reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

dziewczyny ja podziwam Was, że dajecie radę robić takie porządki ja zrobię co nie co i już sił mi brakuje...na święta robie tylko ciasta i inne słodkości i tyle:-)

Muszę jeszcze popakować prezenty dla młodego i mogę świętować:)

Dziś byliśmy rodzinnie u fryzjera , Gabin taki dumny siedział na fotelu i nie było żadnego problemu ze skróceniem włosków mój kochany mały elegancik:-)

reklama
Szczebiotka dziękuję z brzuszkiem już lepiej :-) zobaczymy jak jutro będzie....powiem Wam, że mam już dość tak aktywnego życia, czuję, że mam coraz mniej sił a rzeczy do zrobienia coraz więcej. Do tego wszystkiego ten pies.....masakra...odkurzam codziennie bo tyle sierści mam na podłodze, że nie jestem w stanie no to patrzeć....fruwają te kłaki dosłownie wszędzie. Jeszcze nie dorobiłam się wycieraczki na przedpokoju i ciągle zostają mokre ślady co mnie strasznie irytuje i latam z mopem kilka razy dziennie. Do tego wszystkiego nie wysypiam się bo wstaję o 5 do pracy :-(
eh koniec labidzenia....byle do stycznia! :-)

Dobra wiadomość to taka, że lecę w końcu do Polski w styczniu na tydzień i 18.01 mam już umówioną wizytę u lekarza....mam nadzieję, że zrobi mi USG i dowiem się co za szkrabik we mnie siedzi.... i że z nim/nią wszystko ok :-)

Asinka85 piękny kolorek Wam wyszedł i narożnik też super :-)

A ja teraz weszłam sobie na kompa i patrzę a na głównej stronie Onetu info na temat matek I kwartału. Jeszcze całego nie przeczytałam , przyszłam was tylko poinformować :-)

No i niech wszędzie trąbią, marcówki to już w ogóle przegięcie, tu się dzień może liczyć, ale co są winne wszystkie dzieci od stycznia? Przecież to bez sensu.

Agula u nas +8:-D ale paskudnie, deszcz pada od 3dni praktycznie cały czas, przez tą wilgloć temperatura odczuwalna o wiele niższa. Ja mimo, że fanką zimna nie jestem to tak spragniona widoku słońca, że nawet te minusy mi nie przeszkadzają;-)
Co do scen to powiem Ci szczerze, że czasami mi się nie chce ale uważam, że warto się wysilić, żeby potem za 10-20lat nie 1było zdziwienia. Patrzę na wiloletnie małżeństwa(mam 2takie przykłady "za płotem"), które się rozpadają i rozumiem obie strony, kobieta ma dość bo wszystko na jej głowie a facet zdziwiony bo przez tyle lat było "dobrze" a teraz nagle jakieś wymagania.
Tak więc staram się czasami z siebie wykrzesać, zwłaszcza że widzę efekty, najlepszy tekst jaki w życiu usłyszałam od mojego Ł "kobieto co Ty ze mną zrobiłaś, właśnie umyłem kibel" - czasami nam się robią takie brzydkie zacieki i On to zauważył:szok::-D
Jeśli chodzi o Twojego Tatę to moim zdaniem powinnaś wymagać a nie przejmować się macochą, zwłaszcza że przypuszcza że gdyby On Ciebie potrzebował to nie oglądałabyś się na fakt, że ona tam jest
Betina powodzenia w realizacji planu:-)
Lilikasia ja co prawda turkusowego pokoju nie mam ale dałabym coś ciepłego np czekolodowy brąz albo jeśli nie lubisz takiego ciemnego to jakiś beż ładny:tak:
Ala a ja np w ogóle nie piekę, choć pewnie w domu przy sałatkach pomogę, u mnie wypieki to specjalność Braci:-)
Fajnie, że Gabi taki grzeczny u fryzjera:-)
Trytka to chyba Ty się pytałaś o sałatkę, teraz mi się przypomniało, u mnie w domu od lat oprócz warzywnej, również ryżowa warstowa, ja często robiłam na imprezach i cieszyła się ogromnym uznaniem:
przepis banalny:
ryż na sypko
na to majonez
ogórki konserwowe w kostkę pokrojone
jajko na twardo w kostkę
majonez
ryż
ketchup
por posiekany cieniutko
majonez

