reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

dziewczyny ja podziwam Was, że dajecie radę robić takie porządki ja zrobię co nie co i już sił mi brakuje...na święta robie tylko ciasta i inne słodkości i tyle:-)

Muszę jeszcze popakować prezenty dla młodego i mogę świętować:)

Dziś byliśmy rodzinnie u fryzjera , Gabin taki dumny siedział na fotelu i nie było żadnego problemu ze skróceniem włosków mój kochany mały elegancik:-)

reklama
Szczebiotka dziękuję z brzuszkiem już lepiej :-) zobaczymy jak jutro będzie....powiem Wam, że mam już dość tak aktywnego życia, czuję, że mam coraz mniej sił a rzeczy do zrobienia coraz więcej. Do tego wszystkiego ten pies.....masakra...odkurzam codziennie bo tyle sierści mam na podłodze, że nie jestem w stanie no to patrzeć....fruwają te kłaki dosłownie wszędzie. Jeszcze nie dorobiłam się wycieraczki na przedpokoju i ciągle zostają mokre ślady co mnie strasznie irytuje i latam z mopem kilka razy dziennie. Do tego wszystkiego nie wysypiam się bo wstaję o 5 do pracy :-(
eh koniec labidzenia....byle do stycznia! :-)

Dobra wiadomość to taka, że lecę w końcu do Polski w styczniu na tydzień i 18.01 mam już umówioną wizytę u lekarza....mam nadzieję, że zrobi mi USG i dowiem się co za szkrabik we mnie siedzi.... i że z nim/nią wszystko ok :-)

Asinka85 piękny kolorek Wam wyszedł i narożnik też super :-)

A ja teraz weszłam sobie na kompa i patrzę a na głównej stronie Onetu info na temat matek I kwartału. Jeszcze całego nie przeczytałam , przyszłam was tylko poinformować :-)

No i niech wszędzie trąbią, marcówki to już w ogóle przegięcie, tu się dzień może liczyć, ale co są winne wszystkie dzieci od stycznia? Przecież to bez sensu.

Agula u nas +8:-D ale paskudnie, deszcz pada od 3dni praktycznie cały czas, przez tą wilgloć temperatura odczuwalna o wiele niższa. Ja mimo, że fanką zimna nie jestem to tak spragniona widoku słońca, że nawet te minusy mi nie przeszkadzają;-)
Co do scen to powiem Ci szczerze, że czasami mi się nie chce ale uważam, że warto się wysilić, żeby potem za 10-20lat nie 1było zdziwienia. Patrzę na wiloletnie małżeństwa(mam 2takie przykłady "za płotem"), które się rozpadają i rozumiem obie strony, kobieta ma dość bo wszystko na jej głowie a facet zdziwiony bo przez tyle lat było "dobrze" a teraz nagle jakieś wymagania.
Tak więc staram się czasami z siebie wykrzesać, zwłaszcza że widzę efekty, najlepszy tekst jaki w życiu usłyszałam od mojego Ł "kobieto co Ty ze mną zrobiłaś, właśnie umyłem kibel" - czasami nam się robią takie brzydkie zacieki i On to zauważył:szok::-D
Jeśli chodzi o Twojego Tatę to moim zdaniem powinnaś wymagać a nie przejmować się macochą, zwłaszcza że przypuszcza że gdyby On Ciebie potrzebował to nie oglądałabyś się na fakt, że ona tam jest
Betina powodzenia w realizacji planu:-)
Lilikasia ja co prawda turkusowego pokoju nie mam ale dałabym coś ciepłego np czekolodowy brąz albo jeśli nie lubisz takiego ciemnego to jakiś beż ładny:tak:
Ala a ja np w ogóle nie piekę, choć pewnie w domu przy sałatkach pomogę, u mnie wypieki to specjalność Braci:-)
Fajnie, że Gabi taki grzeczny u fryzjera:-)
Trytka to chyba Ty się pytałaś o sałatkę, teraz mi się przypomniało, u mnie w domu od lat oprócz warzywnej, również ryżowa warstowa, ja często robiłam na imprezach i cieszyła się ogromnym uznaniem:
przepis banalny:
ryż na sypko
na to majonez
ogórki konserwowe w kostkę pokrojone
jajko na twardo w kostkę
majonez
ryż
ketchup
por posiekany cieniutko
majonez

