszystko dobrze wczesniej zorganizowane i najlepiej jak sama to zrobie :) a poza tym u mnie to niecałe 2 miesiące zostały a w zasadzie już od początku lutego będę siedziec jak na szpilkach ;) Poczuj sie lepiej jak wszystko będzie juz gotowe a torba do szpitala spakowana. Ale to jeszcze potrwa..
madziara21 to koniecznie sie na ciemny chleb przerzuc i sama musisz poeksperymentowac ktory najlepszy dla Ciebie. czasmi to jest razowy, czasami IG, czasami graham, a czasami jeszcze inny. My w zasadzie od dawna kupujemy ciemne pieczywo wiec nie ma problemu, ale nawet jak na wyjezdzie sobie pofolgowalam i zjadlam jakas dobra swieza pszenna buleczke cukier byl nawet ok..
Nomi współczuje w takim razie nieprzyjemnego wieczoru... z moją też zawsze cos mnie wkurzy, ale przynajmniej spotkania są krótkie ;)
Co do kupowania ciuszków to niech sobie wyraża swoje opinie a i tak zrobicie jak będzie Wam wygodniej ;)

mieszkanie z grubsza przed wizytą księdza ogarnięte, jeszcze tylko ogarnąc siebie i obiad - a dzisiaj mamy pysznosci i do tego zdrowe - łosoś pieczony z ziemniaczkami i szpinakiem pyyycha

Nomi tule mocno w sprawie teściowej. Moja teściówka ma takie samo zdanie co do wyprawki. Że po co tego tyle, ze kiedyś nie było i trzeba było sobie dać radę, że po co pampersy jak tetrowe są dobre i kiedyś się na nich dzieci wychowywało, butelki? Po co? Niepotrzebne, nawet smoczek jest niepotrzebny bo kiedyś trzeba było sobie radzić bez, wózek też jest zbędny. I też ona czuła się w ciąży wspaniale więc ja też powinnam. Aż ręce opadają...

hejka

witam się na szybko z pracy, muszę ogarnąć pare spraw więc czasu wolnego brak:-p

Nomi teściowa wszechwiedząca widzę:baffled: współczuję i mam nadzieję że niezbyt często macie przyjemność spotykania się...
Kania hehe bo miałam wybór..albo te wory leżą w kuchni i czekają albo się z nimi rozprawiam i wybrałam opcję drugą :p
teraz trochę spokoju będzie :)
oby brzuszek nie męczył

Miłego dnia dziewczyny :*

Naomi ależ ty masz durną teściową , ja z tych wybuchowych więc pewnie bym powiedziała jej parę "ciepłych" słów...jak przeczytałam to aż mi ciśnienie podniosła:p

Dezzi proszę Cię bardzo...Filmy i Seriale Online najlepiej się zarejestrować ..ja tam filmy rzadko oglądam bo zazwyczaj biorę Gabinka do kina, albo Luka ściąga. Polecam oglądanie w godzinach popołudniowych to wtedy się nie zacinają:-) Za to moje ukochane seriale są tam na bieżąco więc śledzę:-)

A ja się właśnie zorientowałam , że jeszcze nie jestem zapisana na ostatnie usg:szok: A jakby nie było leci już 33 tydzień

reklama
No hey dziewczynki :) Wasze kciuki pomogły bo już jestem w domu,właśnie położyłam ale w domku :) Dzieki mojemu lekarzowi wypuścił mnie szybciej :) tylko oczywiscie leżanko w domku. Mam nadzieje ze nie bedzie to trwało do konca ciąży bo jeszcze sporo mam do kupienia dla maluszka :)teraz wizyta 1 stycznia,wtedy dowiem sie więcej. W szpitalu dostalam przez 2 dni sterydy by synusiowi płuca się rozwinęły no i jakieś leki-nie pamiętam nazwy. W szpitalu w ogole mi brzuch nie twardniał a tu już teraz jak jestem tylko chwile w domu juz czuję jego twardość.ech;/
Nie było mnie tylko 2 dni a macie tu napisane tyle tresci ze nie ogarnę tego w 5 min. poźniej w wolnej chwili jeszcze zajrzę :) buziaki

betina79 mmm jaki obiadek pyszny!!!! brzmi cudownie ;]

Do góry