Ewelinka przynajmniej wiesz, że pomysł z zakupem psiaka nie jest najlepszy;-)
Mam nadzieję, że brzuchol już nie będzie dawał Ci się tak we znaki, może magnezu trochę więcej bierz? Fajnie, że do Polski lecisz w styczniu:-)

A ja właściwie wpadłam, żeby się odmeldować. Jutro pewnie coś koło 11 będziemy z domu wyjeżdżać i raczej już kompa dziś nie tknę, jeśli wezmę laptopa to postaram się odezwać z PL ale bez będzie trudno, w razie czego najpóźniej odezwę się 3stycznia, na taką ewentualnośće
chciałabym życzyć Wam Kochane Marcowe Mamusi
Zdrowych, przepełnionych magiczną rodzinną atmosferą Świąt Bożego Narodzenia, dużo radości, mnóstwo uśmiechu i cudowanych prezentów a także odpowiedniej dawki odpoczynku, niech brzuszki się nie "stawiają" a Maluszki pięknie rozwijają.
Oby Nowym 2013 Rok był jeszcze lepszy niż ten właśnie mijający a w okolicach marca szybko i bezboleśnie rodziły się nasze zdrowe i piękne Maluszki

uff długi dzien, ale przynajmniej mam juz wszystkie prezenty. teraz tylko popakowac je i schowac. jutro dalej pieczenie bo dzisiaj juz nie zdążyłam no i porządki :/ ale to mąż mam nadzieje wkońcu zdąży..

Ewelinka fajnie ze do prawdziwego lekarza bedziesz mogla wkoncu pojsc ;) no i dowiesz sie kto siedzi w brzuszku..
Nomi dzisiaj niby w DD TVN mial byc tez reportaz, ale oglądałam i nic takiego nie puścili
Szczebiotko spokojnej podróży!

Dziękuje za życzenia Szczebiotko,jak bys nie dała rady do nas zajrzeć przed Świetami to juz teraz składam Ci Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia,dużo spokoju,odpoczynku i jak najwięcej cieszenia się w te święta ze stanu w jakim jesteśmy :) A co do przepisu sałatki to też chętnie skorzystam :) już spisałam sobie :) miłej i szczęśliwej podróży!!

betina79 no właśnie też chciałam się was pytać co było w DD TVN bo zaspałam i myślałam że mnie to ominęło :D

Ale się dziś narobiłam...ufff tyle tego sprzatania no i zrobiłam pierogi z kap.i grzybami ;) wyszły super :) także ja również polecam przepis,który jest w temacie- przepisy kulinarne ;)
ala-84 ale masz odważnego synka :) gratuluje!wiele dzieci reaguje na fryzjera odwrotnie.... a co za słodkości oprócz ciast robisz??

dobranoc;*

Dziewczyny proszę poradzcie cos na bezsenność :-( od 21 leze w łóżku i jeszcze nie śpię a co najgorsze o 5 muszę wstać do pracy i jakoś funkcjonować :-( płakać mi sie chce na sama myśl!

Dziewczyny proszę poradzcie cos na bezsenność :-( od 21 leze w łóżku i jeszcze nie śpię a co najgorsze o 5 muszę wstać do pracy i jakoś funkcjonować :-( płakać mi sie chce na sama myśl!

Ojj :( No mi ciepłe mleczko pomaga często (jak na wszystko), mam nadzieję że dałaś radę!
Ja dziś spałam w łóżku sama i pierwszy raz od wieeków mogę stwierdzić, że jestem "wyspana" :-)

reklama
Ewelinka mnie kilka razy odkąd jestem w ciąży tez sie zdażyły takie bezsenne noce. I jedyny pomysł do ktorego doszłam to wstawac bardzo wczenie, zero drzemki w ciągu dnia, kłade sie raczej późno i najlepiej jeszcze z jakims filmem na którym moge odpłynąc..

no to swiatecznych przygotowan cd..

Do góry