Ewelinka przynajmniej wiesz, że pomysł z zakupem psiaka nie jest najlepszy;-)
Mam nadzieję, że brzuchol już nie będzie dawał Ci się tak we znaki, może magnezu trochę więcej bierz? Fajnie, że do Polski lecisz w styczniu:-)

A ja właściwie wpadłam, żeby się odmeldować. Jutro pewnie coś koło 11 będziemy z domu wyjeżdżać i raczej już kompa dziś nie tknę, jeśli wezmę laptopa to postaram się odezwać z PL ale bez będzie trudno, w razie czego najpóźniej odezwę się 3stycznia, na taką ewentualnośće
chciałabym życzyć Wam Kochane Marcowe Mamusi
Zdrowych, przepełnionych magiczną rodzinną atmosferą Świąt Bożego Narodzenia, dużo radości, mnóstwo uśmiechu i cudowanych prezentów a także odpowiedniej dawki odpoczynku, niech brzuszki się nie "stawiają" a Maluszki pięknie rozwijają.
Oby Nowym 2013 Rok był jeszcze lepszy niż ten właśnie mijający a w okolicach marca szybko i bezboleśnie rodziły się nasze zdrowe i piękne Maluszki

uff długi dzien, ale przynajmniej mam juz wszystkie prezenty. teraz tylko popakowac je i schowac. jutro dalej pieczenie bo dzisiaj juz nie zdążyłam no i porządki :/ ale to mąż mam nadzieje wkońcu zdąży..

Ewelinka fajnie ze do prawdziwego lekarza bedziesz mogla wkoncu pojsc ;) no i dowiesz sie kto siedzi w brzuszku..
Nomi dzisiaj niby w DD TVN mial byc tez reportaz, ale oglądałam i nic takiego nie puścili
Szczebiotko spokojnej podróży!

Dziękuje za życzenia Szczebiotko,jak bys nie dała rady do nas zajrzeć przed Świetami to juz teraz składam Ci Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia,dużo spokoju,odpoczynku i jak najwięcej cieszenia się w te święta ze stanu w jakim jesteśmy :) A co do przepisu sałatki to też chętnie skorzystam :) już spisałam sobie :) miłej i szczęśliwej podróży!!

betina79 no właśnie też chciałam się was pytać co było w DD TVN bo zaspałam i myślałam że mnie to ominęło :D

Ale się dziś narobiłam...ufff tyle tego sprzatania no i zrobiłam pierogi z kap.i grzybami ;) wyszły super :) także ja również polecam przepis,który jest w temacie- przepisy kulinarne ;)
ala-84 ale masz odważnego synka :) gratuluje!wiele dzieci reaguje na fryzjera odwrotnie.... a co za słodkości oprócz ciast robisz??

dobranoc;*

Dziewczyny proszę poradzcie cos na bezsenność :-( od 21 leze w łóżku i jeszcze nie śpię a co najgorsze o 5 muszę wstać do pracy i jakoś funkcjonować :-( płakać mi sie chce na sama myśl!

Dziewczyny proszę poradzcie cos na bezsenność :-( od 21 leze w łóżku i jeszcze nie śpię a co najgorsze o 5 muszę wstać do pracy i jakoś funkcjonować :-( płakać mi sie chce na sama myśl!

Ojj :( No mi ciepłe mleczko pomaga często (jak na wszystko), mam nadzieję że dałaś radę!
Ja dziś spałam w łóżku sama i pierwszy raz od wieeków mogę stwierdzić, że jestem "wyspana" :-)

reklama
Ewelinka mnie kilka razy odkąd jestem w ciąży tez sie zdażyły takie bezsenne noce. I jedyny pomysł do ktorego doszłam to wstawac bardzo wczenie, zero drzemki w ciągu dnia, kłade sie raczej późno i najlepiej jeszcze z jakims filmem na którym moge odpłynąc..

no to swiatecznych przygotowan cd..

Do góry